Eerder werd deel 1 geplaatst van de eerste twee dagen van het trainingskamp van zondageersteklasser FC Boshuizen in Torremolinos. Het is nu tijd voor de dagne drie, vier en vijf ofwel deel 2 van het trainingskamp van de ploeg van Steef Roodakkers. Opgetekend door speler nummer 15..

IMG_5013 (Small)

Dag 3

De eerste slachtoffers worden zichtbaar van de korte nachten, beetje drank 😉 en de vele voetbalminuten in een korte tijd. Een aantal spelers heeft de wc van heel dichtbij gezien. Bij het ontbijt is een ‘hele kamer’ te laat aanwezig, elke minuut betekent een (straf)rondje lopen om het veld voor de training. Voor kamer 209 zijn dat straks wat extra meters. Met een applaus worden ze uiteindelijk vier minuten te laat ontvangen..

IMG_5012 (Small)
Om 11 uur stond de enige training van vandaag op het programma. In wederom een heerlijk ochtend zonnetje wordt er 75 minuten fanatiek getraind. Na de lunch trok het hele gezelschap met de busjes richting Marbella voor een voetbalgolftoernooi.
Op een prachtige technische baan met heuvels en water was het uiteindelijk Cristiaan Ortega die de (thuis)wedstrijd won. Na het avondeten had de selectie een vrije avond. Deze werd door de meeste benut om het nachtleven van Malaga te bezoeken. Gelukkig mocht iedereen de volgende ochtend uitslapen en hoefde men pas te verzamelen om 1 uur bij de lunch. Dit werd door iedereen wel gehaald…

IMG_4999 (Small)

Dag 4

De dag begon voor de meesten pas rond 13 uur.Een enkeling was al eerder op en lag wat bij te slapen in het zonnetje bij het zwembad.
Na de lunch werd er getraind van 14.30-16 uur. Waarin de aanval over de vleugels centraal stond. In een wedstrijdje oud tegen jong was het de oude garde die aan het langste eind trok :-).
De rest van de dag en avond kon naar eigen inzicht worden ingevuld. Na het avondeten bleef een groep in het hotel om Barcelona te bekijken op tv en wat te poolen. Een gedeelte ging nog een laatste keer naar Malaga om wat te drinken en een gokje te wagen in het casino. De technische staf trok richting De Brabander, een klein Nederlands cafeetje aan de boulevard in Torremolinos. In tegenstelling tot de vorige avonden werd de nacht nu wel gebruikt om te slapen…

IMG_5002 (Small)

Dag 5

De wekker ging om 8 uur en om 8.30 werd voor de laatste keer ontbeten. De training was van 11 naar 10 uur vervroegd, zodat iedereen na afloop nog kon douchen op zijn eigen kamer ivm de uitcheck tijd van 13 uur. Een aantal liep deze training op hun tandvlees, maar iedereen worstelde zich er doorheen. Mentaal wilde iedereen nog wel, alleen fysiek lukte niet alles meer…

IMG_5016
Dit leverde wel een aantal hilarische momenten op! Zo had een speler (zal geen namen noemen 😉 een schot in gedachte, maar vergat hij echter de bal te raken en eindigde hij languit in het gras. De rest van de middag kon iedereen doen wat hij wilde. Een aantal spelers pikte nog wat uurtjes zon mee bij het zwembad, een andere groep ging nog een laatste keer naar Malaga. De technische staf zocht een strandtentje uit om te lunchen.  Om 17.30 trok het hele gezelschap met de busjes naar het vliegveld en om 20.45 uur steeg het vliegveld op richting het koude en witte Nederland, waar het om even voor 24 uur landde.

IMG_5014 (Small)

Terugkijkend kan ik zeggen dat het trainingskamp een groot succes is geweest! Als groep hebben we veel gelachen (en gescholden) wat het groepsgevoel heeft versterkt. Er is een goede basis gelegd voor de tweede seizoenshelft. Het was na de 1e periodewinst weer een mooie ervaring wat in ieder geval niet meer afgepakt kan worden. Nu de draad weer oppakken zondag uit tegen Olympia en aan het eind van het seizoen zullen we wel zien….

Als laatste wil ik namens de selectie de technische staf, het bestuur en de sponsoren bedanken en zeg ik volgend jaar nog maar een keertje doen :-)!

IMG_5011 (Small)