Eerste klasse B (zaterdag)- Bij Valken’68 werd na de puntendeling bij Vitesse Delft (gespeeld op 9 april) al rekening gehouden met een stevige slotfase van de competitie. Het gevreesde scenario lijkt te gaan uitkomen. Hoewel de ploeg van Arie van Duijn en Jacco van Staalduinen meer verdiende, bleef een beloning uit tegen koploper Nootdorp. De gasten wonnen met 0-1 en door een aantal andere uitslagen is Valken’68 weer terug op de elfde plaats. Dat zou straks nacompetitie betekenen.

_MOM5135 (Small)

Van Staalduinen was er goed ziek van. Goed spelen, veel kansen krijgen en het de lijstaanvoerder meer dan lastig maken. Het leverde echter geen punten op. ,,Van tevoren hadden we de ploeg gewaarschuwd dat we vooral niet achter zouden moeten komen. Dan gaan ze hun geliefde spelletje spelen. De tegenstander de bal laten en provocerend spelen. Ze lagen om de haverklap op de grond en het is gewoonweg geen prettige tegenstander om tegen te spelen. Let wel; ik noem dat ook slim. Maar dan nog hadden we onszelf moeten belonen en dat hebben we jammer genoeg nagelaten.”

Valken’68 kwam al wel vroeg op achterstand. Erwin van der Nagel leek wat ver voor zijn doel te staan en dat werd de doelman fataal. Jeffrey Flohr had een lob in huis en dat leverde de lijstaanvoerder een voorsprong op. Valken’68 moest gaan komen en daar liggen nu eenmaal niet de grootste kwaliteiten, zo liet Van Staalduinen optekenen.

_MOM5108 (Small)

,,In de eerste helft vond ik ons verder gelijkwaardig en dat gaf ons wel vertrouwen dat we de achterstand konden wegpoetsen. Ronald Kuijt en Robbert van Delft kregen ook al kansen in die fase. Na de pauze hebben we er alles aan gedaan om een resultaat te pakken. We gaven vrijwel niets weg en kregen zelf weer kansen. Ik heb er zeker wel vijf of zes geteld. Telkens pakte het verkeerd uit voor ons. Uiteindelijk kwam er heel veel speeltijd bij en dat had alles te maken met hun spelopvatting. Maar die goal wilde maar niet vallen. Ook niet ondanks dat we ook Arjan Haasnoot naar voren hadden gedirigeerd.”

_MOM5084 (Small)

Omdat CSW, Volendam en Vitesse Delft wel wonnen, is Valken’68 weer nadrukkelijk terug in de gevarenzone. ,,Het kan nog alle kanten op, maar duidelijk mag zijn dat wij een zwaar programma hebben. Gelukkig heeft onze eerstkomende tegenstander, ARC, verloren. Zij zijn uitgespeeld en daar hopen we van te profiteren. Vervolgens gaan we naar Argon en met Neptunus komt er nog een concurrent onze kant op. Een puntje nu zou lekker zijn geweest en we hadden er ook recht op. Ik denk dat we twee overwinningen nodig hebben om ons veilig te spelen. We hebben echter ook niet veel lucht naar nummer dertien toe dus we mogen ons verre van rijk rekenen. Natuurlijk houden we het vertrouwen, zeker op basis van ons spel tegen Nootdorp. Volgende week kunnen we weer beschikken over Mark van der Plas. Aan de andere kant is Arjan Haasnoot nu geschorst. Het worden nog spannende weken, dat is wel evident.”

Basisopstelling Valken’68: Van der Nagel, Van Duijn, Heemskerk, A.Haasnoot, J.Haasnoot, De Mooij, De Ridder, Van Klaveren, Kuijt, Van Delft, Boonstoppel.

_MOM5080 (Small)

Foto’s: met dank aan Saam de Mooij