VOORBESCHOUWING ZATERDAG

DERDE DIVISIE

RIJNSBURGSE BOYS-FC RIJNVOGELS

Een leuk affiche voor aanstaande zaterdag als de gemeentelijke derby op sportpark Middelmors om 14.00 uur (let op, een half uur eerder dan aanvankelijk in de boeken stond, red.)) zal worden gespeeld. In competitieverband troffen de beide teams elkaar nog nooit maar kruisten wel de degens in het KNVB Districtstoernooi. Daaraan houden de mannen van trainer Hein van Heek nog goede herinneringen aan over. Vorig seizoen werden De Uien met een 5-1 nederlaag op De Kooltuin afgeschminkt. Rijnsburge tranen met tuiten. Nu liggen de zaken anders. De beide opponenten gaan kemphanen om de punten. De thuisclub heeft er drie meer dan de Vogels, die bij een overwinning op gelijke hoogte in de middenmoot kunnen komen. De Rijnsburgers van trainer Pieter Mulders leden afgelopen weekend een 3-0 nederlaag tegen het onberekenbare VVOG, een tegenstander waar de roodhemden eerder eveneens van verloren (0-2). De mannen van trainer Hein van Heek sneuvelden na een prachtig duel met 1-2 tegen Jong Volendam. Kortom, er zal een spannende ontmoeting op de zaterdagmiddagkalender van de fans staan genoteerd. De gedeeltelijk nieuwe formatie van de geelzwarten tegen de eveneens gewijzigde elf van de Katwijkse Vogels. Een derby om naar uit te zien.

EERSTE KLASSE B

VOORSCHOTEN ’97-VITESSE DELFT

Het wordt langzamerhand tijd dat de mannen van trainer André Lourens weer eens wat punten gaan sprokkelen om van die vermaledijde laatste plek af te komen. Een derde overwinning zou een welkom geschenk zijn. Gaat de komende opponent Vitesse Delft hiervan het slachtoffer worden? De Delftenaren presteren tot op heden ook nog niet geweldig en hangen een beetje onder in de middenmoot maar hebben nog altijd een voordelige marge van zes punten ten opzichte van de groengelen. Dat gat valt met een eventuele overwinning van de thuisclub niet te overbruggen, hooguit te verkleinen. De tijden dat beide teams met naam en faam voor elke tegenstander een geduchte was, lijkt even verleden tijd. De Voorschotenaren leden afgelopen zaterdag een 4-1 nederlaag tegen Neptunus-Schiebroek, het team wat juist tegen Voorschoten ’97 de eerste overwinning boekte. Een teken aan de wand? Gaat groengeel zich herpakken om nog voor de winterstop enig zicht op aansluiting met de middenmoot te behouden? Dan wordt het nu de hoogste tijd. Zie ook de Krakerrrr van de Week.

VOORBESCHOUWING ZONDAG

EERSTE KLASSE B

FC BOSHUIZEN-VELO

Afgelopen zondag bereikte de geelblauwe formatie tegen het Rotterdamse VOC de eindstreep na een moeizaam behaalde 3-3. Hetgeen inhield dat het gat met koploper Leonidas inmiddels is opgelopen tot acht punten met dien verstande dat de kadebewoners nog een wedstrijd tegoed hebben (uit bij OVV in het inhaalweekend voor de winterstop). De tegenstander van aanstaande zondag is VELO uit Wateringen, een team dat op drie punten achterstand van de Leidenaren op de ranglijst is geposteerd. Dus op het papier er vanuit gaande lijkt het een duel tussen twee gelijkwaardige tegenstanders te worden. Maar wat zegt een stand op de ranglijst? Hoe vaak loopt een wedstrijd niet anders en zijn momenten bepalend voor het verloop van een duel. Op eigen bodem gingen de mannen van trainer Stefan Roodakkers al twee keer ten onder en het zal hen toch niet voor de derde keer overkomen? Wil in competitieverband het hoogst spelende team uit de Sleutelstad nog mee blijven doen voor een hoge klassering, dan is het menens om de punten in eigen huis te houden. De strijd in de tweede periodetitel begon ook niet al te best. Maar goed, het seizoen is nog lang. Eerst zondag maar weer eens de volle buit zien te veroveren. Veel basisspelers werden afgelopen dinsdag gespaard in de strijd om de Koetshuis Cup.