VOORBESCHOUWING FC ’s-GRAVENZANDE-VOORSCHOTEN ‘97

Aanstaande zaterdag staat op het Julianasportpark in ’s-Gravenzande het inhaalduel tegen de plaatselijke FC op de kalender. Een mogelijkheid voor de Voorschotenaren om bij een driepunter aansluiting bij de middenmoot te vinden want de huidige klassering is nog altijd breekbaar te noemen. Na eindelijk afgelopen weekend de eerste broodnodige zege te hebben geboekt reist het team van trainer André Lourens vol vertrouwen af naar het Westland. Tenminste als we de woorden van Tim Koning mogen geloven. De man die in een knotsgekke wedstrijd tegen Westlandia in het 7-5 gewonnen duel maar liefst vier keer het leer tegen de vijandelijke touwen joeg. Dat dit hem een heerlijk gevoel gaf stak hij dan ook niet onder stoelen of banken. De voormalige middenvelder van Noordwijk is eigenlijk de man van de nummer 10 positie maar bleek dus als ‘midvoor’ een goed neusje voor scoren te hebben. ,,Ik heb die taak dus op mij genomen en het werd een ongelofelijke wedstrijd. Eigenlijk had ik wel verwacht dat we een keer zouden gaan winnen maar op deze manier…. het leek wel een korfbaluitslag”, geniet hij met een heerlijk gevoel nog na. ,,Het werd trouwens wel tijd en het was ook nodig.”

Op nu naar ’s-Gravenzande. De euforie van de eerste overwinning moet getemperd worden want er wordt afgetrapt tegen een subtopper. ,,Maar we hebben als team nu een goed gevoel, veel vertrouwen opgedaan en het smaakt duidelijk naar meer.” Duidelijke taal van de man die vier goals in één wedstrijd scoorde. Ook van hem wordt dus het nodige verwacht nu hij zich als spits heeft bewezen. Ooit werden er in het Westland veel druiven geteeld. Hopelijk zullen deze niet zuur maar zoet smaken voor de equipe die de punten goed kan gebruiken.

Overigens bewaren de Adegeest bewoners weinig goede herinneringen aan de laatste uitwedstrijd tegen de komende tegenstander. Voorschoten’97 verloor in april van dit jaar met 2-1, maar voelde zich toen ernstig benadeeld met twee rode kaarten en tal van arbitrale beslissingen die in het voordeel uitvielen van de thuisploeg. De ploeg van Frans Danen staat op dit moment op de vierde plaats met twaalf punten uit zes wedstrijden en kan bij winst oprukken naar de tweede stek achter het vooralsnog onfeilbare Nootdorp.