Hoofdklasser FC Rijnvogels verstevigde de derde plaats door van Deltasport te winnen en wil nu ook meer. Valken’68 en Voorschoten’97 deden prima zaken in de eerste klasse B door hun wedstrijd om te zetten in een zege. Respectievelijk Alexandria’66 en CSW moesten er aan geloven. In de eerste klasse B op zondag kwam er geen winnaar uit de bus in de topper tussen FC Boshuizen en IFC. De kampioensrace loopt nog steeds door en de spanning neemt toe bij de Leidenaren. Tijd voor een rondje langs de velden, ofwel de voorbeschouwing op speelronde twintig.

ZATERDAG

HOOFDKLASSE B

JODAN BOYS-FC RIJNVOGELS

Aanstaande zaterdag gaan de Vogels op bezoek bij Jodan Boys, voorwaar geen makkelijke opgave. De Gouwenaren bedwongen afgelopen weekend Noordwijk in eigen huis (1-1). Een teken aan de wand voor de mannen van Hein van Heek om ook deze pot uiterst serieus te nemen om de fraaie derde plaats op de ranglijst te continueren. Bij de mannen uit de kaasstad zullen er ongetwijfeld revanchegedachten leven na de destijds 2-0 geleden nederlaag op de Kooltuin. Deze zege leverde de Vogels de periodetitel op waarop ook de Goudse boys destijds ook nog aanspraak konden maken. Goed en wel, het zal op sportpark Oosterwei best wel eens een spannend treffen kunnen worden. Als de vorm van met name in de eerste helft tegen Deltasport vast kan worden gehouden kunnen de roodwitten met dit in het achterhoofd het duel met vertrouwen tegemoet zien. Zal de Goudse kaas naar meer smaken en laten de Katwijkers dit zich niet van het brood eten? De Katwijkse formatie is trouwens ook nog eens hard op weg richting plaats twee. Omdat de formatie van Dogan Corneille niet won en Van Heek zijn ploeg met 3-1 zag winnen is het verschil teruggebracht tot drie punten.

V1 (Small)

EERSTE KLASSE B

VOLENDAM-VALKEN ’68

Op naar de wijdbroeken uit het toeristendorp bij uitstek. De Valkenburgers zullen er ongetwijfeld met een andere insteek naar afreizen. Het zal de mannen van de kersverse trainer Arie van Duijn welgelegen zijn dat zij na afgelopen zaterdag weer tegen een der zwakke broeders zullen aantreden. De 2-1 zege van afgelopen zaterdag op Alexandria’66 kwam juist op tijd om de aansluiting te vinden met zomaar vijf tot zes ploegen. Het moet weer een boost hebben gegeven. Een prettige bijkomstigheid was ook dat de ‘concurrenten’ voor de gevarenzone allemaal de teil in gingen en dus was het een bijster goed weekend voor de Valkenburgers, ondanks het feit dat Mark van der Plas een rode kaart kreeg en zich aanvankelijk een doemscenario lek te ontvouwen. De heenwedstrijd op ’t Duyfrak werd nipt met 3-2 gewonnen en voor een zelfde uitslag zullen de geelroden op voorhand wel willen tekenen of welke andere variant voor een driepunter dan ook. Wordt het  een ‘dijk’ van een wedstrijd? Jaco van Staalduinen, nu naast van Duijn was duidelijk afgelopen zaterdag. ,,Met winst staan we er weer helemaal bij en tussen en is rechtstreekse degradatie zo goed als afgewend. Met een gelijkspel slaan we een aanval ook af. Mochten we verliezen dan ziet de wereld er weer en stuk somberder uit. Onze missie is duidelijk. het wordt wel weer puzzelen, maar daar zijn we aan gewend geraakt.”

ALEXANDRIA ’66-VOORSCHOTEN ‘97

Ook Voorschoten ’97 heeft een op papier milde tegenstander in de Rotterdamse Alexanderpolder. De opponent vergaarde tot op heden slechts vijf schamele puntjes en de degradatie komt steeds naderbij. Toch mag de ploeg van trainer Dick Jan Ente de thuisclub niet onderschatten want jongstleden zaterdag verloor Alexandria ’66 maar nipt en bovendien vlak voor tijd van Valken ’68. Het moet als een signaal worden opgepakt. Thuis wonnen de groengelen ook maar krap met 2-1. Een overwinning in het Rotterdamse continueert de goede plek bovenin de middenmoot en zou ook wel lekker zijn om in de derde periode een rol van betekenis te kunnen gaan spelen. Voorlopig eerst maar de roodwitte hobbel zien te nemen. Voorschoten’97 deed afgelopen zaterdag in elk geval prima zaken door CSW uit Wilnis terug te wijzen (3-2). Jim van der Krogt nam zijn team aan de hand met twee doelpunten en invaller Wouter Pen zorgde ervoor dat het duel niet in mineur eindigde, omdat de bezoekers een 2-0 achterstand hadden weggepoetst. Op de bak zat Ronald van Delft dit keer alleen omdat Ente geschorst was en niet in beroep was gegaan tegen zijn straf. Van Delft, vorig seizoen samen met Paul van der Zwaan uitermate succesvol vanaf maart, glimlachte van oor tot oor na de winst. het was immer al vier maanden terug dat er was gewonnen. Een tweede zege op rij zou bevrijdend kunnen werken richting het einde van de competitie.

Boshuizen_7524_130316

ZONDAG

EERSTE KLASSE B

VELO-FC BOSHUIZEN

In Wateringen zullen de Leidenaren hopelijk weer met een redelijk complet team kunnen opdraven. Zo werden onder meer Jesper Neuteboom, Rick Arnoldus en Mo Berdai gemist jongstleden zondag. Ondanks de noodzakelijke aanpassingen wisten de kadebewoners concurrent IFC te bedwingen met een verdienstelijke 2-2. Wel kwam de Leidse ploeg zelfs tweemaal op voorsprong, maar de bezoekers kwamen even zo vaak terug en kwamen ook wat dichterbij een zege dan de gastheer. De puntendeling was in elk geval te weinig om de koppositie over te nemen. Het is en blijft zaak om op de prooi uit Hendrik Ido Ambacht te blijven jagen, het team dat nauwelijks een steek laat vallen. Uit tegen VELO lijkt op voorhand geen makkie voor de mannen van Stefan Roodakkers. De Wateringers voeren de middenmoot aan met een vierde plaats dus is bepaald geen zwakke broeder. IFC heeft het in principe makkelijk in de thuiswedstrijd tegen TAC ’90. Dus de opdracht lijkt duidelijk: winnen bij VELO om in de race te blijven. Overigens gaf de topper ook weer wat vertrouwen wanneer het gaat om belangstelling voor de Leidse eersteklasser. Er was namelijk aardig wat publiek op de been en van verveling was zeker geen sprake dus wellicht dat de steun van volgers FC Boshuizen uiteindelijk kan helpen aan de promotie.