Voor hoofdklasser FC Rijnvogels en eersteklasser Voorschoten’97 staat er niets anders op het spel dan de eer en het vervullen van de sportieve plicht. De Katwijkers kijken echter al uit naar de nacompetitie, waarin een plek in de nieuw te vormen derde divisie kan worden afgedwongen. Voor Valken’68 (za,1B) en FC Boshuizen (zo, 1B) zijn de resterende wedstrijden wel van grote importantie. Een rondje langs de velden met het oog op de vierentwintigste speeldag.

HOOFDKLASSE B

FC RIJNVOGELS-SPORTLUST ‘46

Aanstaande zaterdag wederom een thuiswedstrijd voor de Kattukkers. Sportlust ’46 komt op bezoek. Door een doelpunt van Rob Zandbergen werd de heenwedstrijd met 0-1 gewonnen. De mannen uit Woerden verkeren in degradatienood en zullen de huid op de Kooltuin duur gaan verkopen. Speelden zij een paar weken geleden niet verrassend gelijk tegen Quick Boys? Een teken aan de wand. Nu de Vogels in een mindere fase verkeren zal het zeker geen appeltje-eitje worden op eigen bodem. Trainer Hein van Heek moet wekelijks puzzelen om de juiste formatie binnen de lijnen te brengen omdat blessureleed de groep teistert. Na een derde competitienederlaag op rij wordt het tijd dat het windje weer uit de goede hoek zal gaan waaien om de vorm terug te vinden. De vorm die nodig is om aan het einde van het seizoen de twee belangrijke duels in de nacompetitie te spelen. Hopelijk keren de vorm en het vertrouwen terug en kunnen de Vogels het eigen trouwe publiek weer eens laten juichen. En waarom ook niet? Maar een ding staat vast. De kat in het nauw – Sportlust ’46 dus – kan rare sprongen maken.

EERSTE KLASSE B

ARC-VALKEN ‘68

Voor de Valkenburgers wordt het de komende wedstrijden erop of er onder. De dans op het wankele P/D koord is na de nederlaag tegen Nootdorp (0-1 na een vlot doelpunt van de koploper) alweer begonnen. De geelroden zagen Volendam naderbij sluipen maar er is vooralsnog geen man overboord. Het verschil met de drie teams boven hen bedraagt slechts een of twee punten dus de veilige haven kan nog steeds worden bereikt. Mede gegadigden voor de nacompetitie Neptunus/Schiebroek en CSW ontmoeten elkaar ook dit weekend dus wellicht zullen er hier ook koppen rollen in het voordeel van de Valkenburgers. Eerst zelf maar eens op sportpark Zegersloot bij ARC zien te winnen. Voor de Alphenaren staat er niets meer op het spel dus kunnen zij vrijuit voetballen daar waar de druk bij de tegenstander flink op de ketel staat. Kunnen de mannen van Arie van Duijn en Jaco van Staalduinen in deze moeilijke slotfase hier mee om gaan? Blijven de reddingsvesten nog even in de tas?

FC ’s-GRAVENZANDE-VOORSCHOTEN ‘97

Officieel is Voorschoten’97 nog niet veilig, maar gezien het programma kan de ploeg van Dick-Jan Ente niet meer worden veroordeeld tot het spelen van nacompetitievoetbal. Toch wil de Adegeest-formatie nog wel op een leuke manier eindigen en het puntentotaal nog wat opschroeven. Nu is de eerste opgave voor het team van Ente om een driepunter te halen niet bepaald eenvoudig. De uitwedstrijd bij titelkandidaat FC ’s-Gravenzande zal een hele zware kluif worden. De thuisclub zette afgelopen weekend ARC met 3-0 aan de kant en de Westlanders zijn in the winning mood. Vanuit geslagen positie doet de gastheer van zaterdag weer volledig mee in de strijd om de titel. Bij de gastheren ligt echter de druk hoger van het heilige moeten en daarvan kan Voorschoten’97 misschien profiteren.

ZONDAG

EERSTE KLASSE B

FC BOSHUIZEN-SJC

Op papier een topper ook al zijn de Noordwijkers kansloos voor de titel. Een periodetitel behoort voor hen altijd nog tot de mogelijkheden en daar zullen zij ongetwijfeld voor gaan. De derde plaats is echter al vaststaand voor de Noordwijkse club en dus is de nacompetitie sowieso al binnen. Daarnaast wonnen de zwartwitten de laatste zeven wedstrijden en dat vaak ook nog eens op imposante wijze. De mannen van Steef Roodakkers krijgen het op zeker veel zwaarder dan medekoploper IFC, dat  GDA op bezoek krijgt waar de kadebewoners het afgelopen weekend trouwens erg lastig mee hadden gezien de magere 0-1 uitzege in Loosduinen. De ploeg van Dennis Olman kan hooguit nog uitkomen op een p/d-plek. De spanning in de eerste klasse B is zelfs met een bot mes te snijden. De mouwtjes omhoog en alles uit de kast halen lijkt in deze het enige motto om in de race voor het kampioenschap te blijven. De geelblauwen zijn op eigen bodem nog ongeslagen en zullen dit graag zo willen houden. Als het goed is kunnen de Leidenaren zondag weer beschikken over de in de voorbije wedstrijd ontbrekende Mike Bekooij, Michael Schouten en Rick Arnoldus.