FC Rijnvogels gaat er alles aan doen om de derde plaats steviger in handen te krijgen, terwijl Voorschoten’97 en Valken’68, een etage lager nadrukkelijk op zoek zijn naar positieverbetering. Op zondag kan FC Boshuiezn nog maar 1 sport stijgen op de ladder. Maar dan zou het wel meteen koploper zijn. Een wekelijks rondje langs de velden.

ZATERDAG

HOOFDKLASSE A 

XERXES/DZB-FC RIJNVOGELS

Na het succesvolle tussendoortje in de oefenwedstrijd tegen Huizen zijn nu alle ogen weer gefocust op de competitie. Aanstaande zaterdag wachten de Vogels de lastige uitbeurt op sportpark Faas Wilkes in Rotterdam. De herinnering aan het treffen van vorig seizoen aldaar moet maar snel naar de vergetelheid worden verwezen. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. De Vogels zijn goed uit de winterstop gekomen en incasseerden nog geen enkel tegendoelpunt. Hetgeen in houdt dat de verdediging er staat. De voorwaartsen waren echter nog niet echt productief met twee treffers in twee wedstrijden maar deze waren wel goed voor de overwinning. Een derde 1-0 zege zou natuurlijk welkom zijn om de derde plek op de ranglijst te continueren. Eerst maar eens zien waar te maken tegen het wisselvallige Rotterdamse team. Het verkeert in de lagere regionen maar wist op de Kooltuin in de heenwedstrijd een 1-1 te bewerkstelligen. Een zelfde resultaat werd er bij Noordwijk geboekt. Hetgeen inhoud dat de blauwwitte zebra’s grillig en onvoorspelbaar zijn. Maar goed, de mannen van trainer Hein van Heek zijn gewaarschuwd en hebben nog een appeltje met de mannen uit de havenstad te schillen. De (sportieve) messen dus op scherp om tot een vruchtbaar resultaat te komen.

EERSTE KLASSE B

VALKEN ’68-VOORSCHOTEN ‘97

Een interessante derby op sportpark ’t Duyfrak. Hebben de gastheren na de fraaie 1-3 uitzege in en tegen ’s-Gravenzande de weg omhoog ingeslagen? Met een nogal gehavend team werd er desondanks in het Westland geoogst tegen een bepaald niet gemakkelijke opponent. Het moet de in de gevarenzone verkerende geelhemden een flinke boost hebben gegeven. Is het team aan een revival begonnen na het vertrek van trainer Gerard de Geus waar het geen klik mee had? Alles wijst er op want de week ervoor werd er op inzet al een verdienstelijke 1-1 tegen Zwaluwen ’30 geboekt. De vier punten, behaald in de laatste twee wedstrijden verschaffen een klein beetje lucht maar belangrijker is nog dat het zelfvertrouwen moet zijn gestegen. Gaat (bijna) buurman Voorschoten ’97 hier de klos van worden? De geelgroenen zijn na een goede competitiestart aan het kwakkelen geslagen en verspeelden afgelopen zaterdag punten aan laagvlieger Volendam (2-2). Dus is de verwachting gerechtvaardigd dat de gastheren er mentaal rijp voor zijn om op eigen terrein – ondanks de stand op de ranglijst – als favoriet aan de aftrap beginnen. En revanche willen nemen voor de destijds geleden 3-2 nederlaag.

ZONDAG

EERSTE KLASSE B

WATERINGSE VELD/GONA-FC BOSHUIZEN

Op papier lijkt het komende zondag voor de Leidenaren een makkie te worden als zij op bezoek gaan bij de hekkensluiter die slechts zeven schamele punten verzamelde. Afgelopen zondag kwam laagvlieger GDA op bezoek aan de kade maar het werd slechts een nipte 2-1 overwinning dus standen op het papier zeggen niet altijd alles. Bovendien maken katten in het nauw vaak de bekende rare sprongen. De geelblauwen van trainer Stefan Roodakkers die voor een jaar bij tekende, zijn derhalve gewaarschuwd. De achterstand op koploper IFC is na de gewonnen inhaalwedstrijd weer gereduceerd tot een punt. De concurrent zal het in principe moeilijker krijgen in het duel met subtopper VOC. Bij een voor de kadebewoners gunstige uitslag van deze wedstrijd en natuurlijk zelf de pot winnen kan het team het vaandel misschien weer overnemen. De heenwedstrijd werd ruim met 4-1 gewonnen door onder meer twee goals van Mike Bekooij. Ietsje minder mag nu ook als de drie belangrijke punten maar in de knip worden gestoken. Overigens is Roodakkers ook blij met het aanblijven van rechter-en linkerhand Ronald van Wattum en Richard Laterveer. ,,We vormen een hecht team en stabiliteit is belangrijk voor een gezonde toekomst met deze club.”