Eerste klasse B (zaterdag)- Eind vorig seizoen werd de doodzieke patiënt Voorschoten´97 door enkele “chirurgische” ingrepen van de ingehuurde Paul van der Zwaan in leven gehouden. Een tijdje leek de ploeg van de debuterende Voorschoten trainer Dick-Jan Ente volledig hersteld te zijn bij de start van de huidige competitie. De Voorschotenaren waren na acht wedstrijden zelfs koploper met achttien punten. Vervolgens kreeg de equipe van Ente te maken met een ernstige terugval. Met de schamele twee punten uit de laatste acht duels is groengeel weggezakt op de ranglijst naar plaats zes. Echter; de voorsprong ten opzichte van de onderste helft van de ranglijst is zienderogen geslonken. ,,We maken ons geen zorgen, handhaven was en is onze doelstelling”, viel te beluisteren vanachter de bestuurstafel. Alertheid is echter geboden en punten moeten niet langer uitblijven om zo in drijfzand terecht te komen.

Mediaterplaatse_vsn_97_thuis_20022016_Image00001 (Small)

Zaterdagmiddag zou een driepunter op sportpark Adegeest tegen het Voorburgse  Forum Sport meer dan welkom zijn. Zover kwam het dus niet. Met een zondagsschot besliste Forum Sport speler Nychel L’Ami ruim een kwartier voor tijd het povere duel, na een misverstand tussen Stefan Knijnenburg en doelman Stefan van der Niet. Het was de enige opleving van de bezoekers gedurende de negentig minuten, en gelijktijdig het hoogtepunt van de wedstrijd, welke het predicaat eerste klasse-waardig nimmer verdiende. De Voorburgers maakten vooral duidelijk waarom het in de onderste regionen bivakkeert, terwijl Voorschoten hopeloos op zoek is naar het goede gevoel van de eerste reeks wedstrijden.

Vleugelaanvaller Sipan Khalid had de wedstrijd een andere wending kunnen geven voor de pauze. Khalid miste de opgelegde kans op enkele meters van het doel. Het was van beide kanten vooral in de eerste rondgang tenenkrommend. De ploeg van coach Ronald van Delft  (hij verving de zieke Ente, red.)) kreeg na een half uur spelen uit een zestal hoekschoppen wat mogelijkheden op een treffer. Opvallend was het aantal glijpartijen op het natte veld, waar het verkeerde schoeisel meestal de oorzaak van was. Van enige opwinding was pas in de slotfase van de eerste helft iets te bespeuren.

Na rust een dominerend Voorschoten die van de gasten nog nauwelijks iets te vrezen had. Alleen de snelle Osman Lamin krulde bij één van de spaarzame aanvallen de bal rakelings over de kruising. Khalid was halverwege de tweede helft alweer van dichtbij niet trefzeker.

Mediaterplaatse_vsn_97_thuis_20022016_Image00002 (Small)

Bij de thuisclub zat het even later weer niet mee. Jim van der Krogt zag zijn inzet via de handen van de uitblinkende doelman Daniel Nolet en de deklat overgaan. Van der Krogt: ,,In het begin viel het kwartje nog wel eens onze kant op, nu zit het de laatste wedstrijden wel heel erg tegen.” Met nog ruim een kwartier te spelen sloeg het noodlot toe voor de gastheren, vanuit het niets werd de ver voor zijn doel staande Stefan van der Niet verrast door het wonderschone zondagsschot vanaf een slordige dertig meter. ,,We zitten in de hoek waar de klappen vallen, we verliezen vandaag van een slechte ploeg”, vervolgde van der Krogt  na afloop. Van Delft bracht Bob den Hollander nog voor de moe gestreden Simon Jouby en youngster Peer van Paasen  voor Khalid. Met één op één  werd de jacht op de gelijkmaker geopend. Kansen op een treffer regen zich aaneen. De uitblinkende Nolet voorkwam de dik verdiende gelijkmaker en dus was de grafstemming na afloop bij de verliezers  begrijpelijk. Niet goed, maar wel  beter spelen dan een zeer povere tegenstander en toch de bietenbrug op gaan.

Van der Krogt: ,,De komende wedstrijden worden cruciaal, we moeten weer naar beneden kijken.  Ik maak me nog geen zorgen, maar het word wel zorgelijk.” Coach van Delft was doodziek na afloop. ,,Ondanks de moeilijke omstandigheden waren we veel beter en ik heb acht of negen kansen geteld voor ons. Zij zijn nauwelijks voor het doel geweest. Wat er voorheen in vloog, gaat nu net naast of over. Wanneer we op 1-0 waren gekomen voor rust, speel je een heel andere wedstrijd. Er is keihard gewerkt en dan is het resultaat uiteraard heel erg teleurstellend. Ja, we misten Richard Guffens ook. We kunnen slechts hopen dat zijn straf van zeven wedstrijden via ons hoger beroep zal worden bijgesteld naar beneden. Hij kan voorin het verschil maken. We zullen hoe dan ook keihard moeten blijven werken en zorgen dat het tijd snel keert.”

Mediaterplaatse_vsn_97_thuis_20022016_Image00003 (Small)

Het voert te ver door om te stellen dat Voorschoten’97 weer aan het infuus ligt, maar een kentering zal nodig zijn om niet verder in het gedrang te komen. Onderin wordt flink gesprokkeld en Voorschoten’97 moet dus spoedig zorgen voor een ommekeer. Anders is er wellicht weer een reddingsplan nodig, zoals deze vorig seizoen uit de kast werd gehaald.

Basisopstelling Voorschoten’97: Van der Niet, Simonis, Knijnenburg, Michel, Owel, Jouby, Beijersbergen, Bakker, Constancia, Van der Krogt, Khalid.

http://www.fotografiewilcodevilee.nl/