In onze rubriek Pleisters, Sponzen en Waterzakken komt ditmaal de keeper van Roodenburg zondag 1 aan bod. In de uitwedstrijd, kort voor de winterstop, tegen Oosterheem brak hij zijn hand. Inmiddels is hij succesvol geopereerd, maar het resultaat was wel dat hij een aantal stalen pennen in zijn hand heeft. Onze verslaggever Sergio Rademakers nam contact op met de onfortuinlijke keeper.

Dkhissi vertelt: ,,De winterstop stond voor de deur. We speelden de op een na laatste wedstrijd uit bij Oosterheem. De Zoetermeerders waren in de aanval en de bal kwam voor me langs in de zestien. Ik reageerde hier adequaat op en sprong op de bal en had die dan ook klemvast. Vervolgens lag ik een aantal seconden op de grond met de bal in mijn hand. Een speler van Oosterheem kwam toch nog in en gaf me een nare trap tegen mijn hand en hoofd. Ik had direct het gevoel dat het mis was. Normaal als ik een tik of schop krijg sta ik direct op, maar dat lukte nu echt niet. Ik ben direct naar het Langeland ziekenhuis in Zoetermeer gebracht door twee ploeggenoten.(waarvoor ik hen wil bedanken). Röntgenfoto’s gaven onvoldoende duidelijkheid, waarna de medici besloten een CT scan te maken. Uit die scan bleek dat er twee middenhandsbeentjes gebroken waren. Sterker nog er was er een verbrijzeld. De dag daarna ben ik in hetzelfde ziekenhuis geopereerd en hebben ze vier stalen pennen geplaatst om zodoende de boel te corrigeren. Over een aantal weken worden deze pennen operatief verwijderd en dan hoop ik langzaam en voorzichtig de training de kunnen hervatten.”

Een heel vervelende blessure voor een keeper natuurlijk. De duur hiervan is op dit moment onzeker. Dkhissi nog eens: ,,Met een beetje pech kom ik dit seizoen niet meer in actie, hoewel ik nog wel graag wil natuurlijk. Eigenwijs zijn en te vroeg starten moet ik uit mijn hoofd laten. Ik moet goed naar mijn lichaam luisteren. Het zou zonde zijn als ik onnodige risico’s ga nemen met als resultaat dat ik keeper af ben voor de rest van mijn leven. Veldspeler zal ik namelijk niet worden, dat is niet mijn ding. Als de genezing voorspoedig verloopt sta ik dit seizoen nog onder de lat. Zo niet, dan zorg ik ervoor dat ik het aankomende seizoen er weer voor de volle honderd procent sta.”

De redactie van www.leidenamateurvoetbal.nl wenst Yahya een zeer spoedig herstel toe.