Het vierentwintigste Lopend Vuurtje van het seizoen 2016-2017 is daar en tevens de vijfde van 2017. Wekelijks weer de nodige nieuwtjes uit de keuken van de clubs. Wellicht niet altijd onbekend, maar er ontsnappen nu eenmaal zaken aan de aandacht van een ieder. Clubs, aarzel niet om uw nieuws te delen. Trainersnieuws? Spelersnieuws? Verbouwing? Jubilaris? Lid van Verdienste? Stuur uw informatie naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Voor het overige struint onze redactie de velden zelf ook af uiteraard. Deadline voor het volgende nummer is dinsdag 14 februari voor 18 uur!

 • Zo ben je man van de wedstrijd bij FC Rijnvogels en zo neem je voor een half jaar afscheid. ,,Tijdelijk afscheid van Kevin Wijmer. Hij vertrekt naar Australië om zijn studie inspanning en fysiologie af te ronden. Zijn tijdelijke afscheid van de Kooltuin is niet onopgemerkt aan hem voorbij gegaan. Als man van de wedstrijd kreeg hij ….” Het hele bericht is te lezen op de website.
 • Voorschoten’97: ,, Het team JO13-5 draait dit seizoen bijzonder goed in de competitie, ze doen mee om het kampioenschap. Maar daarnaast blijkt dit team ook nog eens een echte cupfighter te zijn! Afgelopen zaterdag 4 februari  werd in de achtste finale RKAVV JO13-3 met 0-1 verslagen en gaan de jongens door naar de laatste acht in de bekercompetitie. Een prestatie van formaat!” Met de nodige foto’s natuurlijk op de site van de groen-gelen.
 • VV Oegstgeest: ,,Een update van de ranglijst van onze jeugdteams in het seizoen 2016-2017. De nieuwe stand is opgemaakt na de wedstrijden van zaterdag 4 februari.”
 • ASC: ,,Sommige jongens konden er zelfs niet van slapen en werden ’s nachts ongeveer om het uur wakker. Net als vorig jaar maakten een achttal mini’s halverwege het lopende seizoen hun debuut, en dit was een meer dan bijzonder debuut. Vandaar wellicht de wat onrustige nacht.”
 • Voor nostalgie naar de site van Voorschoten’97: ,,Nu en dan duiken oude foto’s op die ons herinneren aan vervlogen tijden. Want Voorschoten’97 bestaat op 1 juli weliswaar 20 jaar, de geschiedenis van onze club gaat veel verder terug. Voordat de fusieclub ontstond, bezaten SVLV (van 1925), Randstad Sport (1932) en SV Voorschoten (1982) al een rijke voetbalhistorie. De foto’s zijn van …” In kleur én in zwart wit. Zie website Voorschoten’97.
 • Roodenburg viert het 90-jarig bestaan. Zo’n feest kan simpelweg niet zonder reünie. Die  wordt gehouden op zaterdag 27 mei. Bestemd voor oud-leden die de dertig gepasseerd zijn. Aanmelden bij Hans de Graaf via hans.de.graaf@casema.nl
 • Roodenburg heeft een bord geplaatst: een bord met het bekende lieveheersbeestje. Daarmee wordt aangegeven dat de club de hoogste prioriteit geeft aan sportief gedrag op en om het veld. Ook pestgedrag, alleen of in groepen, is een heel naar gedrag dat Roodenburg niet tolereert. De pupillencoaches hebben om dat nog eens te benadrukken deelgenomen aan de KNVB cursus ‘Sportief Coachen’. Dit initiatief verdient natuurlijk alle lof. Hulde!
 • LSVV’70 boekte een even onverwachte als eclatante zege bij CVC Reeuwijk. Knap gedaan natuurlijk. Het meest opvallende is echter dat het wat dat betreft ijzingwekkend stil blijft op hun site. De studenten zouden normaal gesproken behoorlijk uitpakken met dit nieuws en direct hoog van de toren blazen. Zijn de zeges zo gewoontjes geworden voor de mannen van Freek Jansen? Is de inkt drooggevallen of is men de zege nog aan het vieren?
 • WVC heeft intern uitgebreid gebrainstormd en overlegd over de vraag: hoe verder? Na ampel beraad is besloten om volgend jaar nog een seizoen op de oude voet verder te gaan. Dat betekent dat WVC zowel op de zaterdag als op de zondag een prestatief elftal in de standaardklasse gaat inzetten. Tijdens dat seizoen zal het bestuur een grondig onderzoek doen of deze constructie ook in het seizoen 2018-2019 de wens is van spelers en trainers.
 • Vrijdag 27 januari jongstleden was het weer gezellig druk in de Zalen van de Meester. Het traditionele sportgala van Zoeterwoude vond daar plaats en Meerburg pakte een paar hele mooie prijzen. De vereniging was direct betrokken bij maar liefst vier van de negen prijzen: sportvereniging, sportploeg, sportvrijwilliger en sportman van het jaar. Of Meerburg daadwerkelijk in de prijzen is gevallen valt op de site van de club te lezen. Natuurlijk met foto’s!
 • Piet Paulusma, Weeronline, Jan Vissers’weer; allen voorspelden stevige vorst waarbij de temperatuur ook overdag niet boven nul zou komen. De allerlaatste berichten, van woensdagochtend 08.18 uur, wijzen erop dat het in deze regio wel mee kan vallen. Toch voetbal op natuurgras dit weekend?
 • Een zeer summier bericht op de site van SJZ: ,, Pannenkoekentoernooi E + F jeugd in Klaverhal.” We zijn zo vrij het verder aan te vullen: het gaat om een zaalvoetbaltoernooi voor de jongste voetballertjes. We hebben een idee wat er qua eten op het programma staat, maar zeker weten we het niet.
 • Kenners van voetbal in Warmond en omstreken: ,, Aanmelding voor de 2017 editie (dit is de 6e editie!!) van Enige Echte Warmunda Voetbal Kwis op zaterdag 25 maart 2017 is vanaf heden mogelijk.” Surf naar de site van de club en schrijf je in.
 • Het seizoen 2017-2018 wordt anders dan anders. In de media is daar al aandacht aan besteed. Dat doet VV Zwammerdam ook: ,,Samen met amateurclubs is door de KNVB besloten om het voetbalseizoen 2017/’18 later te beginnen en later te eindigen. Het voetbalseizoen begint in het hele land vanaf 2 september met bekerwedstrijden, die uitsluitend in het weekend gespeeld gaan worden. De competitie voor het 1e start zodoende op 23 september. De zomervakantie in onze regio eindigt op 20 augustus. Het trainings-,oefenprogramma en de kalender voor bijzondere voetbalevenementen (toernooien) bij VV Zwammerdam gedurende de te lange “voetballoze” periode in de maanden juni, juli augustus worden nu voorbereid en via de site bekend gemaakt.” Wat het voor uw eigen club betekent zal ongetwijfeld uit de doeken worden gedaan op hun site.
 • Komend seizoen zal Kevin van der Geest de nieuwe trainer van Quick 2 zijn. De 34-jarige oefenmeester had enige tijd geleden besloten niet door te gaan bij ASC als hoofdtrainer en op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Bij Quick is deze uitdaging gevonden, waarin hij aan de slag zal gaan met een jonge selectie in de reserve Hoofdklasse. Met het aanstellen van de jonge en ambitieuze trainer met een Quick achtergrond, hoopt de voetbalcommissie dat hij het traject door kan zetten om de spelers klaar te stomen voor de hoofdmacht. Als speler speelde Van der Geest betaald voetbal bij RKC Waalwijk en hierna in de top van het amateurvoetbal. Tevens heeft hij 3 seizoenen in Quick 1 gespeeld en kwam daarin tot 71 officiële wedstrijden en zal nu zijn ervaring als speler moeten gaan overdragen naar een gretige groep, die voornamelijk uit zelf opgeleide spelers bestaat. Van der Geest is blij met zijn nieuwe functie. ,,Het coachen en trainen van spelers die binnen een aantal jaar in Quick 1 moeten spelen is niet altijd een gegeven. Daarom is dit voor mij de perfecte stap in mijn nog jonge trainerscarrière. Het afstaan van spelers aan het 1e elftal en samenwerking met de hoofd- en assistent-trainer is daarbij een belangrijk leerdoel.”
 • Het contract met Pepijn Kooij bij FC Rijnvogels wordt niet verlengd. De eerder van Alphense Boys overgekomen speler kenden veel blessureleed sinds zijn komst naar De Kooltuin.
 • Antoin Hoovers gaat niet door as trainer van FC Rijnvogels 2. Hij zal na dit seizoen worden opgevolgd door Stefan Schaafsma, die al jaren deel uitmaakt van de staf van de hoofdmacht.
 • Spelers die ook op zeker volgend seizoen verbonden blijven aan eersteklasser ARC: Robin de Heij, Calvin Hoogstraten, Daan van Leeuwen, Machiel van Maarseveen, Daniel Buijnink, Jop Knoester, Charlie Windhorst, Neal Arnoldus, Kenno Kleijn en Valentijn Oudijk. Vanuit de A1 schuiven Thomas Lamberts en Bryan de Heer door. Oud eerste elftal doelman Remco Tuinenburg wordt assistent van de nieuwe trainer Mark Evers.
 • Doelman Tim van der Linden maakt de overstap van Jodan Boys naar Alphense Boys. De huidige sluitpost, Menno de Jong, vertrekt naar VVSB.
 • Het gezicht van het nieuwe VVSB zaterdag krijgt een gezicht voor volgend seizoen. De club wil de zaterdagtak een boost geven om zo meer aansluiting te krijgen bij de hoofdmacht, uitkomend in de tweede divisie. Vooralsnog zijn de volgende namen zeker voor het seizoen 2017-2018: Menno de Jong, Rien de Jong, Tim Wijnands, Joeri van Steyn, Jaap Aartman, Justus Katerberg, Ramon Hoek, Max van de Boog, Steef Immerzeel, Fadil Sukurica, Timo van der Raadt, Berend de Jong, Thoms Schrooder en Mike Taskin.