Het 31ste Lopend Vuurtje van het seizoen 2016-2017 is daar en tevens de elfde van 2017. Wekelijks weer de nodige nieuwtjes uit de keuken van de clubs. Wellicht niet altijd onbekend, maar er ontsnappen nu eenmaal zaken aan de aandacht van een ieder. Clubs, aarzel niet om uw nieuws te delen. Trainersnieuws? Spelersnieuws? Verbouwing? Jubilaris? Lid van Verdienste? Stuur uw informatie naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Voor het overige struint onze redactie de velden zelf ook af uiteraard. Deadline voor het volgende nummer is dinsdag 4 april voor 18 uur!

 • LeidenAmateurVoetbal.nl is nog steeds op zoek naar Vrienden! Zonder de steun van de lezers, supporters en andere volgers kan ons team het niet meer bolwerken in de toekomst. Op de homepage, bovenin, kan je je aanmelden! Samen gaan voor een toekomst. Wij willen dat graag. U ook? Voor alle duidelijkheid: dit is geen loze kreet!!
 • Wilt u ons Event op zaterdag 17 juni bij Valken’68 ondersteunen, op welke manier dan ook… laat dit dan s.v.p. ZSM weten via redactie@leidenamateurvoetbal.nl
 • Wilt u dat er een derde editie komt van de Koetshuis Cup? Wij wel! Steun kunnen wij echter wel gebruiken om verder te kunnen komen en alle werkzaamheden te kunnen blijven verrichten. Uw support is van harte welkom. Vraag naar de mogelijkheden via redactie@leidenamateurvoetbal.nl
 • De komende weken is er geen bijdrage van LeidenAmateurVoetbal.nl, op de vermelding van het Leidse Elftal van de Week na, op de sportpagina van het Leidsch Dagblad. De Joop Zoetemelk Classic en de Leidse Singelloop staan op die pagina de komende weken vol in de schijnwerpers.
 • Bij Roodenburg zijn ze nog volop bezig met het Gouden Elftal. Deze week staat de verkiezing van de beste voorstopper aller tijden op de rol. Surf naar de website en stemmen maar weer. Tot beste laatste man is overigens gekozen voor Ron de Bruin.
 • ASC is in gedachte al op Sportpark Overveer: ,,Op 25 maart is bij ASC de kick-off van de geldinzamelactie Scoren voor de Club! Met deze actie wordt op een speelse wijze geld ingezameld voor een heel goed doel: de aanleg van een gecombineerde voetbal- en cricketfaciliteit voor onze jeugd op ons nieuwe Sportpark Overveer. Alle spelers van ASC-teams in de leeftijd tot en met 14 jaar gaan in de periode tussen 25 maart en 10 april enthousiast langs bij buren, straat- en buurtgenoten, familie en vrienden.  Zij hebben ‘Scorekaarten’ bij zich met een aantal krasvakjes met daaronder een geldbedrag, variërend van € 1,- tot € 2,50.” Alle informatie natuurlijk op de site.
 • Afscheid met een lach en een traan van het oude terrein: ,,Op zaterdag 10 juni verandert het ASC-terrein voor de vijfde keer, in de traditionele ASC Voetbal Camping. Zeg nou zelf, wat is er cooler dan je tentje op te zetten op het hoofdveld van de mooiste club van Nederland en daarna naar hartenlust te kunnen voetballen met je voetbalvrienden. En alsof dat nog niet genoeg is, worden er volop spelactiviteiten georganiseerd en is er een voetbaltoernooi. Het zal natuurlijk de laatste keer zijn dat de Voetbal Camping plaatsvindt op ons oude terrein dus zorg dat je er dit jaar bij bent. Het aantal plaatsen is zeer beperkt.”
 • Het hoofdveld van Voorschoten‘97 is in gebruik genomen en dat ging gelijk gepaard met een knappe zege: Deltasport werd met 2-1 verslagen.
 • Bij Oegstgeest is de eerste kampioen bekend. De eer gaat naar de Jongens Onder 11-1 van coaches Paul Verra en Chris Vink. Een overwinning afgelopen zaterdag op UVS JO11-3 (5-1) was voldoende het gat met de concurrentie zo groot te maken dat men vier wedstrijden voor het einde al niet meer is in te halen.
 • Ook Meerburg had de eerste kampioen: ,,Zaterdagmorgen 25 maart heeft het 1e Meerburg-team zijn kampioenschap binnengehaald! Onder leiding van coach Paul Nibbelink zorgde een klinkende 1-8 zege bij Floreant JO13-1 ervoor, dat Meerburg JO13-1 ongeslagen (14 wedstrijden op rij winst!) onbereikbaar werd voor de achtervolgers!” Leidenamateurvoetbal feliciteert alle betrokkenen.
 • Normen en waarden verloederen. Waar is het respect? Het zijn bekende opmerkingen. FC Rijnvogels realiseert zich dat het niet alleen bij woorden moet blijven: ,,Voor de nieuw te vormen Normen en Waarden commissie zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Deze nieuwe commissie gaat zich bezighouden met de normen & waarden binnen de club. FC Rijnvogels wil haar leden, toeschouwers, bezoekers en overige betrokkenen een sportieve, maar vooral veilige omgeving bieden. Het is daarom van belang om duidelijke afspraken met elkaar te hebben hoe we met elkaar omgaan.”  Steun Rijnvogels hierbij en meld je aan.
 • Als de competitie is afgelopen begint het pas echt leuk te worden voor jeugd en ouders: de tijd van de toernooien breekt aan. Bij DoCoS zijn de data bekend. Voor elk lid van de Leidse club: surf naar de site met de agenda in de hand.
 • Het Leids voetbalkwartiertje versie drie komt uit. De voetbaldag met Hans Kraaij jr. van Fox Sports, Hans Schiphorst neemt ons nog eenmaal mee naar het oude terrein en introduceert het nieuwe Sportpark Overveen en nog veel meer… kijk gerust zelf naar de beelden.
 • Dinsdagavond speelden Foreholte en Rijnvogels O23 tegen elkaar en het werd een waar feest. De teller stokte op 5-7 na een wedstrijd in een ongekend hoog tempo en het ene fraaie doelpunt na het andere. Winnaars én verliezers genoten van een heerlijke pot voetbal in de Koetshuis Cup.
 • In de meivakantie kan de jeugd van SJZ zich uitleven tijdens een unieke jeugdvoetbaldag. Deze uitdagende jeugdvoetbaldag zal plaatsvinden op woensdag 26 april. Alle kinderen uit de C/D/E/F-jeugd van 6 tot en met 15 jaar kunnen hier aan deelnemen.
 • Op 17 april (tweede Paasdag) wordt bij Zwammerdam een familiedag gehouden. Houd de site van ‘Damme’ in de gaten voor meer info.