Het 36ste Lopend Vuurtje van het seizoen 2016-2017 is daar en tevens de zestiende van 2017. Wekelijks weer de nodige nieuwtjes uit de keuken van de clubs. Wellicht niet altijd onbekend, maar er ontsnappen nu eenmaal zaken aan de aandacht van een ieder. Clubs, aarzel niet om uw nieuws te delen. Trainersnieuws? Spelersnieuws? Verbouwing? Jubilaris? Lid van Verdienste? Stuur uw informatie naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Voor het overige struint onze redactie de velden zelf ook af uiteraard. Deadline voor het volgende nummer is dinsdag 9 mei voor 18 uur!

 • Roodenburg leeft naar het jubileum toe. Steeds wordt meer duidelijk wat er zoal georganiseerd zal worden. Een greep: een 7 tegen 7 toernooi, de Kooi Cup, een zondag toernooi, sportcafé, jubileumreceptie en niet te vergeten het Gouden elftal dat de kicksen nog een keer gaat aantrekken. Een vol en aantrekkelijk programma. Op de site en in Roodenburg Actueel alle details voor zover die bekend zijn.
 • Op de sites van de clubs  verbonden aan leidenamateurvoetbal worden nu volop de teams genoemd en gehuldigd die kampioen zijn geworden. Natuurlijk mét de bijbehorende foto’s en video’s. Een tip onzerzijds: surf naar de website van je eigen cluppie om te zien welke teams bovenaan zijn geëindigd
 • Voorschoten’97 is altijd alert als het gaat om de jeugd. Ook nu weer: er gaat heel wat veranderen bij het beleid van de KNVB ten aanzien van het jeugdvoetbal. De club meldt: ,, Het jeugdvoetbal in Nederland staat voor grote veranderingen in de organisatiestructuur. Druppelsgewijs komt deze informatie bij mensen terecht, en dat roep uiteraard allerlei vragen op.” Daarna volgt een overzicht van de veranderingen.
 • Voor iedereen die RCL een warm hart toedraagt: ,, De komende tijd gaat er veel gebeuren bij RCL. Het is nog even afzien, maar daarmee krijgen we dan wel een heel mooi nieuw clubgebouw. De hele periode van verbouwing zal gepaard gaan met ongemakken en hopelijk zo min mogelijk tegenvallers. We rekenen op uw begrip!” Onder de kop ‘Belangrijke data’ op de site van de Leiderdorpers al het nieuws.
 • Dan nog maar eens Voorschoten’97: het was een topweekend voor de club. Het zaterdagelftal won in de laatste minuten na een ware thriller en ook de zondagafdeling haalde de volle buit binnen. Alsof dat nog niet genoeg was werd de opening van veld 1 ook nog eens uitgebreid gevierd. Foto’s en films op de site van de club en ook leidenamateurvoetbal was er bij.
 • VV Leiden sluit het seizoen niet geruisloos af: ,,Op zaterdag 3 juni is het weer zover de Familiedag bij v.v. Leiden vindt weer plaats en jullie zijn allemaal weer van harte uitgenodigd om mee te doen! Net als vorig jaar zal er weer een sponsorloop gehouden worden en zal er gevoetbald worden tegen de ouders. Ook zullen er weer tal van activiteiten georganiseerd worden op ons hoofdveld. Naast sportieve activiteiten hebben we dit jaar ook weer een aantal recreatieve activiteiten geregeld, zoals springkussens voor jong en oud. “ Er is natuurlijk meer, maar daarvoor moet u naar de site van de club gaan.
 • De oudste voetbalvereniging van de regio staat op het punt te verhuizen. Dat is bekend. Het roept alle (oud)leden op om 26 augustus vrij te houden: ,,De klok op de website geeft het al aan: de datum van opening van ons nieuwe Sportpark Overveer nadert! Natuurlijk hopen wij dat zo veel mogelijk ASC– ers bij deze unieke happening aanwezig zullen zijn. Vandaar een “ Save the Date”. De Jubileumcommissie en besturen zijn druk doende om een feestelijk programma voor die dag te maken, waarover spoedig meer. Voor nu alvast in de agenda en op de koelkast: 26 augustus Opening ASC.”
 • Omdat VV Leiden veel waarde hecht aan haar jeugdopleiding zal er binnenkort een interne jeugdtrainerscursus plaats vinden.De organisatie is in handen van www.jeugdvoetbalopleiding.nl. Het gaat om collectieve scholing van alle jeugdtrainers waardoor de onderlinge samenhang en uitwisseling van kennis als een “rode draad” door de totale opleiding van onze jeugdspelers kan ontstaan.
 • Het elftal van de vrouwen 1 van Oegstgeest heeft een prachtwedstrijd voor de boeg: ..Vrouwen 1 speelt op zaterdag 20 mei de finale van de KNVB-beker. De eindstrijd werd zaterdag bereikt na een 2-2 eindstand in de halve finale tegen Stompwijk ’92 VR1 en het vervolgens beter nemen van de strafschoppen.”
 • Zaterdag feest in de kantine van Zwammerdam. Helemaal Top treedt vanaf 17.00 uur. Toegang gratis.
 • Na een bier- en whiskyproeverij is er op vrijdag 12 mei een echte wijnproeverij bij Valken’68. Mede mogelijk gemaakt door van Kruistum Wijnen en Bicking Wijnen. Schrijf je nu in en geniet van een geweldig verzorgde avond.
 • Op zaterdag 20 mei aanstaande houdt de G-afdeling van FC Rijnvogels een open dag op de Goerie. De dag zal bol staan van de activiteiten. Dus voor iedereen die een warm hart toedraagt aan onze G-voetballers of voor iedereen die gewoon nieuwsgierig is: kom op 20 mei naar de Goerie aan de Groen van Prinsterenweg in Katwijk.