Het 41ste Lopend Vuurtje van het seizoen 2016-2017 is daar en tevens de twintigste van 2017. Wekelijks weer de nodige nieuwtjes uit de keuken van de clubs. Wellicht niet altijd onbekend, maar er ontsnappen nu eenmaal zaken aan de aandacht van een ieder. Clubs, aarzel niet om uw nieuws te delen. Trainersnieuws? Spelersnieuws? Verbouwing? Jubilaris? Lid van Verdienste? Stuur uw informatie naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Voor het overige struint onze redactie de velden zelf ook af uiteraard. Deadline voor het volgende en LAATSTE nummer is dinsdag 13 juni voor 18 uur!

  • De vrouwen I van FC Rijnvogels zijn zonder te spelen voor het eerst in de geschiedenis gepromoveerd naar de hoofdklasse zaterdag. Doordat RKHVV, dat uit de topklasse degradeerde, volgend seizoen geen landelijke voetbal meer speelt is er een extra plek vrij gekomen in de hoofdklasse. Na de verloren finale tegen Ter Leede is dit een geweldige opsteker voor dit team. Drie seizoenen geleden zijn ze begonnen aan een nieuw project en nu doorgestoten van de tweede klasse naar de hoofdklasse. Een prestatie van wereldformaat.
  • De handen uit de mouwen bij FC Rijnvogels. De club roept vrijwilligers op een handje te komen helpen: ,,Volgende week zaterdag 10 juni houden we weer een klussenmorgen. Deze zal duren van circa 7-12 uur duren. De werkzaamheden zullen voornamelijk bestaan uit schoonmaakwerkzaamheden (reclameborden, kantine, keuken, jeugdhonk etc.), reparatiewerkzaamheden en straatwerk fatsoeneren. Hierbij kunnen we alle hulp gebruiken! Vanuit de commissies, de jeugd, de damesafdeling en een ieder die een warm hart toedraagt aan FC Rijnvogels. Spreek wat af met je team, je groepje en kom ons helpen. Vele handen maken licht werk. Gelieve wat gereedschap (heren) en schoonmaakattributen (dames en heren) mee te nemen.
  • Feest voor de jeugd in Voorschoten: ,, Zondag 11 juni vindt de jeugddag weer plaats! We hopen er dit jaar weer een leuke afsluiting van het seizoen van te maken.  We hebben dit jaar veel kampioenen die gehuldigd zullen worden. Ook de winnaars van de G.Besuyen Penaltybokaal zullen worden gehuldigd. Daarnaast zal er dit jaar ook voor het eerst namens de Rabobank een beker worden uitgereikt aan de jeugdvrijwilliger, de jeugdscheidsrechter en de Fairplay ploeg van het jaar.” Alles hierover op de site van Voorschoten’97.
  • In Leiden en met name bij UVS blijven ze niet achter: ,,Je leider schminken? Een man van zijn fiets schieten? Midget FootGolf? De DJ’s van de Rockademy? Stoeprandkampioenschap? Luchtkussens? Een Megaloterij? En voor het laatst met al je vriendjes sporten dit seizoen? Niet omdat het moet…….maar omdat het kan! Het kan op de sportdag. Alle Ukken, JO-9 en JO-11 zijn inmiddels uitgenodigd om deel te nemen. In 2016 verwelkomden we 200 deelnemers en dat willen we ook dit jaar weer bereiken.  Op zaterdag 10 juni 2017 verandert ons hoofdveld, het terras en de tribune in één groot kinderfeest met 23 sportonderdelen. Daarnaast is er ook voldoende vertier op en rond het veld voor alle andere  bezoekers.”
  • ,,Het hedendaagse voetbal wordt steeds verder gemoderniseerd en daarbij kunnen de voetbalclubs v.v. UDO en v.v. Oegstgeest niet achterblijven. Een belangrijke reden om voetbalschool, genaamd Voetbalschool Nikivor van Rijn, te introduceren. Het belangrijkste doel van de voetbalschool is het verbeteren van de voetbaltechniek van voetballers of voetbalsters in de leeftijdscategorie 6 tot 14 jaar. In deze fase valt namelijk het meeste winst te behalen gezien de ontwikkeling van het individu. Daarnaast besteden wij aandacht aan de ontwikkeling van de motoriek van de speler(s), het inzicht, de communicatieve vaardigheden en de mentaliteit van de spelers. Al met al een fantastische uitdaging!” Over het hoe en wat natuurlijk meer op de websites van de clubs uit Oegstgeest.
  • Warmunda: ,,Ons bereikte het droevige bericht dat vandaag, op eerste Pinksterdag, ons erelid Cor van der Vooren op 82 jarige leeftijd, is overleden.  Hij werd lid in 1949 en is bijna zijn hele leven op een enorme wijze betrokken geweest bij de club en heeft bijna alles gedaan wat je bij een vereniging als Warmunda kunt doen.
  • De laatste dag dat overschrijving naar een andere club mogelijk is nadert snel. Houd in de gaten hoe dat bij de clubs geregeld is als u wilt verkassen!
  • Nog een, geheel gratis, tip van de redactie van leidenamateurvoetbal.nl: vrijwel elke club sluit het seizoen op een bijzondere, leuke of spannende manier af. Dat zijn evenementen die men niet zou moeten missen. Houd ook daarom de site van uw favoriete club in de gaten.
  • Nu we toch bezig zijn: het jaarlijkse Event van LAV vindt op 17 juni plaats op het terrein van Valken’68. Het is ieder jaar weer dé ontmoetingsplek van de voetbalminnende regio. Het volledige programma staat op de website van leidenamateurvoetbal en is ook via Facebook te vinden. Ken uw verantwoordelijkheid: kom op de fiets als u van plan bent alcoholische versnaperingen te nuttigen!
  • Op de site van UVS een opmerkelijk bericht en absoluut het lezen waard: ,,Leiden heeft al enige jaren een “vriendschapsband” met Nagasaki in Japan, de stad die in 1945 dramatisch getroffen werd door een atoombom. Afgelopen april maakte wethouder Paul Dirkse (u kent hem nog van de ingebruikname van de zittribune) bekend dat die band wordt opgewaardeerd naar een officiële stedenband. Vraag ons niet naar het verschil, maar ideeën zijn er al volop. Zo zei Kris Schiermeier, directeur van het Sieboldhuis aan het Rapenburg: ”we denken aan voetbalcompetities en uitwisseling van scholen”(Het L.D. van 19 april). En dan volgt een verslag van de C1 die in 2000 naar Japan reisde: ,,Geen 1-april-grap, maar werkelijk gebeurd. Vraag het nog maar eens aan Tim van der Voort of Bart Jan Neuteboom. Zij waren er o.m. bij als 14-jarige UVS’ers met het C1 elftal. Hun team was uitgenodigd  in augustus 2000 voor een 10-daagse reis naar Hirado in Japan. Dit unieke uitstapje was één van de activiteiten in het kader van de viering van 400 jaar betrekkingen tussen Nederland en Japan. ….”