Het zesde ‘Lopende Vuurtje’ is daar. Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en te veel om op te noemen krijgen weer aandacht in deze rubriek. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: [email protected] Op naar nummer 7. Deadline copy: dinsdag 10 oktober.

 • LeidenAmateurVoetbal.nl is een businesspartner rijker. Ruhrgold tekende een tweejarig contract. Binnenkort meer hierover. Uiteraard zijn wij op zoek naar meer leden. Bij aanmelding kunnen de businessleden in elk geval de agenda blokkeren voor twee spraakmakende uitjes. Dat zal gebeuren in december 2017 en mei 2018. De businesspartners worden daarover zo snel mogelijk nader ingelicht. Uw bedrijf is uiteraard ook welkom! Als businesspartner of een ander aantrekkelijk partnerschap!
 • ,,ASC is een van de oudste verenigingen in Nederland en sportiviteit staat bij ons hoog in het vaandel. Sportief gedrag draagt bij aan een goede sfeer op en rond het veld. Daar zorgen we samen voor; met alle spelers, aanvoerders, coaches, scheids- en grensrechters, ouders en gasten. De Fair Play Commissie (FPC) is door het ASC bestuur gevraagd om sportief gedrag binnen ASC te stimuleren en incidenten te begeleiden.” Wat er precies verwacht wordt van de leden staat op de website van de club.
 • Afgelopen donderdag maakte Tom Holswilder van Koetshuis en Grand café De Burcht tijdens de training van de selectie van FC Boshuizen bekend de nieuwe shirtsponsor van de selectie te worden.
 • FC Rijnvogels oefende afgelopen dinsdag tegen DHC en won met 2-1. Staal en Van der Stoep scoorden voor de Katwijkers. Komende zaterdag nog maar eens doen tegen Rijsoord..
 • Oranje O17 heeft j.l. woensdag met 9-0 gewonnen van Estland. Cijfers die het grote Oranje ook zo ongeveer nodig lijkt te hebben. Bij de Leeuwinnen speelden Samantha van Diemen en Jaimy Ravensbergen mee en hoe. De verdedigster (ex-UVS) scoorde eenmaal en ex-DoCoS speelster Ravensbergen prikte driemaal raak!
 • Oproep van Joost den Hollander, speler van UDO 1: ,,Zondag 15 oktober zal ik (en vele andere UBUNTU sympathisanten met mij) in Amsterdam deelnemen aan de TCS Amsterdam Marathon om geld in te zamelen voor de stichting UBUNTU Mundo. Middels deze ”sponsorloop” hoopt de stichting awareness en sponsorgeld te werven!” Op de website van de club doet Joost uit de doeken waar het precies om gaat.
 • Door middel van crowdfunding is Roodenburg bezig om nieuwe doeltjes van 3 x 1 meter te verwerven. Dat kan via schenkingen door leden. De doeltjes kosten € 300 per stuk en deze week is het bedrag gekomen op € 344,55. Wilt u schenken? Op welke bankrekening kunt u uw bijdrage storten? Info op de site van de club uit Leiden-Noord.
 • Oegstgeest is al langere tijd naarstig op zoek naar scheidsrechters. Al meerdere malen is een oproep gedaan voor clubscheidsrechters. Echter het resultaat is ruim onvoldoende. Kom op sympathisanten van de club. Meld je aan. Er is voldoende begeleiding!
 • Afgelopen zaterdag is het eerste exemplaar van de nieuwe Meerburg-presentatiegids door voorzitter Michiel Cuijpers overhandigd aan Hennie Muller. Hennie is in zijn periode als clubvoorzitter tevens de drijvende kracht en samensteller van alle eerdere presentatiegidsen geweest. Dit jaar heeft een groep van Meerburgers en Meerburg-ouders het stokje van hem overgenomen, met als resultaat een nieuwe gids om trots op te zijn!
 • Het bestuur van de grootste studentenvoetbalvereniging van Leiden e.o. heeft besloten m.i.v. het seizoen 2017/2018 een digitale nieuwsbrief uit te brengen: Met de Factorian Nieuwsbrief denken wij onze Factorians goed op de hoogte te kunnen houden van de ontwikkelingen in en om Football Factory en het Universitair Sportcentrum.
 • Een echte clubman van VV Zwammerdam is overleden: ,,Piet Stoof, geboren in 1938 heeft veel gegeven aan ons dorp en ook aan de voetbalvereniging. In het bijzonder het G-voetbal dat door Piet en niet te vergeten zijn vrouw Geertje 10 jaar lang op de kaart is gezet. Zijn naam is daar voor altijd onlosmakelijk mee verbonden.”
 • Algemene Ledenvergaderingen; het enthousiasme is vaak niet al te groot. Toch is meedenken en meepraten met uw club van het grootste belang. Woensdag 11 oktober vindt de jaarlijkse Ledenvergadering van VV Leiden plaats. Aanvang 20.15 uur, kantine VV Leiden.
 • Het bestuur van TAVV nodigt alle verenigingsleden uit voor de komende Algemene Ledenvergadering op woensdag 11 oktober 2017 om 20:00 uur in de kantine. Alle verenigingsleden hebben toegang tot de vergadering. Voor kinderen in de minderjarige leeftijd geldt dat deze vertegenwoordigd mogen worden door hun wettelijke vertegenwoordiger.
 • Rabobank Bollenstreek organiseert dit jaar opnieuw de Clubkasactie #clubkasbol. Alle leden van de Rabobank Bollenstreek kunnen van 3 t/m 16 oktober een stem uitbrengen op een project. Deze leden ontvangen een uitnodiging om te stemmen. Elke stem is 1 euro waard. Kagia neemt aan deze actie mee om geld bijeen te brengen om te kunnen investeren in duurzaamheid. Bijvoorbeeld energiezuinige verlichting in kleedkamers en clubgebouw en het opwekken van energie via zonnepanelen. ” Lisserbroekers, doe mee!”
 • Alle bijna 1500 voetballende leden van Voorschoten ’97 spelen dit seizoen in een nieuw tenue in het kader van een nieuw vijfjarig kledingplan. Alle jeugdleden hebben een shirt, broek, sokken, trainingsjack en een wedstrijdtas gekregen. Er is gekozen voor frissere kleuren groen en geel.Sponsors die het nieuwe kledingplan mogelijk hebben gemaakt zijn Hoogvliet, Mobiel.nl, Garage MCS, Autorijschool van der Valk, Van der Valk hotel en restaurant de Gouden Leeuw, Wout Bergers Sport en Fratelli.
 • ,,De afgelopen jaren heeft een klein team van vrijwilligers bij UVS fantastisch werk gedaan en de kantine elke zaterdag kunnen bemensen. Dat ging niet vanzelf en vaak hebben ze maar net de keuken open kunnen houden omdat er te weinig bezetting was. Om ook dit seizoen een gezellige kantine te kunnen bieden voor iedere voetballiefhebber, hebben we hulp van ouders nodig.” In welke vorm etc staat allemaal op de website van de club uit de Kikkerpolder.
 • Zaterdag 7 oktober speelt Lugdunum een thuiswedstrijd tegen DoCoS , aanvang van de wedstrijd is 15.00 op de Kikkerpolder 2. Special guest deze dag is dj Pablo Luiten, die tijdens en na de wedstrijd de sfeer komt verhogen in de kantine. Kennen wij Pablo ook niet als stoere verdediger van FC Rijnland?