Het zevende ‘Lopende Vuurtje’ is daar. Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en te veel om op te noemen krijgen weer aandacht in deze rubriek. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Op naar nummer 8. Deadline copy: dinsdag 17 oktober.

 • Een oproep aan alle bij LAV aangesloten clubs: Wanneer er een selectiefoto voor handen is en deze is nog niet gedeeld dan graag sturen aan redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Dat geldt ook voor foto’s van individuele spelers (met naam). Deze kan onze redactie benutten bij interviews en verslagen. Dank voor de support alvast!
 • Een groot compliment van onze redactie aan Foreholte, Kagia en VV Leiden. Deze clubs hebben hun zaken nu al op orde voor wat betreft de LAV Cup seizoen 2017-2018. Naar wij hoorden zijn de andere deelnemende clubs ook al druk bezig om de wedstrijden tijdig in te plannen en te zorgen voor scheidsrechters bij een thuisduel. Grote klasse!
 • Schiet jij (wel eens) goede foto’s bij het eerste elftal en wil je die graag delen op onze website? Dat kan, graag zelfs. Ook hiervoor dit emailadres benutten: redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Van de navolgende clubs ontvangt onze redactie al (regelmatig) foto’s: RCL, FC Rijnvogels, Valken’68, Oegstgeest, VV Leiden, Zwammerdam, UDO en DoCoS. Dit waardeert onze redactie in grote mate! Uiteraard plaatst ons team ook zelf foto’s, maar we kunnen uiteraard niet wekelijks op alle velden present zijn.
 • Op woensdag 25 oktober 2017 vindt de jaarlijkse algemene ledenvergadering plaats van UVS. Heeft u vragen of wilt u horen hoe het er nu voor staat met UVS, schroom dan niet om deze ledenvergadering te bezoeken.
 • Rondom de thuiswedstrijden van FC Rijnvogels 1 is het Gerard Bol die als stadionspeaker fungeert. Het komt echter wel eens voor dat Gerard door omstandigheden niet aanwezig kan zijn. Voor die momenten zijn we op zoek naar een reserve stadionspeaker. Dus lijkt het je leuk om de aankondiging te doen van de spelers die, die middag zullen spelen.  En tijdens de wedstrijd de wisselspelers aan te kondigen en na een doelpunt de doelpuntenmaker te vermelden, dan ben jij degene die we zoeken. Het zal hoogstwaarschijnlijk maar om een paar keer per jaar gaan. Uiteraard ga je meelopen met Gerard en zal hij je de fijne kneepjes van het omroepen bij gaan brengen. Heb je interesse? Stuur dan even een mail naar Wijnand Kuijt mailto:w.kuijt@live.com of loop zaterdag naar de radiokamer op de tribune en spreek Gerard even aan.
 • Van de website van Lugdunum: ,,Zondagavond j.l. verscheen er een artikel op de website van Omroep West waarin staat dat een aantal zaalvoetballers van Lugdunum op donderdag 28 september spullen hebben gestolen bij RKAVV.  Anders dan in het artikel staat vermeld, is er geen contact opgenomen met het bestuur van Lugdunum. Niet door RKAVV en ook niet door Omroep West voor een reactie. Pas zondagavond laat is het eerste moment dat wij deze zaak ter oren kregen. Het bestuur van Lugdunum is erg geschrokken van deze berichtgeving en gaat maandag direct contact opnemen met RKAVV. Ook stellen wij een eigen onderzoek in en waar nodig wordt er hard actie ondernomen.”
 • Meld je aan voor de 10 daagse najaars- cursus techniek/coördinatie training. 29 oktober starten wij elke zondag om 10.00 Goals4life bij Lugdunum. Wij geven aandacht aan techniek, tactiek, handelingssnelheid, coördinatie en mentale weerbaarheid. Zie voor verdere informatie www.goals4life.info of de website van Lugdunum.
 • RCL organiseert een klaverjasavond. Inschrijven per team van vier, graag vooraf. Hoe? Mail naar sv@rcl.nl of schriftelijk bij RCL via SV bestuursleden of bij Velocitas afgeven achter de bar.
  De zaal is vanaf 19:30u open.
 • Valken’68 viert in 2018 het vijftigjarig bestaan. Het seizoen zal bol staan van de activiteiten. Onderdeel daarvan is ook de tweejaarlijkse terugkerende veiling op 10 november 2017. Met de opbrengst van de kavels, die gratis beschikbaar worden gesteld of “unieke” kavels die tegen een lage inkoopprijs worden verstrekt, financiert Valken’68 structurele verbeteringen op  Sportpark’ ’t Duyfrak. Met de vorige veilingopbrengsten was het mogelijk om het nieuwe sponsorhome, administratieruimte, fysio ruimte en vergaderruimte te realiseren. Het Valken’68 bestuur wil met de opbrengst van deze veiling een tweetal nieuwe projecten financieren. Meer weten? Bezoek de website van de Valkenburgers.
 • Kagia: ,,Op vrijdag 27 oktober spelen onze vrouwen 30+ hun competitie ronde bij Kagia, Tegenstanders zijn Lugdunum VR 30+1, Voorschoten’97 VR30+3 en DSO VR30+1. De wedstrijden duren 1x 20 minuten en beginnen om 20:00 uur. Iedereen is van harte uitgenodigd om de teams aan te moedigen. De kantine is die avond ook open voor een hapje en drankje.En natuurlijk wordt er gezellige muziek gedraaid. Graag zie ik jullie op 27 oktober bij Kagia, aldus Martijn Kool.
 • Hoofdsponsor van v.v. Oegstgeest Rijndorp Installaties heeft voor dit seizoen een verbeterd sponsorcontract met onze club afgesloten. Hoofdsponsor van v.v. Oegstgeest, de heer Ron van Ommen (midden), directeur en eigenaar van Rijndorp Installaties overhandigt op de foto hieronder na ondertekening het nieuwe sponsorcontract voor dit seizoen aan penningmeester Jacco van der  Lee (links) en voorzitter Jan van den Broeck (rechts).
 • Het heeft even geduurd, maar ook zaterdagvierdeklasser Football Factory heeft een nieuwe trainer als opvolger van Carlos Pinas. De nieuwe man op de bank luistert naar de naam Youcef Boukhedmi (52).
 • In de herfstvakantie organiseert Voetbalopleidingscentrum De Complete Techniek van 16 tot en met 20 oktober weer de voetbalvakantiedagen voor jeugdspelers uit heel Nederland. Dit jaar zullen deze bij VV Meerburg in Zoeterwoude en SV ARC in Alphen aan den Rijn plaatsvinden. Bij ons staan plezier en leren deze week op één. Door een interessant en niet alledaags trainingsprogramma met techniektrainingen, spelvormen en loopcoördinatie wordt uw kind op alle verschillende manieren geholpen, om de volgende stap in zijn ontwikkeling te zetten. We organiseren daarnaast in de middagen onderlinge toernooien, voetbalcircuits en verschillende andere partijvormen, waar zij alles wat zij leren, zich eigen kunnen maken. Eten, drinken en andere leuke verassingen worden voor uw kind geregeld, waardoor u zich deze week nergens zorgen over hoeft te maken! Meer weten? Surf naar de website van de club uit Zoeterwoude.
 • Elke eerste zaterdag van de maand zitten vier dames tussen 09.30 uur en 11.30 uur klaar in de kantine om iedereen te voorzien van de nieuwste voetbalkleding van het merk Klupp. Costum made SJZ pakken maar ook standaard kledingontwerpen. Trainingsshirts, broeken, scheenbeschermers, (rug)tassen, sokken etc. Alles is verkrijgbaar! Ligt het er niet is het altijd te bestellen. Als je wilt kunnen er namen, rugnummers of wat je ook maar wilt, op gedrukt worden. Kom vooral eens een kijkje nemen! De folder is te vinden in de kantine met een grote greep uit het assortiment. Je kan ook bestellen via de email kleding@vvsjz.nl mocht je niet in de gelegenheid zijn om langs te komen.
  Het verkoopteam bestaat uit: Kitty Blom, Chantal van der Ploeg, Hendrika Adriaans en Daniëlle Fokkens.
 • Na afloop van de wedstrijd Warmunda-Altior van aanstaande zondag 15 oktober zal Danny Plezier een optreden verzorgen in de altijd gezellige kantine van Warmunda.
 • ASC organiseert voor de tweede keer techniektraining voor junioren. Dit jaar in het kader van de samenwerking tussen de Rabobank en ASC Football Academy. Op de trainingen wordt extra aandacht besteed aan techniek. We gaan dus veel aandacht besteden aan passen, trappen, dribbelen, schieten en schijnbewegingen. Door de oefeningen in spelpatronen te herhalen en ook veel aandacht te besteden aan één tegen één duels hopen we de spelers naar een hoger niveau te brengen. In het voorjaar van 2018 zal er weer een techniektraining gaan komen. Meer weten: zie de website van de roodzwarten.