Eerste klasse B (zondag)-Wat is de waarde van een veldoverwicht, het betere spel in de tweede helft en een paar dotten van kansen als je niet verder komt dan 1-1? De gezichten van FC Boshuizen spelers, begeleiders en fans spraken boekdelen: die waarde was gering. Het gevoel van teleurstelling overheerste. Een schrale pleister op de wonde was de wetenschap dat directe concurrenten als Poortugaal en VELO zelfs geen enkel puntje hadden overgehouden aan hun confrontatie dit weekend.

In Woerden trof FC Boshuizen een sterke middenmoter die zeker in het eerste deel van de wedstrijd een gelijkwaardige opponent bleek. Uitvallen via de rappe flankspelers brachten FC Boshuizen nog wel eens in het nauw. Daar troffen ze echter de uitstekende sluitpost Mitchel Zandbergen op hun weg die lange tijd een doelpunt in de weg stond. Uiteindelijk wist hij zich geklopt toen zwak, of beter gezegd niet verdedigen Michael Amoafa de gelegenheid bood te scoren. Zandbergen: ,,Ik schreeuwde nog, maar die bal werd maar niet weggewerkt. Dan krijgt zo’n jongen de kans en benut die ook. Ik had totaal geen zicht door al die spelers. Zo zonde en zo onnodig.” Een waar woord van de doelman. Het doelpunt deed een verdiende voorsprong van de thuisploeg teniet. Na eerdere mogelijkheden was het Bart-Jan Neuteboom die een voorzet van Mehmet Güngör tot een doelpunt promoveerde.

In de tweede 45 minuten was het vooral de thuisploeg die het spel maakte. Kansen waren er onder meer voor Mike Bekooij, Güngör en Brayan Caicedo Mosquera. Door treuzelen, onnauwkeurigheid of slap inschieten bleef de bezoekers een tweede doelpunt bespaard. Zelf liet het zich ook niet geheel onbetuigd. Ook Aboubakr en Antonio Cvetcovic stuitten of op Zandbergen of hun inzet ging buiten de palen en de lat. Woerden had vrijuit gespeeld en was best tevreden met het puntje. FC Boshuizen hoopt nog op de derde plaats en had meer gewild.

Trainer Steef Roodakkers  kon echter leven met de uitslag: ,,Vergis je niet: Woerden is een sterke ploeg en heeft ook de nodige kansen gehad. Ik moest zeker achterin improviseren. Sean Armitage en Rick Siere waren er niet bij. Kauzi Nomen heb ik rechtsachter gezet en hij deed dat niet slecht. Het is van nature wél meer een middenvelder. Mike Bekooij was ziek aan de wedstrijd begonnen en ik moest na zijn uitvallen Bas Beijersbergen als spits laten spelen. Het zat wat dat betreft niet mee.”

Keeper Zandbergen was in een aanzienlijk minder humeur: ,,Een enorme teleurstelling ja. We creëren niet al te veel kansen, maar als je die krijgt moeten die erin. Het was een gebrek aan scherpte. We maken het onszelf onnodig moeilijk in het gevecht om de derde plaats. Nu moeten we van VELO winnen. Dat moet dan maar gebeuren, maar het had vandaag gekund. Balen.”

Met nog vier wedstrijden voor de boeg, waaronder de uitwedstrijd tegen VELO de nummer vier,  is er natuurlijk nog niets verloren. FC Boshuizen heeft wel zin in een toetje na de reguliere competitie. Ondertussen keek men ook met een schuin oog naar de wedstrijd om de KoetshuisCup tegen Valken’68, komende donderdag. De finale op het Event van Leidenamateurvoetbal lonkt voor de mannen van Roodakkers.

FC Boshuizen-Woerden 1-1 (1-1).  40. Neuteboom 1-0; 45 + 4. Amoafo 1-1. Scheidsrechter: Rampersad. Toeschouwers: 50.

FC Boshuizen: Mitchel Zandbergen, Nomen, Sammy Zandbergen (60. Maatoug), Güngör, Beijersbergen, Kluivers, Bekooij (80. Maachou), Jesper Neuteboom, Bart-Jan Neuteboom, Caicedo Mosquera, Cabrera Ortega.

Woerden: Dielingen, Berkouwer, De Lange, Olijfveld, Attevelt, Amoafo (70. Hima), Hofwijks (50. Cvetcovic), Ouadouh, Pengel, Mahdad, Hok A Hin.