Er wacht FC Rijnvogels een zware kluif als aanstaande zaterdag Ter Leede, de nummer 2 van de ranglijst op bezoek komt. De Sassenheimse formatie is tevens het team dat als enige lijstaanvoerder Noordwijk een gelijkspel af wist te dwingen, maar de ploeg van trainer Henk Wisman volgt de koploper met zes punten achterstand op eerbiedige afstand. Dus de vogels kunnen de borst nat maken.

Tot op heden ontbreekt het aan stootkracht in de frontlinie van de Katwijkers die in zeven wedstrijden slechts vier keer het vijandelijke net wist te vinden. Een snelle terugkeer van de topscorer van het vorige seizoen, Arno Dijkstra, zou hier mogelijk enige positieve verandering in aan kunnen brengen. Als Joost Leonard ook weer fit is om een hele wedstrijd te kunnen spelen kan trainer Hein van Heek weer zijn beoogde aanvalslinie in het strijdperk brengen. Over strijd gesproken: deze was anderhalve week geleden tegen Rijsoord voor honderd procent aanwezig en leverde de eerste overwinning (1-0) op. Afgelopen zaterdag was het in de uitwedstrijd tegen Hoek een aantal tandjes minder en werd er met 2-0 verloren.

 

De laatste twee ontmoetingen tegen Ter Leede in het seizoen 2015-2016 bleef de balans in evenwicht en won Rijnvogels de thuiswedstrijd met 3-2 en de uitbeurt werd een 2-1 nederlaag. Naar welke kant slaat de balans nu op? Op papier zijn de bezoekers favoriet maar dat zegt niet altijd alles. De tijd zal het leren.