Zaterdag

Derde divisie

FC Rijnvogels-Quick Boys

Het is het mooiste affiche van dit seizoen, de echte Katwijkse derby. In elk geval voor wat betreft de derde divisie en de regionale inbreng. Het zal met de noodtribune erbij wel weer een gezellig volgepakte Kooltuin worden. Komen de blauwwitten hun revanche halen na de eerder dit seizoen 1-2 geleden nederlaag op Nieuw Zuid? De krachtsverschillen lijken niet groot al heeft het team van trainer Jan Zoutman wel een voorsprong van vier punten op de Kooltuinboys. Quick Boys scoort moeizaam maar daar tegenover staat dat hun defensie aanmerkelijk minder tegendoelpunten heeft dan de Vogels. Het zijn de cijfers van dit moment. Die zeggen soms echter weinig. Elke wedstrijd staat op zich en zeker dit duel waarin vanuit beide kampen naar toe wordt geleefd. Momenteel staat er behalve de prestige ook het belang op het spel om punten binnen te slepen. De Boys zitten iets ruimer in hun vel maar de roodwitten hebben ze harder nodig. Kortom, de heren weten waar het om draait. Hopelijk wordt het een sportief spektakelstuk aan de 1e Mientweg.

Eerste klasse B

Nootdorp-Voorschoten ’97

In de fase waarin het groengele vlaggenschip in zwaar weer verkeert, wacht het team van trainer André Lourens alweer een loodzware opgave. Op visite naar Nootdorp dat nog steeds tot een van de titelkandidaten mag worden gerekend. De eerste confrontatie op sportpark Adegeest werd met 0-2 verloren door het dit seizoen grotendeels vernieuwde en verjongde team. Het is een statistisch gegeven dat teams die in nood verkeren zeker in de tweede helft van de competitie soms verrassend uit de hoek kunnen komen. Waarom zouden de Voorschotenaren dit ook niet kunnen? In de tweede periode hebben de Nootdorpers al een paar steekjes laten vallen en wellicht kan groengeel hier de nodige moed uit putten dat zij niet geheel kansloos zijn. Ook bij de toppers raakt de sleet er wel eens in tijdens een mindere dag. Nootdorp, lange tijd koploper, staat ondertussen op de tweede plaats achter FC ’s-Gravenzande. Die ploeg won laatst met 9-3 van ARC, maar speelde wel een duel meer dan de opponent van Voorschoten’97. De nummer twee verloor thuis nog geen duel en de brigade van Lourens kwam al acht keer met een nederlaag thuis na een uitduel.

Zondag 

Eerste klasse B

FC Boshuizen-Olympia

De gedeelde koplopers Leonidas en Alphense Boys zijn inmiddels uit het zicht van de Leidenaren verdwenen. Dus lijkt de wedstrijd tegen de komende tegenstander, het Goudse Olympia, niet onder hoogspanning te staan. Mede niet omdat er in de strijd om de tweede periodetitel voor de mannen van de kade ook niets lijkt te behalen. Maar goed, uit sportief oogpunt bekeken wil je toch elke wedstrijd winnen al was het maar voor de eer. En wat te denken van de strijd om de derde plaats en de resterende prijzen voor een nacompetitieplek? De Gouwenaren lijken op voorhand een opponent waar tegen de punten in eigen huis moeten kunnen worden gehouden. De geel-blauwen zullen de Goudse kaas op eigen bodem toch niet van het brood laten eten? Of een zware Goudse pijp roken? Want daar stond de stad voorheen ook om bekend. In de huidige situatie kunnen de mannen van Stefan Roodakkers in principe de bal dus onbevangen aan het rollen brengen. Eerder in het seizoen werd het 0-2 voor de Leidenaren door treffers van Ronnie de Roode en Mike Bekooij. Overigens is het vooralsnog de vraag of Mehmet Güngör al inzetbaar is. Hij is terug aan de Kade na een weinig succesvol uitstapje naar hoofdklasser Ter Leede.