Zaterdag 8 april

Derde divisie

SteDoCo-FC Rijnvogels 

Nog vijf wedstrijden op de teller voor de nu nummer laatst. Wedstrijden onder behoorlijke druk. Druk om te trachten het uiterste eruit te halen om in het gunstigste geval er nog een P/D-plaats uit te slepen. De eerste kans dient zich zaterdag aan op het sportpark aan de Groeneweg in Hoornaar. De eerdere ontmoeting op de Kooltuin eindigde in een overtuigende 4-1 zege dankzij doelpunten van Ricardo de Vlugt, Arno Dijkstra en Romano van der Stoep (2).  Het was in de periode waarin de mannen van trainer Hein van Heek nog goede resultaten boekten en zelfs heel even in het linkerrijtje stonden. Het lijken lang vervlogen tijden en er volgde voor de winterstop een flinke dip. Na de hervatting werden er twee belangrijke zeges op medeconcurrenten geboekt, maar nadien volgde de onverklaarbare vrije val die maar niet lijkt te stoppen. Het ene punt, dat FC Rijnvogels afgelopen zaterdag tegen Jong FC Groningen middels een 2-2 gelijkspel bijeen sprokkelde, zette geen zoden aan de dijk omdat de concurrenten goede zaken deden. Het komt er nu of nooit op aan dat alleen de volle buit nog hoop mag geven op nacompetitie. SteDoCo weet zich daarentegen redelijk veilig en heeft bovendien nog twee inhaalwedstrijden tegoed, dus kan de ploeg uit Hoornaar vanuit dit gegeven behoorlijk vrijuit voetballen. Die rode lantaarn om de nek van de Katwijkers moet toch wel een behoorlijk frustrerend gevoel geven. De opdracht moge duidelijk zijn de komende weken. Te beginnen met aanstaande zaterdag.

Eerste klasse B

Westlandia-Voorschoten ’97

De klok tikt langzamerhand richting einde seizoen. Voor de groengelen van trainer André Lourens een tot op heden miserabel seizoen, waarin de Voorschotenaren constant onderin bivakkeerden en momenteel zelfs de laatste plaats met SVC ’08 delen. Er komen vanaf zaterdag nog vijf kansen om voor de overigens niet benijdenswaardige promotie/degradatiewedstrijden te mogen spelen om niet rechtstreeks naar de tweede klasse af te dalen. Dat lijkt gezien de huidige stand van zaken het hoogst haalbare, omdat Vitesse Delft te ver uit het is verdwenen. Zaterdag gaat groengeel op bezoek bij middenmoter Westlandia, dat in principe nergens om speelt. Of er moet nog hoop worden gekoesterd op de derde periodetitel. Voor de geplaagde mannen van sportpark Adegeest ligt dit duidelijk anders. Maar in gedachten even terug naar de heenwedstrijd die met een knotsgekke 7-5 uitslag in het voordeel van Voorschoten ’97 uitviel dankzij onder andere vier doelpunten van spits Tim Koning. Dus zou je denken dat de groenen uit het Westland wel te pakken zijn. Maar juist nu staat elke wedstrijd op zich. Toch houden Lourens en de zijnen de moed er in en waarom ook niet? Er kan nog een en ander ten gunste keren, waardoor een kans op de verlenging van het seizoen niet uitgesloten lijkt.

Zondag  9 april

Eerste klasse B

FC Boshuizen-Woerden

Gaan de kadebewoners de laatste vijf wedstrijden benutten om de heroverde derde plaats te behouden? Na afgelopen weekend, waarin de Leidenaren met liefst 3-5 te sterk waren voor CVV Zwervers werd VELO weer achterhaald en op doelsaldo werd de ploeg uit Wateringen weer teruggezet op de vierde plaats. De stand in de derde periode biedt momenteel weinig perspectief, Poortugaal lijkt op volle kracht door te stomen. Of misschien toch als er in de staart van het seizoen nog gekke dingen gaan gebeuren? Het zal niet voor het eerst zijn, maar wellicht blijft het bij de wens die de vader van de gedachte is. Een eervolle derde plaats in de eindrangschikking zou op zich al een mooi resultaat zijn. Dan zal er wel gewonnen moeten worden, want ook VELO ligt in de race voor deze plek. Ook met een kleine hoop op een eventuele periodetitel is de volle wist een must voor FC Boshuizen. Van de komende vijf tegenstanders is Woerden de eerste opponent die de geelblauwe degens komt kruisen. De mannen uit het Groene Hart van Holland komen op bezoek met in het achterhoofd de eerder op eigen bodem geleden 1-3 nederlaag. De blauwwitten konden dit seizoen geen echte potten breken en vertoeven in een voorlopig veilige middenmoot. Op papier is de thuisclub dus favoriet.