Derde divisie

Zaterdag

FC Rijnvogels-IJsselmeervogels

Het is weer een mooi affiche voor de thuisclub als een gerenommeerde tegenstander op bezoek komt. Een van de titelkandidaten die afgelopen zaterdag in de thuiswedstrijd op de eigen Westmaat kostbare punten tegen laagvlieger Capelle liet liggen. De ‘rooien’ kwamen niet verder dan 1-1. Slordig puntverlies derhalve. Het zou kunnen betekenen dat de mannen van trainer Hein van Heek op de eigen Kooltuin een team tegenover zich zal treffen dat deze halve misstap recht zal willen trekken. Anderzijds zullen de Katwijkse roodhemden zich ongetwijfeld de heenwedstrijd herinneren waarin een nipte 3-2 nederlaag werd geleden. Het geeft maar weer eens aan hoe weinig de krachtsverschillen in deze interessante competitie zijn. Vogels tegen Vogels. Een duel op hoog niveau? Een leuke pot voetbal zal voor de trouwe toeschouwers weer welkom zijn. De laatste twee thuiswedstrijden werden gewonnen ook al verdienden deze de schoonheidsprijs niet. Daar maalde niemand om omdat de punten in deze fase belangrijk zijn. Kunnen de Kooltuinboys een derde zege op rij boeken? De tijd zal het aanstaande zaterdag leren.

Eerste klasse B

Sportlust ’46-Voorschoten ’97

Hoe gaan de mannen van trainer André Lourens om met de elfde nederlaag die afgelopen zaterdag tegen koploper FC ’s-Gravenzande werd geleden? Het verschil in de stand in de ranglijst werd niet in doelpunten uitgedrukt want de Westlanders wonnen met miniem verschil: 1-2. De oefenmeester en zijn groengele brigade blijven echter positief ondanks de huidige benarde positie op de competitieladder. Toch wordt het zoetjesaan tijd dat het tij ten goede gaat keren. Is het aanstaande zaterdag tegen Sportlust ‘46 in Woerden hier het ideale moment voor? De thuisclub staat weliswaar bovenaan in de middenmoot maar de historie heeft al zo vaak geleerd dat standen op de ranglijst niets zeggen. De vorm van de dag, een tikkeltje geluk, het zijn factoren die beslissend zijn voor de uitslag. Voor de in zwaar weer verkerende Voorschotenaren mag het dubbeltje nu best eens de goed kant op vallen.

Eerste klasse B

Zondag

Laakkwartier-FC Boshuizen

Na de afgelaste thuiswedstrijd tegen TAC ’90 staat er voor de Leidenaren weer een Haagse tegenstander uit de onderste regionen op het programma. Het team van trainer Stefan Roodakkers gaat op bezoek bij Laakkwartier een opponent waarvan in de heenwedstrijd met 2-1 werd gewonnen. Op papier lijkt een tweede zege op de roodzwarte Hagenezen dan ook voor de hand te liggen maar schijn bedriegt maar al te vaak in het voetbalwereldje. Maar de kadebewoners kunnen frank en vrij aan dit duel beginnen. Zij hebben immers niets te verliezen. Koploper Leonidas en de achtervolger Alphense Boys zijn al lang uit het zicht verdwenen. Ook in de strijd om de tweede periodetitel is er amper perspectief voor de geel-blauwen. Dus in principe kunnen zij zonder enige druk de bal aan het rollen brengen aan de Jan van Beersstraat in de residentiestad. Maar de Beer is nog niet geschoten.