Kauzi Nomen: ,,FC Boshuizen maakt nog steeds kans op de derde plek en een periodekampioenschap”

In de winterstop vorig jaar werd Kauzi Nomen van de jeugd overgeheveld naar de selectie van FC Boshuizen. Na wat invalbeurten stond hij in de nacompetitie een paar maal in de basis. Dit seizoen lijkt hij zich zo langzamerhand te hebben ontwikkeld tot een vaste kracht. De ranke middenvelder is graag veel aan de bal en weet zijn gebrek aan fysieke kracht ruimschoots te compenseren met tactisch slim voetbal en een hoge handelingssnelheid. Hij laat zijn licht schijnen op het wel en wee van FC Boshuizen dit seizoen, een weekje voor de herstart van de competitie.

,,We zijn natuurlijk een aantal sterke en ervaren voetballers kwijt geraakt. Denk aan Lars van Bommel, Rick Arnoldus, Michael Schouten en Mehmet Güngör. Daarvoor in de plaats kwamen vooral jonge jongens terug. Voetballers als Sean Armitage, Lesley Kluivers, Ronnie de Roode en ook ik zijn allemaal rond de twintig en ik ben zelfs nog maar achttien.  Door deze aderlating waren de verwachtingen voor het komende seizoen ook niet echt hoog bij ons. In de voorbereiding ging het ook niet echt goed. Pas in de beker begon het beter te lopen. Toen we de eerste twee wedstrijden wonnen flakkerde het optimisme natuurlijk op, het woord periodetitel viel zelfs.  Toen verloren we van Leonidas. Achteraf zeg ik dat deze ploeg de sterkste is in de afdeling. Verliezen was dan ook geen schande. We pakten de draad weer op en wonnen vier wedstrijden op rij. De wedstrijd tegen CVV Zwervers zette ons met beide benen op de grond. We verloren thuis met 0-1. Oke, we hadden veel blessures, maar zo’n wedstrijd kan met een jonge ploeg, een soort collectief falen tegen de ploeg die nu onderaan staat. We kwamen in een neerwaartse spiraal terecht. De laatste wedstrijd voor de winterstop was tegen OVV en die móesten we gewoon winnen. Dat deden we ook, moeizaam weliswaar, maar de punten kwamen naar Leiden.”

Al met al een seizoen met pieken en dalen. Ploegen als Alphense Boys en Leonidas en misschien ook VELO blijken een maatje te groot voor de ploeg van Stefan Roodakkers, een plek daaronder lijkt een reële optie. ,,Zeker”, zo gaat de tweedejaars student werktuigbouwkunde verder. ,,Wij doen verder voor niemand onder en een periodekampioenschap is nog altijd mogelijk. Eigenlijk wil ik ook inzetten op de derde plek. Dat moet kunnen als we gevrijwaard blijven van blessures.”

Nomen betreurt het vertrek van zijn huidige trainer Steef Roodakkers. ,,Logisch, hij is de man die me het vertrouwen heeft gegeven. Het is echter niet anders en ook onder de volgende trainer wil ik dat vertrouwen krijgen . Veel voetballen op een zo hoog mogelijk niveau is mijn sportieve doel. Het is ook een lekkere uitlaatklep na een dag studie. FC Boshuizen heeft een lekker voetballende ploeg en jongens als Jesper en Bart-Jan Neuteboom brengen een bak aan ervaring mee. Dat geven ze wel door aan de ‘jonkies’.  Na een paar weken rust kijk ik al uit naar de eerste echte wedstrijd.” De Leidse ploeg ontvangt zondag het zwak presterende TAC’90 en een zege ligt dan voor de hand. Althans, wanneer de weergoden ook meewerken.

FC Boshuizen in statistieken:

Gespeeld: 13-23-30-19 (4e)

Thuis: 6-7-12-9 (9e)

Uit: 7-16-18-10 (3e)

Periode 1: 8-18-21-9 (3e)

Periode 2: 5-5-9-10 (10e)

Grootste zege thuis: 6-1 (DRL)

Grootste nederlaag thuis: 2-3 (VELO, Leonidas)

Grootste zege uit: 2-4 (TAC’90)

Grootste nederlaag uit: 3-1 (Alphense Boys)

Nul gehouden thuis: 1x

Niet gescoord thuis: 2x

Nul gehouden uit: 2x

Niet gescoord uit: 0x

Topscorer: Mike Bekooij (10 treffers)

Programma eerste drie wedstrijden na winterstop:

29 januari: FC Boshuizen-TAC’90

5 februari: Laakkwartier-FC Boshuizen

12 februari: Leonidas-FC Boshuizen