Zaterdag

Eerste klasse

Voorschoten ’97-ARC

De stormbal hangt al wekenlang hoog in de mast bij Voorschoten ’97. Aan dit trieste gegeven kon ook afgelopen zaterdag geen einde worden gemaakt. In de slotfase werden de groengelen door de blauw-witte zebra’s van Xerxes/DZB met een 0-4 nederlaag naar de kleedkamer verwezen. Wederom uithuilen en opnieuw beginnen. Aanstaande zaterdag mag de equipe van trainer André Lourens een nieuwe poging wagen om van die vermaledijde laatste plaats af te komen. ARC, de Racing Club uit Alphen aan den Rijn komt op visite. Zeker niet om op de koffie te komen, want de Alphenaren hebben de punten ook hard nodig om uit de ongewenste P/D zone te geraken. In de heenwedstrijd, in november vorig jaar, waren zij al de baas over Voorschoten ’97 met een 4-2 overwinning. Voor ARC waren Stefan den Horder en Joey Lauhouh beiden tweemaal trefzeker, voor de bezoekers scoorden Richard Bakker en Hamza Chikhi. Het wordt nu hoog tijd dat de rollen worden omgedraaid. Sportpark Adegeest was ooit een oord waar de tegenstanders met de nodige vreze heen togen. Het lijkt nu verleden tijd.

Zondag

Eerste klasse

FC Boshuizen-OVV

Wat een stunt haalden de Leidenaren uit door afgelopen zondag koploper Leonidas met een 7-3 overwinning in het eigen Rotterdamse huis te kakken te zetten. Een uitschieter van jewelste. Even nagenieten, want aanstaande zondag wacht de thuiswedstrijd tegen OVV, de middenmoter uit Oostvoorne. De eerste ontmoeting werd met 3-1 gewonnen via treffers van Mike Bekooij (2) en Mo Maatoug en de thuisclub lijkt op eigen bodem vooralsnog favoriet. Waar spelen de beide teams in deze fase van de competitie nog om? Gaan de kadebewoners er nog vol in voor de derde periode, nu er van een kampioenschap geen sprake meer is. De bezoekers zullen de huidige veilige status in de middenmoot ook graag veilig willen stellen. Kortom, het wordt geen duel om des keizers baard. Met de van Ter Leede teruggekeerde Mehmet Güngör heeft de frontlinie van de geel-blauwen er in ieder geval weer een scherpschutter bij. Hij bewees het in Rotterdam door drie keer te scoren.

Note redactie: de voorbeschouwing op Jong Almere City FC-FC Rijnvogels volgt morgen. Dinsdagavond spelen de Katwijkers eerst nog een inhaalduel bij FC Lisse (20:00 uur).