Zoals bekend plaatst onze redactie soms ook berichten over het regionale jeugdvoetbal. RCL timmert ook de weg met de jeugd en kwam met een opsomming van de trainers die volgend seizoen de selectieteams zullen gaan bemannen. Met een van hen werd een interview gehouden en is toegevoegd aan het artikel.

RCL O-19

Hoofdtrainer Rob van de Cingel zal na 1 seizoen RCL O-19 zijn kunsten gaan vertonen bij RCL O-13. De club heeft de visie om op de onderbouw trainers te plaatsen met veel ervaring en Rob past precies in dit plaatje. Rob heeft in het verleden met veel plezier gewerkt met deze leeftijdscategorie bij voetbalvereniging Voorschoten. De functie Hoofdtrainer O-19 voor seizoen 2017-2018 gaat ingevuld worden door Remco Breuer. (Interview met Remco Breuer, zie onderaan)

RCL O-17

Marcel Brasker (RCL Coryfee) zal komend seizoen na 1 jaar senioren trainer (RCL 2) terugkeren bij onze jeugdafdeling. Seizoen 2017-2018 zal Marcel hoofdtrainer O17 jeugd zijn. Wij als club zijn heel blij Marcel weer terug te hebben op onze jeugd en hopen op een succesvol seizoen.

RCL O-15

Marcel Roos zal eind dit seizoen stoppen als hoofdtrainer O-15. Marcel Roos is een aantal jaren actief geweest als trainer en hoofdtrainer binnen de jeugdopleiding. Marcel zal gelukkig niet verloren gaan voor de club, maar zal achter de schermen als coördinator  te werk gaan en daar waar nodig assisteren als trainer. RCL zou geen club van Klasse zijn als de functie hoofdtrainer O-15 niet snel ingevuld zou zijn. Wij zijn heel blij als club dat wij Erwin Phundt bereid hebben gevonden om in seizoen 2017-2018 als hoofdtrainer O-15 aan de slag te gaan. Erwin heeft veel ervaring als hoofdtrainer binnen de jeugdopleiding RCL en kan niet wachten dat het seizoen gaat starten.

RCL O-13

Robin Brasker heeft dit jaar ervaren hoe het is om hoofdtrainer O-13 te zijn en ook nog eens in ons vlaggenschip te voetballen. Zes dagen op de club en ook nog een studie HBO gaat zelfs Robin niet volhouden. Daarom heeft Robin het besluit genomen (met heel veel moeite) om na een jaar hoofdtrainer te zijn geweest te stoppen met het trainerschap en zich te richten op studie en voetbal. Uiteraard wensen wij Robin heel veel succes met de studie en hopen wij Robin heel snel weer terug te zien als trainer binnen de opleiding. Zoals hierboven omschreven zal Rob van de Cingel (huidig RCL O-19) seizoen 2017-2018 hoofdtrainer O-13 zijn.

Bron: RCL

 

Remco Breuer (foto) klaar voor nieuw avontuur bij RCL

Volgend seizoen zal Remco Breuer (30) als hoofdtrainer verantwoordelijk worden voor RCL JO19. Het in Oegstgeest woonachtige voetbaldier is nu nog trainer bij UVS JO15-1, waarmee hij uitkomt in de tweede divisie A. Onlangs kwamen de Technische Commissie en Breuer in gesprek en al snel was de kogel door de kerk. Een mooie gelegenheid om even kennis te maken met de commercieel medewerker bij Bouls Verhuur in Bleiswijk.

Hoe is het balletje gaan rollen?

,,Een week of drie terug ben ik gebeld door Wesley Slingerland met de vraag of ik interesse zou hebben voor het trainerschap bij RCL JO19. Ik was wel verrast door dat belletje. Het is natuurlijk altijd leuk wanneer ze bij jou terecht komen. Ik begreep dat diverse mensen binnen RCL mij kennen en zo is het contact gelegd. In eerste instantie heb ik gesproken met Wesley en Ron Sinteur en bij het tweede gesprek was Peter Piket aanwezig. De ideeën van de club spraken me erg aan en ik zag eigenlijk geen enkele reden om het niet te doen. Het lijkt me een mooie uitdaging en past in het vervolg van mijn trainersloopbaan. Het voelde direct al heel vertrouwt en dus heb ik zin in de klus.”

Was er nog toekomst bij UVS?

,,Bij die club heb ik het erg naar mijn zin gehad en ik ben blij dat mij de kans is geboden om daar pakweg vijf jaar werkzaam te zijn. Voor volgend seizoen had de club andere plannen met mij en dat zag ik wat minder zitten. Zo gaat dat in het voetballeven. Clubs maken keuzes en trainers doen dat uiteraard ook. Eerder ben ik altijd werkzaam geweest bij Warmunda, de club waar ik ben opgegroeid als speler en later trainer. In Warmond heb ik alle leeftijdscategorieën wel doorgelopen. Alleen de B-jeugd heb ik niet getraind. Overigens speel ik af en toe nog mee met het tweede elftal of zit ik bij dat team op de bank om aanwijzingen te geven. Veel spelers die in dat team zitten heb ik onder mijn hoede gehad. Er staat nu een lichting die klaar gestoomd kan worden voor het eerste elftal, dat voor het eerst in de clubgeschiedenis uitkomt in de derde klasse.”

Bij UVS werk je met jongens van 13 en 14 jaar, straks kom je wel bij een leeftijdsgroep uit die andere aandacht vraagt. Dat besef is er?

,,Eigenlijk heb ik al gewerkt met alle leeftijden en natuurlijk weet ik dat er grote verschillen kunnen zijn qua gedrag en opvatting. Dat maakt het juist interessant. Deze week spreek ik met RCL over het spelersmateriaal en de mogelijkheden. Ik weet al wel dat er spelers in de A-jeugd blijven en dat er spelers doorkomen vanuit de B-jeugd. Het was voor mij eerst zaak om een afweging voor mezelf te maken. Nu kunnen we doorpakken. Ik krijg zo mijn verantwoordelijkheden en ga er vanuit dat ik breed gesteund wordt door de TC tegen die tijd. Daar maak ik me geen zorgen over. Uiteraard focus ik me nu nog wel op UVS. Wanneer we een puntje pakken de komende tijd zijn we veilig en hebben we ons kunnen handhaven in een sterke divisie. De spelersgroep heeft zich goed doorontwikkeld en ik vind het mooi dat ik daar mijn steentje aan heb kunnen bijdragen.”

Volgde je de jeugd van RCL al?

,,Vanuit interesse deed ik dat al, ja. Uiteraard heb ik met Warmunda en UVS al vaak tegen RCL gespeeld, maar ook de standen in de huidige jaargang ken ik wel. Het is een mooie en grote club en er wordt nadrukkelijk gewerkt aan de toekomst. Straks is het complex vernieuwd en ga ik uiteraard verdiepingsslagen maken. Het is zeker mijn intentie om voor langere tijd aan de slag te gaan. Ik ben zeker geen clubhopper. Het zegt wat dat betreft genoeg dat ik heel lang gewerkt heb bij Warmunda en dus vervolgens in de voorbije jaren bij UVS. Ik kijk nu al reikhalzend uit om straks aan de gang te gaan bij RCL.”