woensdag, mei 8, 2024
HomeVijfde klasseFootball FactoryCarlos Pinas (Football F.) is realistisch en blij met een punt

Carlos Pinas (Football F.) is realistisch en blij met een punt

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Football Factory was hard op weg in en tegen Woubrugge om weer eens een driepunter aan het totaal te kunnen toevoegen, maar de 0-3 voorsprong kon niet worden vastgehouden. De ploeg van Koos Disseldorp kwam alsnog uit op 3-3. De Leidse trainer Carlos Pinas: ,,Normaal gesproken ben je niet blij wanneer je met 3-0 voor staat en alsnog een gelijkspel moet toestaan, maar ik moet het ook wel reëel blijven bekijken. Zij hadden voor de rust ook met 4-1 voor kunnen staan en kregen de gehele wedstrijd meer kansen. Wij kregen drie kansen en die vlogen erin. Dus nee, ik mopper niet. Ik ben in elk geval trots op mijn jongens want ze hebben de gehele pot strijd geleverd.”

Pinas gokt erop dat zijn team het snelste doelpunt van het seizoen maakte. ,,Zij trapten af, verloren de bal en Francisco Corte Real kon oppakken. Vervolgens rolde er een een-tweetje uit tussen Pieter van Schie en Danny Boers en de laatste scoorde na een tel of toen of twaalf de 0-1. Dat was lekker beginnen natuurlijk.”

Woubrugge nam vervolgens het spel in handen en kreeg zat kansen, maar schutterde hopeloos in de voorste gelederen of Wessel Sels redde zijn ploeg. Football Factory verdedigde de voorsprong en haalde de rust met het nodige kunst-en vliegwerk. Na de pauze veranderde er weinig, maar de Leidse ploeg kon via twee uitbraken de wedstrijd op zijn kop zetten. Boers maakte ook de tweede treffer en ‘Elvin’ maakte er 0-3 van. Toen waren er nog twintig minuten te spelen en zette de thuisploeg nog een keer alles op alles. Binnen vijf minuten, volgens Pinas, was het vervolgens 3-3.

,,We moesten dus nog een poosje, maar we konden stand houden. Dit ondanks spelers achterin die eigenlijk niet verder konden. Op karakter en vechtlust hebben we er een puntje uit gesleept en dat was al met al het maximaal haalbare. Ik heb genoten en gelachen tijdens deze wedstrijd. Ook al omdat Van Schie bij 0-3 van grote afstand zelfs nog de lat raakte. Dat had de 0-4 kunnen zijn, maar deze uitslag is wel zo eerlijk. Hier kunnen we verder mee. Nu maar hopen dat ik binnenkort weer over meer spelers kan beschikken, want dat was ook nu weer een probleem.”