Meerburg stapte deze zomer met grote verwachtingen over van de zondag naar de zaterdag. De resultaten van de Rijndijkers vallen echter tot nu toe behoorlijk tegen met twee verliespartijen. Afgelopen weekend werd op eigen veld nog met 1-3 verloren van de gedeelde koploper SEV. ,,Voetballend lukt het tegen deze ploegen (nog) niet, sommige fases zijn we heel onrustig en er zit nog geen vastigheid in het elftal. Daarnaast ontbreekt het ons aan creativiteit en spelen we nog te veel reactievoetbal”, was de conclusie van Meerburg-doelman Patrick Bom, die met zijn teamgenoten komende zaterdag moet winnen van KSD-Marine. Als dat niet lukt, dan moet het team van trainer Alex Redel helemaal alle zeilen bijzetten om de top drie nog in zicht te houden. De komende tegenstander is met twee punten uit vier duels nog zonder zege dit seizoen.

Football Factory ontvangt SEV, dat nog geen punten verloor. De Leidse studenten begonnen uitstekend aan het seizoen met twee zeges uit de eerste twee duels, maar Alphia (6-1) en VV Oegstgeest (0-5) waren vervolgens een maatje te groot. Toch staat Football Factory er met de huidige zesde plek nog steeds verdienstelijk voor. Alleen SEV is misschien ook wel een ploeg van het kaliber Alphia en Oegstgeest. Kunnen de studenten dit keer stunten?

VV Oegstgeest is nog foutloos en ontvangt het sterk geachte Hazerswoudse Boys, dat al wel een keer tegen een nederlaag aanliep tegen VVSB (1-2). Trainer Huig-Jan Heeringa zal dit keer niet zeggen dat hij liever met zijn vrouw gaat winkelen. Zijn ploeg is dan weliswaar een van de sterksten in de competitie, maar de Hazerswoudenaren vormen een team om rekening mee te houden. Ze eindigden tenslotte vorig seizoen nog derde in de vierde klasse C en staan nu vijfde met zeven punten.

Roodenburg wil dit seizoen alles op alles zetten om niet de nacompetitie mis te lopen. Al zal het wederom lastig worden om het dit keer wél te halen. VVSB was afgelopen zaterdag met 2-0 te sterk, waardoor de Leidse formatie wegzakte naar plaats acht. De tegenstander van komend weekend, nummer zes Haagse Hout, staat twee punten voor. Bij winst kunnen de mannen van coach Nino Poulina stijgen op de ranglijst, zeker omdat de inhaalwedstrijd tegen Meerburg nog moet worden gespeeld.

UDO gaat op bezoek bij SV Wassenaar, waar de Oegstgeestenaren vorig jaar nog uit met 0-3 wonnen dankzij treffers van Rutger Hoogkamer (2) en Patrick Vergeer (inmiddels vertrokken naar Voorschoten ’97, zat.). Thuis werd met 2-3 verloren. De equipe van trainer Nikivor van Rijn heeft ondanks de matige seizoenstart nu de smaak te pakken. De eerste twee duels werden nog verloren, maar de afgelopen twee weekenden was UDO te sterk voor respectievelijk KSD-Marine (2-1) en WVC (1-2). Kan er een mooie reeks worden neergezet?