LAV Cup, poule A- In het LAV toernooi leden de reserves van FC Rijnvogels de eerste nederlaag tegen het vlaggenschip van UVS. Op zich geen schande want trainer Stefan Schaafsma had de taak om met de wel beschikbare manschappen een elftal binnen de lijnen te brengen. Aangevuld met een paar jongens uit het derde leed het een minimale nederlaag. De 0-1 zege kwam de bezoekers uit Leiden overigens wel toe. Zeker op basis van de tweede helft. Beide ploegen zijn nog volop in de race voor een plek bij de eerste vier en dus plaatsing voor de volgende ronde.

In het eerste bedrijf ging het duel redelijk gelijk op. Weliswaar bleek al rap dat de spelers uit de Sleutelstad over een flinke portie techniek en balvaardigheid beschikten, maar daar stelden de Kooltuinboys een portie strijdlust tegenover dat een en ander behoorlijk compenseerde. Er zat een redelijk tempo in de wedstrijd zodat de acteurs geen hou behoefden te lijden op een kille januarimiddag. Behalve doellieden Gert Jan Vlieland in de Rijnvogelkooi en Jesse Haak in het Leidse hok. Eerstgenoemde moest slechts eenmaal vissen nadat Bart van der Weijden met een diagonale kopbal een voorzet uit het boekje van Axel Pison verzilverde. Het bleek uiteindelijk de winnende treffer.

De eerste helft leverde geen noemenswaardige bloedstollende taferelen voor de beide doelen op. De thuisclub kreeg twee mogelijkheden maar de kopbal van Thijs van Kruistum had onvoldoende power en Mike Zwijnenburg schoof de knikker voorlangs. De Leidse frontlinie had ook nog geen schadelijk kruit in de geweren geladen en behalve een paar losse flodders over kwamen zij niet. De 0-0 ruststand was een logisch gevolg van het gebodene.

Na de thee nam Uit Vriendschap Saam de touwtjes iets steviger in handen. Zij creëerden een licht overwicht en de 0-1 na een stief kwartiertje was geheel terecht. De gasten konden de voorsprong echter niet uitbreiden en de Vogels geloofden erin dat er nog iets te halen viel. Een kwartier voor tijd voerden zij de druk op en een vijftal corner op rij leverden evenzovele gevaarlijke situaties voor de Leidse doel op. Eenmaal werd de bal van de lijn gekopt, een tweede kopbal van Jack de Jong vloog over en een derde Katwijkse poging strandde in een woud van benen. De op dat moment verdiende gelijkmaker bleef uit. Uiteindelijk trokken de Leidenaren – ditmaal in zuurstokgroen of is het geel?- de krappe zege over de streep.

 

Powered by:

 

.