Het 25e ‘Lopende Vuurtje’ is daar. Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en te veel om op te noemen krijgen weer aandacht in deze rubriek. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: redactie@leidenamateurvoetbal.nl. De deadline voor de volgende versie: dinsdag 13 maart 2018, voor 20 uur.

 • Vanaf woensdag 21 maart 2018 t/m dinsdag 1 mei 2018 kan je bij 3 vestigingen van de Hoogvliet in Leiden (Kooiplein, Levendaal en Kennedylaan)  voetbalplaatjes sparen van Lugdunum-leden, en bewaren in een speciaal voor Lugdunum ontworpen verzamelalbum.
 • Op zaterdag 17 maart 2018 is na afloop van de wedstrijd RCL – Lugdunum live in het RCL clubgebouw: zanger/entertainer/drummer Gösta! Kom na afloop van de wedstrijd lekker genieten en het feestje meebeleven op de muzikale klanken van deze veelzijdige artiest. Aanvang: 16.30 uur Einde: 19.00 uur. Entree: Gratis.
 • Op zaterdag 7 april 2018 is de feestelijke openingsdag  van het RCL-clubhuis voor alle spelers van RCL, hun ouders en andere belangstellenden.
 • Maandag 5 maart 2018 waren velen naar de buitengewone vergadering van Roodenburg gekomen. Over de 60 personen waren aanwezig en daarbij kregen de leden een beleidsplan voorgeschoteld , hoe Roodenburg als club in de toekomst wil gaan functioneren. Het moet weer een voetbalclub worden. Het is geen welzijnsorganisatie,  die iedereen uit de buurt opvangt. Een bestuur moet bezig zijn met voetbalzaken en niet met alle randverschijnselen er om heen, was de duidelijk boodschap die de leden mee kregen. Het nieuwe bestuur (o.l.v.  voorzitter Leon Kloos) wil graag gaan werken met een platte organisatiestructuur. Daarbij zijn het vooral de commissies, die er voor moeten zorgen, dat alle afdeling soepel gaan “draaien”. Hoe meer mensen daarbij actief zijn, des te sterker wordt de organisatie. In een visieplan 2018 – 2022 heeft het nieuwe bestuur besloten om met ingang van het nieuwe seizoen door te gaan met 1 selectiegroep. Dat wordt de zaterdag groep.  Voor alle duidelijkheid: Ook volgend seizoen kan er bij Roodenburg ook gewoon op zondag worden gevoetbald, er is dan volop ruimte voor de recreatieteams.
 • Op woensdag 4 april 2018 organiseert UVS i.s.m. ADO Den Haag een talentendag.  UVS organiseert de dag speciaal voor talentvolle voetballers die zichzelf in de kijker willen spelen. Deze dag is bedoeld voor spelers die geen lid zijn van UVS.
 • De presentatie van de naam en kleuren van de nieuwe fusieclub in de Mors ( vv Leiden en FC Rijnland) is op woensdagavond 28 maart 2018 om 20.00 uur. Deze presentatie is voor de werkgroepen, alle leden, donateurs, vrijwilligers en sponsoren en vindt plaats in de kantine van v.v. Leiden.
 • Op vrijdag 16 maart 2018 is de SJZ Voetbal Quiz met 80 vragen uit 8 categorieën. Betaald Voetbal, Buitenlands Voetbal, WK & EK, Amateurvoetbal, SJZ & de Regio zijn de onderwerpen. Er wordt gespeeld in koppels, deelname is vanaf 16 jaar. Het is verplicht vooraf in te schrijven.  Dit kan door een e-mail te sturen naar:  sjzvoetbalquiz@gmail.com. Onder vermelding van beide namen. De kosten van deelname zijn EUR 5,00 per koppel (te voldoen bij binnenkomst).  De Voetbal Quiz start om 20.30 uur en zal eindigen rond de klok van 23.00 uur. Er is plek voor maximaal 50 koppels, wacht dus niet te lang met inschrijven. Ook niet-leden van SJZ mogen meedoen. De inschrijving sluit op maandag 12 maart.
 • Na haar selectie in november voor het KNVB team meisjes onder 12 van Zuid-Holland is Fien Leijdekker van Warmunda nu ook geselecteerd voor de ‘KNVB overstijgend West’. Dat zijn de beste 18 meiden onder 12 van Noord-Holland, Utrecht en Zuid-Holland. Na een prachtig toernooi in Naarden en een selectieactiviteit in Boskoop hoorde ze deze week dat ze was geselecteerd. Dat betekent de komende maanden heel veel voetbal; op woensdagen en zondagen bij de KNVB en natuurlijk blijven knallen met haar eigen team, de JO13-1, in de tweede klasse.
 • Bij vv Zwammerdam heeft Richard Niesing  zijn taken als secretaris overgedragen aan Rien van Harselaar. Op de reguliere ALV in november eind dit jaar zal deze overgang ook formeel aan de leden worden voorgelegd.
 • Enkele uitslagen van gespeelde oefenwedstrijden: Lugdunum- VVSB 0-7, DOSR-FC Boshuizen 1-2.
 • Thom de Vries komt ook volgend seizoen uit voor UVS. De van FC Rijnvogels overgekomen spits is bezig aan zijn eerste seizoen in de Kikkerpolder.
 • Kauzi Nomen en Sohrab Safi spelen ook volgend seizoen voor FC Boshuizen. Aanvaller Mehmet Güngör komt niet meer in actie voor de eersteklasser, dit om disciplinaire redenen. De Leidse club test op dit moment drie spelers die afkomstig zijn uit Colombia.