Het 31ste ‘Lopende Vuurtje’ is daar. Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en te veel om op te noemen krijgen weer aandacht in deze rubriek. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: redactie@leidenamateurvoetbal.nl. De deadline voor de volgende versie: dinsdag 24 april 2018, voor 20 uur. Een en ander zal gepubliceerd worden op donderdag 26 april. Op Koningsdag…heeft onze redactie een rustmoment.

 • Dames worden niet alleen gezocht door smachtende vrijgezelle jongens en mannen. Ook clubs zijn op zoek…..
 • ,,Komend voetbalseizoen wil UVS starten met een vrouwen voetbalteam. Er is al een grote groep enthousiaste meiden met voetbalervaring bereid gevonden, maar we zoeken nog enkele speelsters (18+) om het team compleet te maken. Hou jij van gezelligheid en heb jij al enige voetbalervaring, dan willen we jou graag in ons team. Het team zal 1 tot 2 keer per week trainen en wedstrijden spelen op zaterdagen. Heb je interesse? Voor meer informatie over het team kun je contact opnemen met Christa van Roessel.”
 • ,,Ben je een voetbalster geboren voor 1 januari 2003? Heb je de ambitie om direct of via ons opleidingsteam op landelijk niveau in Nederland te spelen? Wil je presteren combineren met plezier en progressie? Dan ben je bij FC Rijnvogels aan het juiste adres. Wij nodigen je graag uit voor de open trainingen in het voorjaar van 2018.”
 • Op hemelvaartsdag organiseert UVS een jeugdtoernooi en is nog op zoek naar JO13 teams van hoofdklasse/divisie niveau.
 • FC Rijnland organiseert op 20 mei de Katercup , het grootste toernooi van Leiden, ieder jaar weer de place to be voor voetbalminnend Leiden. Zonnetje, drankje, hapje, lekker voetbal en de nodige muziek.
 • Op 20 april opent burgemeester Henri Lenferink van Leiden de  Koningsspelen bij Lugdunum.
 • Door te winnen met klinkende cijfers (6 – 4) pakten de vrouwen van Warmunda de 1e periode. Deze periodetitel geeft recht op deelname aan de nacompetitie. Dames van harte gefeliciteerd.
 • Een lach en een traan: Op zaterdag 21 april om 14.30 uur is de allerlaatste derby van vv Oegstgeest tegen UDO! Uiteraard worden er om de wedstrijd heen allerlei activiteiten geregeld. Voorafgaand aan de wedstrijd een jeugdwedstrijd van vv Oegstgeest tegen Udo en na afloop live muziek met Bart Heemskerk. Jij komt toch ook? Gezellig!
 • ,,De Voetbal Technische Commissie is na de aanstelling van de technische staf de gesprekken aan het voeren met de overige staf van onze selectie. Erwin Mastenbroek heeft in deze gesprekken aangegeven dat hij graag nog een jaar door gaat als teammanager van v.v. Kagia.”
 • Van de site van Voorschoten’97 geplukt: ,,Wordt nu lid van de Club van 100 en ontvang een Dinerbon van La Casita. De club van 100 is inmiddels een bekend fenomeen binnen Voorschoten97.  Door lid te worden van de Club van 100 stelt u de Club van 100 in staat om activiteiten en projecten ten behoeve van de vereniging Voorschoten ’97 financieel te ondersteunen.”
 • Het volgende bericht komt uit Valkenburg compleet met een oogverblindende foto: ,,Wie kent hem niet, de rood-gele Volkswagen T2. Ooit begon het met de Valken’68 kever, maar tegenwoordig staan ze bekend als de heren van het “Valken-busje” en rijden ze al wat jaren rond. Het is de insteek om ieder weekend het eerste elftal van Valken’68 te volgen, juist naar de uitwedstrijden. Het is vast niet onopgemerkt gebleven, maar de Valken-bus is even uit de roulatie geweest. Na een hardnekkige en langdurige blessure is de bus gerevalideerd. Met andere woorden, volledig gerestaureerd.”
 • RCL: ,,Ieder woensdag is er OldStars training. 60+? En op zoek naar gezelligheid & beweging? Kom dan eens vrijblijvend langs op de woensdagochtend. Inloop vanaf 09.30 in de kantine. Start training om 10:00 uur. “
 • Voor sommige clubs en volgers spannender dan de competitie: het transfernieuws. Dit las de redactie op de Lugdunum site: ,,Wanneer het voorjaar zich weer aandient, breekt ook de jaarlijkse transferperiode aan. Zo ook bij Lugdunum. Wie zijn komend seizoen in Dè Kikkerpolder te bewonderen en wie vliegen uit. Deze website houdt je met regelmaat op de hoogte als er iets te melden valt. In deze periode komt het voor dat er nieuwe gezichten op de training verschijnen of ……” Deze nieuwe gezichten zijn natuurlijk te zien op de website.
 • UDO en Oegstgeest: Iedere woensdag is er OldStars training. 60+. Op zoek naar gezelligheid & beweging? Kom dan eens vrijblijvend langs op de woensdagochtend. Inloop vanaf 09.30 in de kantine. Start training om 10:00. 22 april worden alle spelers en begeleiders van de nieuwe club gevraagd om langs te komen om het tenue te komen passen. Op 5 plaatsen in het clubgebouw van UDO wordt er gepast. Per ruimte zijn daar 2 begeleiders bij aanwezig. Per team is er MAXIMAAL 15 minuten ingeroosterd. Dat betekent dus ook dat je snel door moet passen. Deze heren waren het wachten op het passen even zat….