Het 39ste ‘Lopende Vuurtje’ is daar. Ofwel nog eentje te gaan voor de zomerstop! Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en te veel om op te noemen krijgen weer aandacht in deze rubriek. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: redactie@leidenamateurvoetbal.nl. De deadline voor de volgende en laatste versie: dinsdag 19 juni 2018, voor 20 uur.

 • Stompwijk’92 schreef zondag jongstleden geschiedenis. Na drie dagen ervoor in een heroïsche strijd Wilhelmus verslagen te hebben moest nu HVV eraan geloven. Wat een ambiance en wat een sfeer daar in Den Haag. Dolle, maar ook emotionele taferelen na afloop natuurlijk. Volgend jaar gaan de mannen van Eric van Manen hun kunsten vertonen in de tweede klasse. Natuurlijk zullen ze in Stompwijk en Zoeterwoude, lees SJZ, de jaarlijkse clashes missen, maar een avontuur een trapje hoger smaakt ook opperbest.
 • Tot vrijwilligers van het jaar van SJZ  zijn dit jaar de vrijwilligers van de kledingverkoop verkozen. Het team bestaande uit Chantal, Danielle, Hendrika en Kitty, zorgt er al enige tijd voor dat er op diverse zaterdagochtenden SJZ-kleding kan worden gekocht.
 • En bij Valken’68:  ,,In een rokerige, gezellige en lekker warme feesttent werd door voorzitter Jaap Janssen de vrijwilliger van het jaar 2017 bekend gemaakt. Jenneke Homan en Arenda Glasbergen werden beide verrast met deze door de dames zeer verdiende titel. Jenneke en Arenda verzorgen de inkoop, verkoop, verstrekking, bedrukking van alle bij Valken’68 gedragen teamkleding.”
 • Niet alleen bij SJZ doet het bestuur een dringende oproep aan de leden om achterstallige contributie te betalen.. Jammer dat het ieder jaar weer zover moet komen. Je bent lid van een club en daarvoor moet betaald worden. Dat is zo klaar als een klontje!
 • ASC zoekt niet alleen een nieuwe voorzitter. Ook de functie van bestuurslid Communicatie & Evenementen is vacant. Wat de functie precies inhoudt is op de website van de club te lezen.
 • Clubs als FC Oegstgeest, Meerburg, Vooschoten’97 en DoCoS roepen de trainers, coaches en begeleiders op om de teamtassen, kleding, sleutels en wat die meer zij in te leveren.
 • De deadline wat betreft overschrijving nadert. Vandaag sluit te termijn om op te zeggen of een overschrijving aan te vragen
 • Zaterdag 16 juni is de slotdag van Kagia. Er is zo veel te doen dat Lopend Vuurtje ze onmogelijk kan noemen. Een gang naar het terrein van de Lisserbroekse club lijkt ons echter wel gerechtvaardigd.
 • Op dezelfde dag is ook bij SJZ de slotdag voor jong en oud. Er worden onder andere wedstrijdjes gespeeld tussen de ouders en de kinderen.
 • DoCoS: ,,De aanleg van het nieuwe kunstgras op veld 2 heeft enige vertraging opgelopen en de verwachting is dat dit nu medio november wordt opgeleverd. Wij zijn druk in overleg met de gemeente hoe we de tussenliggende periode kunnen overbruggen. We houden u op de hoogte. De renovatie van veld 1 start op 11 juni 2018.”
 • ,,Voor het 1e team van RCL, Leiderdorp,  zijn wij op zoek naar een assistent-scheidsrechter (grensrechter). De assistent-scheidsrechter werkt als vrijwilliger voor de vereniging (onderdeel staf RCL1) en is beschikbaar op wedstrijddagen (meestal zaterdag).”
 • Het einde is nabij……….  Het seizoen voor leidenamateurvoetbal zit er bijna op. Na een jaar knallen is er natuurlijk weer een passend slot in de vorm van ons Event. Dit jaar op 23 juni bij RCL. De finale van de LAV/Rabobank Cup wordt gespeeld tussen Ter Leede 2, UVS en RCL. Dat is op zich al een reden om naar de Bloemerd te komen. Er is echter zoveel meer. Alle reden om die dag bijtijds naar Leiderdorp te gaan voor een hele dag voetbalplezier.
 • Roodenburg en DIOK organiseren deze zomer samen trainingen voor alle kinderen van zes tot zestien jaar. Op deze manier kunnen de kids kennis maken met deze teamsporten. Alle informatie op de websites van de clubs.
 • Voorschoten’97 zondag zoekt een verzorger voor de selectie. Aanmelden? Zie de site van groengelen.
 • Voor het achtste achtereenvolgende jaar wordt op zondag 17 juni 2018 het Recreatie-toernooi voor en door de ‘lagere ’seniorelftallen van UVS gespeeld.  Het toernooi, ontstaan als ‘geintje’ omdat er voor recreatieve seniorenteams geen eigen toernooi was, is vanaf het eerste jaar een groot succes
 • De jeugd gaat op kamp! Bij een flink aantal regioclubs gaat de jeugd op kamp. Een groot feest natuurlijk. Op de diverse sites staan de verhalen en de foto’s.
 • Op woensdag 20 juni is er bij FC Rijnvogels een avond voor de ouders en de trainers van de jeugd. Het nieuwe hoofd jeugdopleiding Johan Peper wordt geïntroduceerd, het jeugdbeleid wordt uit de doeken gedaan en nog veel meer.