Het vijfde ‘Lopend Vuurtje’ is daar. Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en meer relevante informatie. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: redactie@leidenamateurvoetbal.nl. De deadline voor de volgende versie: dinsdag 25 september.

 • ASC waarschuwt: ,,Het zogenaamde calamiteitenhek is voorlopig niet te gebruiken vanwege gemeentelijke werkzaamheden aan de Abtspoelweg. Dit betekent dat ambulances en andere hulpdiensten ASC alleen kunnen bereiken via het toegangshek bij het parkeerterrein. Wij verzoeken iedereen, met name op zaterdag, fietsen tussen de rekken te plaatsen en niet voor het toegangshek.”
 • De (81e!) algemene ledenvergadering van SJZ vindt plaats op dinsdag 13 november 2018 om 20.30 uur in het clubhuis. Hoewel vele leden dit meestal ter kennisgeving aannemen en de vergadering niet bezoeken worden er wel degelijk zaken besproken die alle leden aan gaan.
 • Neem nou dit bericht van de vv Koudekerk: ,,Op de ALV van Koudekerk is Ben van Tongeren benoemd tot bestuurslid algemene zaken vrijwilligers. Peter Vorenkamp (penningmeester) en Rik Winterink (secretaris) werden herkozen. De functie van bestuurslid Opstallen en Terrein is nog vacant.”
 • ,,De meeste spelers van LSVV’70 hebben de schoenen inmiddels uit het vet gehaald en al wat ritme mogen opdoen tijdens het bekerprogramma. De eerste punten zijn behaald, de eerste doelpunten gemaakt (helaas ook een paar tegen gekregen) en de eerste derde helften zijn benut om een klein pintje met elkander te nuttigen. Met 11 teams zijn we groter dan ooit en dit gaan we met elkaar vieren tijdens de befaamde seizoensopening op zaterdag 22 en zondag 23 september. Er worden deze dag ook teamfoto’s genomen. Zorg dat je je op de aangeven tijd in volledig voetbaltenue meld bij onze fotograaf buiten bij de kantine van Biento. Aldaar wordt iedereen in teamverband en individueel op de foto gezet. In je mailbox vind je het wedstrijdschema en de aanvangstijden voor de teamfoto’s.” Haartjes kammen tandjes poetsen dus heren en dames studenten!
 • Een forse tik voor vv Koudekerk: ,,Zonder dit seizoen ook maar een minuut te hebben gespeeld is het over voor Rick van Tol. Door een wederom opspelende knieblessure heeft de buitenspeler besloten een punt achter zijn voetbal loopbaan te zetten van Tol keerde dit seizoen voor de tweede keer terug bij Koudekerk met als doel nog een keer “er voor te gaan” zoals hij het zelf verwoordde. Maar helaas mocht dit niet zo zijn.”. Van Tol kwam deze week al voorbij in onze rubriek ‘Pleisters, sponzen en waterzakken’.
 • De Grote Clubactie is weer aanstaande. Het is ieder jaar weer een prachtige bron van inkomsten van de club als er een fiks aantal loten verkocht worden. De prijzen die er te winnen vallen zijn niet mis, maar belangrijker is het feit dat uw club leuke dingen kan doen met het extra geld. Op de site van onder andere Lugdunum, DoCoS, UVS en Valken’68 worden de leden opgeroepen loten te gaan verkopen of juist te kopen. Kijk of er bij uw eigen club ook loten te koop zijn en doe mee.
 • De aanleg van het kunstgras bij DoCoS vordert gestaag. Ga eens een kijkje nemen.
 • Bij RCL zijn de mutaties in het bestuur nog niet ten einde lezen we op de site van de roodwitten: ,,In de achterliggende weken hebben alle leden van het Jeugdbestuur hun zetel ter beschikking gesteld. De individuele leden van het bestuur hebben allemaal hun eigen afweging gemaakt en ook hun eigen argumenten. De rode draad voor het collectieve terugtreden zit hem toch vooral in het feit dat zij vinden dat het jeugdbestuur een ‘overbodige bestuurslaag’ is geworden. Zij hadden een meer strategische doelstelling voor ogen en het is in hun beleving allemaal te operationeel geworden. Het Hoofdbestuur van RCL heeft zich beraden over de ontstane situatie en gaat hierover in overleg met de nieuwe Jeugdcommissie.” Meer staat te lezen op de website.
 • Nog een bericht van de club uit Leiderdorp: ,,Na vele mooie en intensieve jaren heb ik heden mijn functie als secretaris beschikbaar gesteld en ben ik per direct teruggetreden uit het RCL Hoofdbestuur. Een – uit bestuurlijk oogpunt – noodgedwongen, maar weloverwogen eigen besluit. Een bijzonder moeilijk besluit, want RCL is en blijft mij heel dierbaar”, aldus Kees van der Kommer.
 • TAVV boort een andere extra bron van inkomsten aan: ,,Aanstaande woensdag 12 september ging de Jumbo Bas Bobeldijk sponsoractie weer van start. In totaal hebben dit jaar 83 verenigingen uit de gemeente Nieuwkoop en Aarlanderveen zich aangemeld waaronder TAVV. Ook dit jaar zullen ze in totaal weer een bedrag doneren van € 15.000 euro. Vijf weken lang geeft Jumbo bij de kassa bij iedere 15 euro aan boodschappen een sponsorvoucher uit. Door de goede samenwerking met diverse leveranciers zijn ze er ook deze keer weer in geslaagd om actieproducten te selecteren waarbij onze leden een extra sponsorvoucher ontvangen.”
 • UVS: ,,Op dit moment zijn circa 200 vrijwilligers binnen de vereniging actief. Op vele fronten en in vele functies: als kantinemedewerker bijvoorbeeld, of als jeugdleider, scheidsrechter, trainer, organisator van evenementen, omroeper en klusjesman. Er bestaan bij de vrijwilligers vrijwel altijd vacatures of nieuwe taken die wachten op een invulling door vrijwilligers. Vorig seizoen is met steun van het bestuur van UVS een experiment gestart met het draaien van “verplichte” bardiensten. Reden hiervoor is dat zonder een goede bezetting van deze bardienst het te vaak is voorgekomen dat de kantine niet open is geweest op die momenten dat iedereen dat wél wil.” Het hele bericht is natuurlijk te lezen op de site van de club uit de Kikkerpolder.
 • Een maand of twee geleden had Mark Evers, de trainer van ARC, wellicht wel gedacht om komend seizoen zijn middenveld te vormen met Jop Knoester, Maurits Splinter en Richard Bakker. Maar dat gaat niet gebeuren. Op alle drie de spelers kan Evers dit seizoen geen beroep doen. Knoester leverde afgelopen zomer zijn spullen in, Splinter en Bakker zijn tijdens de bekerwedstrijden in september zwaar geblesseerd geraakt.Splinter is dinsdag geopereerd aan zijn voorste kruisband. Het is alweer de zoveelste zware blessure van Splinter in zijn carrière. ‘Balen! Nu keihard revalideren’, reageert ARC’er strijdvol. Het ging mis tijdens het bekerduel met ONA. Hij maakte juist zijn rentree in het bekerduel na ruim een half jaar blessureleed. Een week eerder verloor ARC de van Voorschoten ’97 overgekomen Richard Bakker. Ook hij heeft zijn kruisband afgescheurd en moet een operatie ondergaan.