Het zevende ‘Lopend Vuurtje’ is daar. Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en meer relevante informatie. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: redactie@leidenamateurvoetbal.nl. De deadline voor de volgende versie: dinsdag 9 oktober.

 • Roodenburg icoon Jan Lovink is in de geschiedenis van zijn club gedoken: ,,De naam Roodenburg is ontleend aan een kasteel dat destijds heeft gestaan in de wijk Roomburg en wel in de buurt van de Zaanstraat. Vandaag was ik op een expositie, die ging over de Vliet en het ontstaan daarvan. De oudste landkaart was van 1557 en op die kaart komt het kasteel , annex klooster al voor. Ter verduidelijking wordt er vermeld, hoe men aan de naam Roodenburg is gekomen. Deze naam is ontleend aan een gebied met een aantal boerderijen.  In 857 komt de naam RODANBURG voor in de boeken.  En van die naam is de naam van het al lang verdwenen kasteel Roodenburg ontleend.”
 • Het bestuur van Voorschoten’97 bestaat uit een clubje mensen die dagelijks de handen vol hebben aan het reilen en zeilen van de vereniging. Zeker nu er nog sprake is van de vacature penningmeester. Best wel jammer dat het ons zoveel moeite kost om hiervoor uit een enorm ledenbestand en alle familie en kennissen daaromheen geschikte kandidaten te vinden. Wie wil deze functie gaan bekleden is de grote vraag. Het gaat hier om een dringende oproep.
 • Op donderdagavond 18 oktober zijn alle coaches, teammanagers en trainers van ASC welkom in het voetbalcafé. Naast het elkaar beter leren kennen en het uitwisselen van ervaringen is er het volgende programma:
  Fair Play Commissie – het stimuleren van sportief gedrag,
  Coach de coach – het pedagogische aspect van coachen,
  Hoofd Jeugdopleiding – introductie Rob Gieben.
  De aanwezigheid van eenieder die betrokken is bij de begeleiding van jeugdteams wordt op prijs gesteld.
 • De ‘’Voetbalschool Meerburg’’ gaat vrijdag 5 oktober officieel van start met een proeftraining en biedt extra trainingen buiten de reguliere teamtrainingen gericht op de individuele ontwikkeling van kinderen. Voetbalopleidingscentrum De Complete Techniek is verantwoordelijk voor de uitvoering van de nieuwe opzet van de voetbalschool.
 • Dat we als Koudekerkers allemaal genoten hebben van het geweldig mooie doelpunt van Sander Schmand vorige week tegen Alphense boys was al duidelijk. Bij ‘De Boys’ waren ze zonder twijfel minder blij met dit geweldig doelpunt. Vandaag bleek dat uit de vele doelpunten die vorige week gemaakt zijn op de Nederlandse voetbalvelden dit doelpunt door de redactie van De Telegraaf gekozen is als AMATEUR DOELPUNT van de WEEK.
 • De FC Oegstgeest is nog volop bezig alles in orde te maken voor een vlekkeloze start:  ,,Zaterdag 6 oktober wordt de resterende teamkleding uitgereikt. Zaterdag 20 oktober kan kleding worden geruild en/of extra aangeschaft worden.”
 • FC Oegstgeest is heel trots dat Loïs van der Horst en Sophia Papas uit de JO15-1 door de KNVB zijn geselecteerd om deel te nemen aan selectie activiteiten voor het MO15 team West. Deze vinden 1 en 15 oktober plaats bij vv De Meern. Vanzelfsprekend wensen we beide meiden ongelofelijk veel succes en plezier!
 • In het kader van ons 70-jarig bestaan spelen de vrouwenprofs van ADO Den Haag op woensdagavond 7 november om 19.15 uur tegen onze JO17-1. VV Zwammerdam is de enige vereniging met een jaarlijks ING COED-toernooi (gemengd voetbal voor senioren) in ons land. Daarnaast is ADO Den Haag de club waar onze Sabine Verheul haar profdebuut maakte. En ADO heeft wel een ooievaar in het logo. Kortom een wedstrijd en een team dat echt bij ons hoort, … we hopen op veel toeschouwers. Zet de datum a.u.b. alvast in je agenda. Dit mag je niet missen.
 • Sponsornieuws: ,,1e elftalbegeleider, oud speler Valken’68 1 ondertekende als eigenaar van Emiel Timmer- en Onderhoudsbedrijf na de wedstrijd tegen UVS een nieuw sponsorcontract bij Valken’68. Na de wedstrijd Valken’68 tegen UVS werd in een druk bezocht sponsorhome ook de nieuwe sponsorovereenkomst met B.J. Duyvenvoorde & Zn. B.V. ondertekend.
 • A. van der Kwast BV, glasimport – verfhandel heeft de sponsorovereenkomst voor 2 jaar met UVS verlengd.
 • Sinds kort hangt er vlakbij de entree van ons complex een elektronische snelheidsmeter die aangeeft wanneer iemand harder dan 30 km per uur rijdt. Middels deze weg willen we onze leden en bezoekers vriendelijk vragen om zich aan de maximum snelheid van 30 km per uur te houden wanneer men naar TAVV komt voor de training(en) en/of voor de wedstrijd. Dit aangezien we middenin een woonwijk met veel spelende kinderen zitten.
 • Hans Coret viel afgelopen zondag in bij SJZ in de uitwedstrijd bij ASC. Het was voor de aanvaller/middenvelder zijn 150ste cap in de hoofdmacht van de club uit Zoeterwoude.
 • Het hoofdveld van RCL is kort voor de zomer afgeschraapt om het veld strak te krijgen. Door de bijzonder warme en droge zomer had het veld het zwaar te verduren. Ook mollen en een konijnenhol hielpen niet mee met het bespeelbaar krijgen van het veld. Oppervlakkig bekeken ziet het veld er nu prachtig uit, maar schijn bedriegt. Afgelasting was de verdrietige, maar enige optie afgelopen weekend. Verbetering wordt gelukkig snel verwacht.
 • De hutspotwalmen zijn opgetrokken, het alcoholpercentage naar nul gedaald en de stampende muziek van de kermis tot zwijgen gebracht; kortom de 2 en 3 oktoberviering is ten einde. Voetbal staat weer centraal, ook in Leiden en omgeving.