Het negende ‘Lopend Vuurtje’ is daar. Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en meer relevante informatie. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: redactie@leidenamateurvoetbal.nl. De deadline voor de volgende versie: dinsdag 23 oktober.

 • Voorschoten’97 meldt op de site: ,,Vandaag bereikte ons het droevige nieuws dat Gé Roodakkers afgelopen zaterdag op 79-jarige leeftijd is overleden. Gé was oud speler van het eerste elftal en was vele jaren actief als vrijwilliger bij zowel SVLV als Voorschoten’97. Met het overlijden van Gé verliezen wij niet alleen een clubgenoot, maar ook een bekende Voorschotenaar.”
 • ASC gaat weer de coachen terzijde staan lazen wij: ,,De coach vervult een belangrijke rol in het jeugdvoetbal. Niet alleen bij de voetbaltechnische zaken maar ook bij de persoonlijke en sociale ontwikkeling van jeugdspelers. Coach de Coach helpt coaches hierbij. Door bewust en positief te coachen, kun je het coachen naar een hoger plan tillen. Winst voor speler en coach. Het afgelopen seizoen hebben we diverse gesprekken gevoerd met coaches en trainers. Wij zagen dat coachen bij ASC vaak samengaat met een grote betrokkenheid en passie. Iedere week weer. De opstelling, tactiek en de spelers scherp houden. Naast de voetbal technische zaken gebeuren er ook veel andere dingen op en rond het veld. Met Coach de Coach ga je ook vanuit een pedagogisch blik naar voetbal kijken.” Meer natuurlijk op de website van de club.
 • ,,FC Boshuizen heeft per deze week Th. LUBBE REIZEN als zijn nieuwe partner in vervoer voor de uitwedstrijden van het 1e elftal op de zondag. Th. Lubbe Reizen heeft voor u diverse touringcars op maat. Met touringcars van 16 t/m 90 zitplaatsen is er voor ieder gezelschap wel een touringcar op maat.” Aldus de site van de Kadebewoners.
 • Het eerste exemplaar van de alweer de derde editie van de v.v.Koudekerk presentatiegids is zojuist uitgereikt aan oud Koudekerk speler, nu uitkomend voor het belofteteam bij ADO Den Haag, Maarten Reyneveld Het is alweer de derde editie deze presentatiegids en iedere keer is er weer genoeg te schrijven geweest. Dit seizoen iets later uitgebracht dan normaal, aangezien de zomer toch iets sneller voorbij was dan gedacht, maar de verhalen zijn er zeker niet minder om.
 • Vanaf dit seizoen is Koudekerk aangesloten bij VoetbalTV. We zijn trots dat wij één van de eerste amateurvoetbalclubs zijn, die vanaf 22 september is gestart met VoetbalTV. Het is het videoplatform voor het amateurvoetbal. VoetbalTV maakt met behulp van slimme camera’s volautomatisch videoregistraties van onze wedstrijden, zodat alle voetbalmomenten makkelijk zijn vast te leggen, terug te kijken, te analyseren en te delen.
 • Bij FC Oegstgeest is de verbouwing en het aanleggen van nieuwe velden nog in volle gang. Op de site is een update van het trainingsschema te zien. Advies aan spelers, trainers en begeleiders: kijk er zorgvuldig naar!
 • Op 22 oktober viert Voetbalvereniging Zwammerdam de 70ste verjaardag en daar zijn we best blij mee. Momenteel kennen we acht teams, twee handen vol Groene Smurfen (3-6 jaar) en drie vrijdagavond 7-tallen voor 40-plussers. We hebben in totaal bijna 300 leden, waarvan er iedere zaterdag 140 actief zijn. Kortom, best reden om samen een feestje te vieren. 22 oktober valt zoals gebruikelijk in de Herfstvakantieweek en we proberen dan ook iedere dag iets te doen. Sommige dingen laten zicht echter niet 100% inplannen in een feestweek. Let  vooral ook op nog media (Website, Facebook, Instagram, Twitter) voor de meest actuele gegevens.
 • 27 oktober a.s. is het weer zo ver, het alom bekende en gezellige Oktoberfest bij TAVV.
 • Toelichting konden wij niet vinden, maar bij Valken’68 lazen we het onderstaande en werden wijzer: ,,Zaterdag 3 november, na de wedstrijd tegen DSO, zal het clubgebouw van Valken’68 wederom het decor zijn van een gezellig Octoberfest. Evenals de voorgaande jaren zal de kantine, geheel in stijl, omgebouwd worden tot een bierlokaal met Octoberfest-versieringen en decordoeken. Een live zanger zal overbekende Duitse toppers, waaronder Du, Ein festival der Liebe en Rosamunda, ten gehore brengen.DJ Helga zal vanuit haar bierstube de zanger ondersteunen met Duitse krakers,  maar kent ook genoeg andere feest hits om voor een ‘gemutlich’ festijn te zorgen. Kortom een non stop feestprogramma met voldoende ingrediënten om er weer een leuk feest van te maken.
 • Voor veel Valkenburgers is het Grieks restaurant ELENI geen onbekende. Al sinds 2004 trakteert ELENI zijn gasten op echte Griekse specialiteiten in een uitmuntende ambiance. Ervaar zelf eens deze Griekse gastvrijheid als u die nog niet kent.. Om de hechte band met Valken’68 te bevestigen is restaurant ELENI nu ook toegetreden tot de Valken’68 sponsorfamilie.
 • Op 16 november zal de jaarlijkse clubveiling van FC Rijnvogels in de kantine worden gehouden. De veiling zal rond 20:00 uur aanvangen. Er is voor zowel de grote als de kleine portemonnee wat in de aanbieding. Kavels van een badschuimpakket tot een verzorgde voetbalreis, Een fiets, planten, een wedstrijd tegen Heren 1 een bezoek aan een musical en nog veel meer van dit soort mooie kavels.