Onze redactie wenst iedereen nogmaals een uitmuntend 2018 toe, in alle opzichten. We gaan een jaar tegemoet met nieuwe uitdagingen en waarin ons team een verdere basis wil leggen voor een zekere toekomst. Met de regionale clubs de komende seizoenen in blijft immers onze ultieme wens. Ons team start komende woensdag weer op, maar ook in de voorbije anderhalve week zaten we niet stil en werd de website ‘gewoon’ gevuld. Er zullen ongetwijfeld meer nieuwtjes zijn, maar die komen vanzelf aan bod. Iets te melden? Mail gerust naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Voor nu de eerste wetenswaardigheden uit onze keuken.

RCL

De Leiderdorpse tweedeklasser heeft groen licht en dus dispensatie voor Henk Buyn gekregen van de KNVB om het seizoen af te maken als trainer van de roodwitten. Buyn doet dit onverminderd samen met Ron Sinteur. Het tweetal neemt de nog afwezige Stefan Luykx waar tot het einde van het seizoen. De resultaten op het veld blijven vooralsnog achter, maar de Racing Club won afgelopen zaterdag wel de Zijl Cup (zie berichtgeving elders op onze website).

DoCoS

Veel clubs zullen de winterstop benutten met een trip naar het buitenland of een verblijf in Nederland. Bij de Leidse tweedeklasser is dat niet anders. Sterker nog, de formatie van Nico van der Salm vertrekt dinsdag 2 januari al richting Portugal voor een trainingskamp. De selectie verblijft in hotel Amazonia Jamor in Lissabon. DoCoS traint op het complex Centro Desportivo Nacional de Jamor. Op donderdag 4 januari speelt DoCoS tegen AD Carregado. Vrijdag 5 januari wordt de terugvlucht genomen.

FC Boshuizen

DoCoS is dus vlug met het beleggen van een trainingskamp. FC Boshuizen, de eersteklasser op zondag, trapt vandaag al af met een nieuwjaarsreceptie. Vanaf 16 uur wordt het nieuwe jaar ingeluid aan de Boshuizerkade. Onlangs werd bekend dat de club op zoek moet naar een nieuwe trainer vanwege het feit dat Jasper de Muijnck volgend seizoen trainer zal zijn van tweede divisionist Kozakken Boys.

FC Rijnland

Het bestuur van de Leidse derdeklasser heeft laten weten dat het seizoen niet wordt afgemaakt door Ronald Mink als trainer. De komende tijd staan er sollicitatiegesprekken gepland om te bepalen wie de opvolger wordt van Paul Pikaar en tussenpaus Mink.

Kagia

Tijdens de door de collega’s van VIDB georganiseerde Horeseca Horescavo Zaalcup 2017 baarde Kagia opzien met een keurige derde plaats bij de eerste elftallen. Een opmaat naar een uitstekende tweede seizoenshelft?  Voor de volledigheid de eindstanden van dit aan het einde van het jaar neergezette event:

Senioren
1. FC Lisse
2. sv Zandvoort
3. Kagia

35+
1. Rijnsburgse Boys

JO-15
1. Ter Leede
2. FC Lisse
3. Quick Boys

JO-13
1. Quick Boys 2
2. FC Lisse 2
3. Quick Boys 1

MO-13
1. vv Oegstgeest
2. FC Rijnvogels
3. Quick Boys

JO-11
1. Quick Boys
2. Pure Soccer (Rotterdam)
3. Koninklijke HFC

MO-11
1. SJC
2. FC Lisse
3. Quick Boys