Eerste klasse B – In een poule waar de kampioen al vast lijkt te staan (Unitas, AK) moest de thuisploeg zondagmiddag winnen om goede zaken te doen in de (periode)stand, datzelfde gold echter voor de bezoekers dus op voorhand zeker een leuk affiche. In de heenwedstrijd was het een mannelijke wedstrijd waarbij het Haagse BMT de grens opzocht en er zelfs af en toe overheen ging, de punten gingen toen echter mee naar Leiden en de vraag was dan ook of de ongeslagen reeks na de winterstop een passend vervolg zou krijgen. Het was wederom een spektakel aan de Kade waarbij het strijdende BMT de wedstrijd met 3-5 won. Uiteindelijk verdiend, maar wel onnodig.

Scheidsrechter Westenbroek hield de wedstrijd in het begin heel kort, gezien de eerdere wedstrijd volkomen te begrijpen. De bezoekers zette vroeg druk, zeker in de beginfase kon de thuisploeg zich hier wel onderuit voetballen en na hands van BMT mocht Mehmet Güngör na een minuut of tien vanaf de elfmeterstip aanleggen en daar was de gewenste voorsprong. Ook BMT liet in die fase zien aardig te kunnen voetballen, na het negeren van een vlagsignaal schoten de bezoekers niet veel later net naast. Halverwege de eerste helft verdubbelde de thuisploeg de voorsprong. Na een uitstekende dieptepass was het Güngör met een voorzet vanaf rechts op spits Mike Bekooij die uiterst bekwaam de bal tegen de touwen schoot, 2-0. Zo leek de thuisploeg op rozen te zitten.

Vanaf dat moment ging BMT er nog een tandje bijzetten, zowel fysiek als verbaal en was het de thuisploeg die hier niet goed mee om kon gaan. Na een goedlopende aanval over een aantal schijven was het oud FC Boshuizen speler Aimen Said die de 2-1 op het scorebord zette. Na dit doelpunt waren de geel-blauwen even de kluts kwijt en mocht men de handen dichtknijpen dat er met een voorspong de rust werd ingegaan.

,,Wij wisten van de heenwedstrijd dat BMT een goed voetballende ploeg is maar ook dat als het niet loopt dat ze alles uit de kast halen om toch weer in de wedstrijd te komen. En daar hebben ze groot gelijk in, alleen is het de scheidsrechter die hierin de grens bepaald. En wij hebben hier moeite mee, en dat zag je ook wel na de 2-1”,aldus de trainer van de thuisploeg, Jasper de Muijnck.

Het leek erop dat er in de rust wat puntjes op de i waren gezet. FC Boshuizen kwam furieus uit de startblokken en kreeg direct twee enorme dotten van kansen maar Bryan Caicedo Mosquera kon deze niet verzilveren. Linksback Hakan Bayram gaf na afloop aan: ,,Als wij de 3-1 maken dan knapt er waarschijnlijk iets bij de tegenstander en had het zomaar anders kunnen aflopen.”

In plaats van 3-1 stond het na een paar minuten gelijk, de scheidsrechter had wederom hands geconstateerd en de toegekende strafschop werd feilloos ingeschoten. Zo begon de wedstrijd eigenlijk opnieuw en kregen beide ploegen over en weer wat kansjes. Met nog ongeveer een kwartier te spelen kwamen de bezoekers op voorsprong. Een fantastische krul vanaf een meter of twintig verdween onhoudbaar achter keeper Mitchel Zandbergen en zo moest de thuisploeg ineens in de achtervolging.

Niet veel later ging de bal opnieuw wegens hands op de stip en was het andermaal Güngör die binnenschoot. Met nog een klein kwartier te gaan stond het 3-3. De toeschouwers kregen aan de Kade opnieuw waar voor hun geld. Helaas viel het kwartje dit keer de verkeerde kant op, want na de 3-4 volgde er in blessuretijd nog de 3-5 waarbij de eerder genoemde Said zijn oude club wel heel veel pijn deed door maar liefst drie keer te scoren. De grensrechter van BMT kreeg het overigens nog aan de stok met het thuispubliek. Zijn manier van vlaggen werd niet erg op prijs gesteld.

De Muijnck gaf na afloop aan: ,,Wij verliezen de wedstrijd door onszelf, uiteindelijk een verdiende nederlaag maar wel volkomen onnodig. Als je weet dat je tegen een fysiek sterke ploeg speelt dan moet je uit de duels blijven maar dat deden we niet en daarnaast waren er bij ons gewoon een paar bang en geïntimideerd en tja dan ga je geen duels meer winnen. Wij kunnen ontzettend goed voetballen als wij vanuit de discipline spelen, maar tegen fysiek sterkere tegenstanders hebben we het lastig. Ook in deze wedstrijd was weer te zien dat wij een leider, een echte bikkelaar missen en dan met name op het middenveld. Dat is dan wel het positieve van deze wedstrijd, de club heeft kunnen zien wat er nog mist in deze selectie en kan daar nu naar handelen.”

Toekomstig SJC’er Bayram vond het onbegrijpelijk dat na een voorsprong de wedstrijd uit handen werd gegeven. ,,We wisten van de eerdere wedstrijd dat het lastig zou worden, maar wij gingen daar ook met een overwinning op zak weg dus niets was onmogelijk en zeker niet na een 2-0 voorsprong. Je verzuimt later dan ook nog om de 3-1 te maken en dan gaan de echte mannen opstaan en als er vervolgens bij ons dan een aantal de duels schuwen omdat ze bang zijn dan wordt het een lastig verhaal. En het is ook zonde, we waren goed de winterstop uitgekomen met twee overwinningen en als je naar de stand kijkt hadden we goede zaken kunnen doen.”

Over zijn transfer naar het Noordwijkse SJC, ,,Een mooie club, zij hadden vorig jaar al interesse en zijn mij blijven volgen en toen het nu concreet werd heb ik toestemming aan FC Boshuizen gevraagd om in gesprek te gaan en waren we er eigenlijk al heel snel uit. Zij spelen nu in de Hoofdklasse, en dat is uiteindelijk ook wel het doel met onze ploeg. Alleen is het nu zaak om de draad weer op te pakken, te beginnen volgende week in de uitwedstrijd tegen concurrent VV Hoogland.”

Zo verliest Boshuizen dus in een voor de neutrale toeschouwer spectaculaire wedstrijd en staat voor volgende week de lastige uitwedstrijd in Hoogland op het programma. De huidige stand geeft een wat vertroebeld beeld, dit omdat Hoogland nog maar 9 wedstrijden heeft gespeeld en RVC’33 er al 14 maar qua verliespunten kan Hoogland op een tweede plek terechtkomen. Wie naar de stand kijkt ziet dat er tussen de nummer twee VELO en de nummer elf Poortugaal maar 5 punten zit. Alles is dus nog mogelijk, ook voor de ploeg van De Muijnck.

FC Boshuizen – BMT 3-5 (2-1). 10. 1-0 M. Güngör, 24. 2-0 M. Bekooij, 32. 2-1 A. Said, 48. 2-2 A. Said, 75. 2-3 A. Achahbar, 78. 3-3 M. Güngör, 83. 3-4 M. Suarez en 90 3-5 A. Said. Scheidsrechter Westenbroek. Toeschouwers 90.

Opstelling FC Boshuizen : M. Zandbergen,Winkelman, Güngör, Arnoldus, Bayram, Bekooij, Neuteboom,  Caicedo Mosquera (65. Akdil), J. Zandbergen, Fortes Lopes, Maatoug (85. Scheltens).

Opstelling BMT : Boyla, Suarez, Sarilkan, Celik, El Khayari, Aliyazicioglu, Said, Alkac (88. Faloun), Bayhan, Achahbar, Irzi.