Hoofdklasse A (zaterdag)- Er stond voor de Kooltuinboys niets meer op het spel behalve dan om de laatste paar wedstrijden van het seizoen nog enigszins in stijl af te sluiten. Tegen Smitshoek werd aan deze opdracht gestalte gegeven en met 4-2 werden de mannen uit Barendrecht vrijwel kansloos naar huis gestuurd. De vogelaanhang was tevreden en kon op een leuk potje voetbal terugblikken, iets wat er dit seizoen soms wel aan heeft ontbroken.

Voor Smitshoek stonden er wel degelijk belangen op het spel. Het team weet zich nog niet gevrijwaard om de nacompetitie voor lijfsbehoud te ontlopen. Derhalve werd er een opponent verwacht die tot het uiterste zou gaan. Was het de thuisclub die dit niet of nauwelijks toeliet of mankeerde het bij de gasten aan de power en finesse om drie noodzakelijke punten uit Katwijk mee te nemen? De waarheid zal ergens in het midden liggen, maar feit is dat de Vogels met name in de tweede helft na het uitbouwen tot de 3-1 voorsprong heel makkelijk gingen ballen. Doelman Wesley de Ruiter moest slechts eenmaal ingrijpen en bij het scheiden van de markt na aanvankelijk een inzet te hebben verwerkt alsnog moest capituleren bij de rebound van Damian van den Oever.

In de eerste paar minuten lieten de gasten even de tanden zien maar beten niet door. De Vogels namen de teugels over. Het leidde na een stief kwartier tot de openingstreffer. Een van een hoog gehalte die dit seizoen nog weinig kon worden opgetekend. Een combinatie door het midden over vier schijven met tik-takvoetbal en een hakje van Luuk Slegt rondde Ivailo Staal bekwaam af. Doelman Mike van de Wijngaart was een kansloos man. He team van trainer Jimmy Simons vergat door te drukken en moest vrij onverwacht op slag van rust de gelijkmaker incasseren. Een voorzet van recht wilde Ricardo de Vlugt op spectaculaire wijze onderscheppen. Dubbele pech. Hij miste de bal en blesseerde zich. Laurens Visser stond paraat om dankbaar langs Wesley de Ruiter te knikken, 1-1. Het venijn zat dus in de blessuretijd-staart. Amper uitgejuicht ging de bal aan de overzijde op de Smitshoekstip nadat Robbin van Dijk binnen de zestien was gemangeld. Zet Jaap van Duijn maar achter de knikker en hij peert hem binnen, 2-1. Tea-time voor de spelers en een koele gele rakker voor het publiek.

Na een kwartier in het tweede bedrijf leek en was het pleit inderdaad beslecht. Arno Dijkstra bediende Romano van der Stoep op maat en deze deponeerde nummer 3 tegen het vijandelijke nylon. De opmaat voor een vrijuit en steeds makkelijker voetballende thuisploeg. Nog geen tien minuten later was het weer Van der Stoep die na een slim balletje van Staal vrij voor Van de Wijngaart werd gezet. Deze moest na een eveneens slimme lob wederom ongewild in de rol van arme visser optreden. Het was gedaan met het verzet van de bezoekers. Een vijfde tegengoal bleef hen bespaard omdat Oliver Rifai uit een moeilijke hoek met een knal de staander teisterde. Ook een geplaatste vrije trap van Van Duijn maakte het handje treffers niet vol omdat Van de Wijngaart hier een knap handje tegenaan kreeg. Dan uiteindelijk toch de eerder vermelde tweede tegentreffer die aan het goede gevoel bij het thuispubliek geen afbreuk meer deed.

Scoreverloop: 18. Ivailo Staal 1-0. 44. Laurens Visser 1-1. 45. Jaap van Duijn 2-1 (pen.). 58. Romano van der Stoep 3-1. 64. Romano van der Stoep 4-1. 89. Van den Oever 4-2.

FC Rijnvogels: Wesley de Ruiter, Bright Ampong, Pieter van den Breggen, Ricardo de Vlugt (46. Kevin Wijmer), Oliver Rifai, Luuk Slegt, Ivailo Staal, Romano van der Stoep, Joey Lauhouh (61. Jim Havenaar), Robbin van Dijk (54. Arno Dijkstra), Jaap van Duijn.