Hoofdklasse A (zaterdag)- Een wedstrijd met twee gezichten is een vaak gebezigde term na een wedstrijd met twee totaal verschillende helften. Aan het uitduel in en tegen Rijsoord kon dit predicaat ook worden toegekend. Een soeverein spelend FC Rijnvogels dat van meet af aan het duel controleerde en zich vele kansen wist te scheppen waaruit er uiteindelijk maar één door Ivailo Staal voor de thee werd verzilverd. Als diezelfde Staal en Joey Lauhouh direct na de hervatting voor 0-2 en 0-3 hadden gezorgd had er op zeker geen vuiltje aan de lucht geweest voor de Katwijkers. Nu werd het nog billenknijpen.

Trainer Jimmy Simons was natuurlijk ook van mening dat zijn team het zichzelf onnodig moeilijk had gemaakt. ,,We vergaten te scoren en na de rust ontbrak de stabiliteit in de verdediging. Het werd een kwestie van overleven. We hebben duidelijk nog een slag te maken”, zo heeft hij voor ogen.

FC Rijnvogels kwam gretig uit de startblokken en speelde een prima eerste half uur. Grip op het middenveld, de tegenstoten van de thuisclub neutraliserend en de breedte van het veld benuttend. Het doel van Michael Bekkers werd regelmatig gezocht maar evenzovele keren op een haar na gemist. Een keer tastte de vogeldefensie mis op een dieptepass, maar doelman Jeffrey Verkerk wist door snel uitkomen, waarbij hij zichzelf blesseerde, de gastheren van het scoren af te houden. Voor het hok van collega Bekkers was het aanmerkelijk drukker. Hij pareerde een vrije trap van Jaap van Duijn en zag zijn makkers voor hem diverse scrimmages overleven. Dat Staal op aangeven van Arno Dijkstra de 0-1 binnen mocht prikken was een logisch gevolg van het door de Vogels gebodene. Tea-time derhalve 0-1.

Zoals eerder beschreven had het duel reeds kort na de pauze min of meer in het slot gegooid kunnen worden doch twee ultieme mogelijkheden verdwenen ‘ins graue hinein’. De thuisclub ging erin geloven en werd de evenknie van de bezoekers. Het resulteerde in de verdiende gelijkmaker na een snelle uitval over rechts.

Na de 1-1 van leek er even niets aan de hand want binnen twee minuten antwoordden de Vogels met de treffer van Romano van der Stoep op messcherp aangeven van Joey Lauhouh (1-2). Erop en erover zou logischerwijze in de lijn der verwachtingen liggen maar in plaats daarvan verloren de –vandaag rood-zwarten- de grip op het middenveld en de controle over de wedstrijd. In de defensie, voor de rust zo degelijk, was de organisatie zoek en er brak een rommelig, meer spannend dan fraai duel aan. In deze fase haalde Simons Dijkstra en Kevin Wijmer naar de kant. Beide waren nog niet rijp voor een hele match.

Het fraaie en verzorgde spel van voor de rust maakte plaats voor het vrouwen en kinderen eerst voetbal, bepaald niet des Rijnvogels. Noodgedwongen dus vanwege het opportune aandringen van de thuisclub die erin ging geloven dat er zowaar toch een puntje te behalen viel. In de dying seconds kregen de dappere blauw-witten echter het deksel op de neus toen Van der Stoep na een slim balletje van Van Duijn de  bevrijdende 1-3 in de touwen legde.

FC Rijnvogels: Jeffrey Verkerk, Bright Ampong, Pieter van den Breggen, Kevin Wijmer (55. Wouer Soomer), Oliver Rifai, Ryan Lugtigheid, Ivailo Staal, Romano van der Stoep, Joey Lauhouh (58. Jim Havenaar), Arno Dijkstra (55. Robbin van Dijk), Jaap van Duijn.

Note redactie: na de wedstrijd werd bekend dat Mart Spierdijk FC Rijnvogels verlaat ten faveure van UVS en Max van Steen komt juist over van Quick Boys.