Ook dit jaar zal er wekelijks een Krakerrr van de Week worden gekozen. Dat kan gaan om ploegen die om de koppositie spelen, een degradatieduel uitvechten of er staat een onvervalste derby voor de deur. En zo zijn er nog wel een aantal redenen te bedenken om te kiezen voor een speciale wedstrijd. Alle clubs gaan wekelijks mee in de voorbeschouwing en daarnaast komt een club dus in aanmerking voor extra aandacht middels deze bijdrage. Deze week is de keuze gevallen op een ontmoeting in de Hoofdklasse A en wel die tussen koploper Noordwijk en het op stoom gekomen FC Rijnvogels. Aan het woord komen namens de Katwijkers Jaap van Duijn en Bright Ampong.

Aanstaande zaterdag wacht voor de Vogels het zware uitduel tegen lijstaanvoerder Noordwijk. Een mooi affiche waar voor beide teams de nodige belangen op het spel staan. Voor de thuisclub de wens om de marge van zes punten op de achtervolgers Ter Leede en SteDoCo te koesteren en de Vogels kunnen eventueel de tweede periodetitel in de wacht slepen. Hiervoor zijn een aantal scenario’s denkbaar.

Het meest gunstige voor de Kooltuin-formatie is als de Katwijkers winnen of gelijkspelen en Ter Leede drie punten laat liggen bij FC ’s-Gravenzande. Maar winnen op de Duinwetering is de Vogels in competitieverband nog nooit gelukt. Bij verlies van de mannen van trainer Jimmy Simons en winst van Ter Leede zullen de Kooltuinstrijders de daarop volgende thuiswedstrijd van Zwaluwen in winst om moeten zetten. Ook is er nog een mogelijkheid dat beide teams in punten gelijk eindigen maar dan is (zoals het er nu voor staat) het doelsaldo van de roodwitten beter dan dat van de Sassenheimers.

Verliezen de Rijnvogels beide duels en pakt Ter Leede vier punten dan gaat de periodetitel naar Ter Leede. Verliezen zowel Ter Leede als de Rijnvogels beide wedstrijden en Hoek wint de twee komende wedstrijden zouden de Zeeuwen nog wel eens de lachende derde kunnen worden. Noordwijk speelt in deze geen rol want zij hebben de eerste periodetitel reeds binnen. Het is een staaltje rekenwerk, maar om enkele andere opties die er ook nog zijn te vermelden maakt het geheel onoverzichtelijk. Eerst maar eens revanche zien te nemen op de ongelukkige in blessuretijd 0-1 geleden nederlaag in de thuiswedstrijd. Al is dat op voorhand een bijzonder zware kluif waar de Vogels de tanden in moeten zetten. Het kan verkeren. Voor de winterstop nog in de gevarenzone en nu strijden voor een periodetitel.

De wedstrijd heeft voor de spelers ook een andere lading dan zomaar een duel al is de algemene mening dat elke wedstrijd op zich staat. Jaap van Duijn, die tot overeenstemming kwam met de club over een langer verblijf, spreekt over de aanstaande derby: ,,Voor mij is het een leuk affiche omdat ik tegen een oude club speel. Het kan een leuke wedstrijd worden met iets extra’s’.” Ziet van Duijn kansen? ,,Ja ik verwacht een andere wedstrijd dan thuis. Als team staan we de laatste wedstrijden beter en dus ga ik met een goed gevoel naar Noordwijk”,  geeft de aanvaller met een positieve insteek op het duel aan.

Vertrekkend verdediger Bright Ampong laat zijn gevoel ook spreken. ,,Ik heb er een keihard vertrouwen in en we zijn de laatste tijd goed gegroeid.”  De rechtsback heeft op zijn manier ervaren dat het strategisch in zijn ogen allemaal beter loopt ‘en we hebben een andere spelopvatting’ is zijn onderbouwing om met een goed gevoel aan de wedstrijd te beginnen. Voorzichtige voorspelling van hem: ,,Ik denk dat we gaan winnen.”

Redelijk optimistische geluiden dus uit het Rijnvogelkamp waar de kansen op een periodetitel in het achterhoofd leven maar niet keihard door een aantal spelers voor in de mond wordt genomen. Ampong is wel luid en duidelijk: ,,Is het zaterdag niet dan krijgen we nog een kans maar liever pakken wij hem zaterdag al.”

Stand van zaken in de strijd om de tweede periodetitel:

  1. FC Rijnvogels 8-19 (+10)
  2. Noordwijk 8-16 (+15)
  3. Ter Leede 8-16 (+5)
  4. Hoek 8-15 (+3)

Programma:

17/02: Noordwijk-FC Rijnvogels, ‘s-Gravenzande-Ter Leede, Hoek-Jodan Boys

24/02: FC Rijnvogels- Zwaluwen, Ter Leede-Rijsoord, Smitshoek-Hoek