Krakerrr van de Week- Ook dit seizoen wordt er wekelijks een Krakerrr van de Week gepubliceerd. Soms zelfs twee. Dat kan gaan om een stadsderby, streekderby, burentwist, topper, een kelderwedstrijd of er wordt om een andere reden gekozen voor schijnwerpers op 1 of 2 (of dus meerdere) regionale clubs. Onze redactie begrijpt dat er elk weekend meer wedstrijden van formaat op de rol staan, maar er moet nu eenmaal een keuze worden gemaakt. In elk geval wordt er door onze redactie rekening gehouden met het door de club gekozen pakket en daaraan gekoppelde mogelijkheden. De vijfde keuze is gevallen op een wedstrijd in de eerste klasse A West I ofwel waar FC Boshuizen in speelt. Tegenstander is SV Hillegom. FC Boshuizen gaat zondag na drie gespeelde duels als trotse koploper van de 1e klasse A (West 1) op bezoek bij SV Hillegom, de club die op een gedeelde 2e positie staat. LAV keek met FC-Boshuizen-routinier Jesper Neuteboom vooruit naar de komende wedstrijd.

Jesper, je speelt inmiddels alweer voor het 5e achtereenvolgende jaar voor FC Boshuizen en hebt in deze periode aardig wat spelers zien gaan en komen.

Neuteboom:,, Ja, dat kun je wel zeggen. Kijk, ik weet natuurlijk ook dat FC Boshuizen een club is waar spelers zich in de kijker willen spelen en dat ze dan na een jaartje mogelijk weer weg zijn. Dat hoort ook een beetje bij deze club, maar het zou ook weleens fijn zijn om een keertje twee seizoenen met min of meer het zelfde elftal te spelen, zeker met de huidige technische staf (trainer Marcel IJzendoorn en assistent-trainer Ronald van Wattum, SN). Er is echt een klik tussen de technische staf en de spelersgroep, op een manier zoals ik dat hier nog niet eerder heb meegemaakt. Marcel stopt ontzettend veel energie in de club en de spelersgroep reageert daar goed op. Marcel is een echt mensenmens,  die als het nodig is een een speler een aai over de bol geeft maar ook iemand die een schop onder de kont kan geven. Ronald is op technisch gebied de stabiele factor bij FC Boshuizen en loopt hier inmiddels ook al wat jaartjes rond.”

Hoe schat je jullie kansen zondag  in tegen Hillegom?

,,Zoals ik het heb begrepen hebben zij zich dit seizoen behoorlijk versterkt en zijn ze zeker sterker dan vorig seizoen, toen zij zich op het laatste moment handhaafden in de 1e klasse. Ze hebben daar in Hillegom een prachtige accommodatie,  waar ook veel publiek komt kijken en dat is natuurlijk wat je graag wilt als voetballer. We gaan de wedstrijd onbevangen tegemoet, conditioneel zijn we dik in orde en er wordt hard voor elkaar gewerkt. Ik wil me niet aan een prognose wagen. Ik ken de kracht van deze tegenstander nog onvoldoende, pas na een wedstrijd of 6/7 heb je een beter beeld van de kwaliteiten van de clubs uit deze competitie. Het is natuurlijk mooi dat we de eerste 3 wedstrijden van dit seizoenen hebben gewonnen, maar dat zegt nog niet zoveel. Ik heb ook weleens een seizoen meegemaakt waarin we de eerste 7 wedstrijden op rij wonnen maar dat het daarna in elkaar stortte. Dat verwacht ik trouwens niet bij dit team, ik denk dat we als elftal gedurende het seizoen nog verder gaan groeien.”

 

Vorig seizoen gaf je aan dat dit mogelijk je laatste seizoen zou kunnen zijn. Hoe sta je daar nu in?

,,Op mijn leeftijd kijk je het per seizoen aan, maar op dit moment voel ik me goed. Zolang ik nog van waarde kan zijn voor het team en zelfs af en toe mijn goaltje mee pik (Neuteboom scoorde afgelopen zondag zelfs 2x in de gewonnen thuiswedstrijd tegen AFC ’34, SN), wil ik lekker blijven voetballen. Ik heb me wel voorgenomen om  het besluit over het komende seizoen wat later te nemen dan ik normaal gewend ben, na de winterstop is het wat dat betreft vroeg genoeg.’’

Na 5 jaar FC Boshuizen kun je gerust een kenner van de club worden genoemd. Hoe zou je de club karakteriseren?

,, FC Boshuizen is een kleine maar warme club, die kan beschikken hebben over een trouwe groep vrijwilligers die zich dagelijks met hart en ziel voor de club inzetten. Ik heb daar ontzettend veel waardering voor en kan genieten van de dingen, hoe klein dan ook, die hier geregeld worden. Ik heb zelf bij hoofdklassers gevoetbald  waar na afloop van de wedstrijd voor de spelers dure etentjes van sponsoren klaarstonden, allemaal tiptop was geregeld. Op zich niets mis mee, maar persoonlijk kan ik meer genieten van een barbecuetje die we als spelersgroep samen met onze vrijwilligers in elkaar draaien.’’