Het gaat de laatste wedstrijden bepaald niet goed met de Kadebewoners. In eigen huis werd afgelopen zondag de vierde nederlaag op rij geleden. Het wordt zoetjes aan tijd dat de vrije val van de mannen van trainer Jasper de Muijnck een halt wordt toegeroepen want door de negatieve serie komt de gevarenzone angstig dichtbij, hoewel de afsluitende gegevens in deze voorbeschouwing wel een ander beeld geven. De Leidenaren hebben nog twee inhaalbeurten tegoed, maar die moeten eerst nog maar eens gewonnen dienen te worden. Aanstaande zondag gaan de blauw-gelen op bezoek bij Spartaan ’20 in Rotterdam. Aan de kade werd de heenwedstrijd met 1-2 verloren. Een revanche zou in deze fase wel prettig zijn. Zeker voor het vertrouwen en de gemoedsrust.

De Rotterdammers werden afgelopen zondag door VOC kompleet met 10-0 van de mat geveegd dus rijst de vraag in hoeverre deze optater bij de komende opponent nog nadreunt. Is de FC in staat om op Eerste Paasdag voor een wederopstanding te zorgen? De thuisclub staat 1 punt voor in de ranglijst maar zoals gezegd heeft FC Boshuizen nog 2 wedstrijden tegoed. De krachtsverschillen lijken op papier derhalve niet zo groot en het zal van de vorm van de dag afhangen welk team er aan het langste einde trekt.

Qua verliespunten staat FC Boshuizen nog op een gedeelde vijfde plaats. Ook BMT en Nieuwerkerk verloren tot dusverre 26 punten. Ten opzichte van de twee staartploegen is het gat erg groot. Nummer voorlaatst RVC’33 heeft 41 verliespunten en Delft 39. In absoluut aantal heeft die ploeg echter pas zes punten. Afijn, laten we hopen dat het beeld spoedig minder troebel is.