Natuurlijk, er staan in de tweede klasse weer een aantal krakers op het menu. Ze hadden zo kunnen meegaan met de ‘Krakerrr van de Week’, maar onze redactie maakt nu eenmaal elke week een keuze en moet de aandacht verdelen. Desalniettemin toch weer een uitgebreide voorbeschouwing, die elders niet te lezen valt. Een boeiend programma andermaal, waarbij we weer iets meer komen te weten over de afloop. Of brengt het komende weekend juist nog meer vraagtekens? Een rondje langs de velden is op zijn plaats.

Voorschoten ’97 – DSO  

Voorschoten ’97 bewees zichzelf afgelopen zaterdag op bezoek bij SVC’08 geen goede dienst. Na 3 winstpartijen op rij waren de mannen van André Lourens geen partij voor de Scheveningers  en de 3-0 nederlaag was dan ook nauwelijks geflatteerd te noemen. Slechts in een korte fase voor de pauze en erna had Voorschoten’97 het duel nog kunnen kantelen, maar die pogingen draaiden op niets uit. Hopelijk kunnen de Adegeest-bewoners in het thuisduel tegen DSO de draad weer oppakken. Bij winst doet Voorschoten’97 weer volop mee in de strijd om de 3e periode en verhuist de club naar het linkerrijtje van de ranglijst. De Zoetermeerders staan op gelijke hoogte met Voorschoten ’97 en zijn  bezig aan een imposante opmars (4 keer winst uit de laatste 5 wedstrijden). Beide ploegen lijken wel zo ongeveer veilig en dat was een week of vier tot vijf nog wel anders. Kortom, een interessant duel zaterdag in Voorschoten. De heenwedstrijd tussen beide clubs eerder dit seizoen in Zoetermeer eindigde in een ruime 3-0 zege voor DSO. Bij Lourens en de zijnen zijn er wel de nodige personele problemen. Al wekenlang moet er flink worden gepuzzeld, maar dat leidde dus in de laatste vier duels wel tot drie zeges.

TAVV- RCL

Aan de vrije val van TAVV lijkt geen eind te komen. Zaterdag verloren de Ter Aarders  alweer voor de 7e keer op rij. In Zoetermeer was DSO met 4-0 te sterk voor de mannen van Niels Slottje. Zaterdag moet er ‘simpelweg’ gewonnen worden van RCL, bij verlies tegen de Leiderdorpers lijkt het erop dat de blauw-witten zich mogen opmaken voor extra wedstrijden om het klassebehoud veilig te stellen. Tegenstander RCL, waar Mitchel de Kroon voor vijf wedstrijden geschorst is na zijn rode kaart tegen DoCoS en Isi Adima  aan de kant zal blijven naar alle waarschijnlijkheid vanwege een hamstringblessure, pakte zaterdag een punt tegen DoCoS en sprokkelt de laatste weken dure puntjes bij elkaar. Een zege bij TAVV zal voor de mannen van Henk Buyn en Ron Sinteur zo goed als zeker lijfsbehoud voor de Bloemerd-bewoners betekenen. Zo snel mogelijk veilig spelen en daarna het vizier op het volgend seizoen, dat zal het devies voor de rood-witten zijn. De eerste wedstrijd  tussen beide clubs eerder dit seizoen in Leiderdorp eindigde in een 0-2 zege voor TAVV. Dat was in de eerste ontmoeting na de winterstop. Vleugelaanvaller Stefan Rijsdam was tweemaal succesvol.

UVS – Lugdunum

UVS ontvangt zaterdag buurman Lugdunum, dat dit weekend  toch nog een puntje overhield aan de wedstrijd tegen CVC Reeuwijk. De groenwitten stonden halverwege nog op een 0-2 achterstand, maar Houssin Bezzai bleef na de onderbreking tot twee keer toe ijzig kalm vanaf elfmeter. Bij een zege van de groen-witten is het tweede klassersschap zo goed als veilig gesteld en kunnen zij zich richten op de wedstrijden voor een plek in de eerste klasse. Mocht het de mannen van Henk de Cler en Jan Wansink onderuit gaan dan kan het sein ‘veilig’ nog steeds niet worden gegeven. Tenzij TAVV niet meer tot winst gaat komen. Tegenstander UVS is ook nog volop in de race voor een plekje in dezelfde nacompetitie naar boven, want daar gaan we ook voor Lugdunum nog steeds vanuit,  en zelfs een kampioenschap behoort nog  tot de mogelijkheden voor de blauw-witten. Daarvoor zijn de mannen van Steef Roodakkers wel afhankelijk van de resultaten van Valken ’68 en Die Haghe en dienen zij zelf de resterende wedstrijden van dit seizoen winnend af te sluiten. Ook Valken ’68 wist afgelopen zaterdag, ondanks veel kansen in de eerste helft, de ongeslagen status van UVS in 2018 niet te beëindigen. De eerste ontmoeting in de Kikkerpolder-derby eindigde in een 3-1 overwinning voor UVS. William van Vliet, Marcello Walcott en Bart van der Weijden dompelden de buren in rouw en daar kon de treffer van, ook in die wedstrijd, Bezzai niets aan veranderen.

DoCoS- Nieuwkoop

DoCoS ontvangt zaterdag het onderaan staande Nieuwkoop. De Leidenaren hielden zaterdag een puntje over aan het bezoek bij RCL en winst tegen de hekkensluiter zou een grote stap voorwaarts op de ranglijst voor de mannen van Nico van de Salm betekenen. DoCoS kan ook de komende wedstrijden nog niet beschikken over linkerverdediger Rowin Peet, die herstellende is  van een sleutelbeenbreuk. Peet heeft wel de hoop om in het slot van de competitie nog in actie te kunnen komen. Voor Nieuwkoop lijkt het behalen van plek 13 het maximaal haalbare dit seizoen, het afwenden van directe degradatie is het doel waarop zij zich al langere tijd richten. Directe concurrent  CVC Reeuwijk staat nu 3 punten los van de Nieuwkopers. Het eerste duel tussen beide clubs eindigde in een 2-3 overwinning voor DoCoS. Sven Ravensbergen, Simon Joubij en Chris van Empel wisten het net te vinden op 27 januari.

Valken ’68 – Die Haghe

Voor de tweede achtereenvolgende week een topaffiche in Valkenburg. Na UVS komt nu koploper Die Haghe op bezoek op ’t Duyfrak. Winst in deze wedstrijd is een absolute must voor de mannen van Arie van Duijn, die met een zege het gat met de Hagenaars tot 3 punten terugbrengen. De koploper lijkt met de titel in zicht de bibbers in de benen te hebben. 3x verlies en 1 gelijkspel in de laatste 5 wedstrijden is wel een heel magere oogst voor de tot voor kort onaantastbaar geachte lijstaanvoerder. De eerdere wedstrijd dit seizoen tussen beide clubs eindigde in een 2-0 overwinning voor Die Haghe. De geelroden gaven in dat duel in grote delen van de wedstrijd niet thuis en verloren terecht bij de koploper. Al weken wordt er gemopperd dat het vizier maar niet op scherp staat en dat daar onnodig puntenverlies door wordt geleden. Zaak is dus nu om de trekker te gaan overhalen en dat is tegen de formatie van Wim de Jong absoluut en must om de titelstrijd weer volledig te openen.