Tweede klasse C (zondag)-Het KNVB reglement bedient zich van een vrij ingewikkeld en formeel taalgebruik, maar in gewoon Nederlands staat er het volgende: ‘Als een speler iemand van de tegenpartij een duidelijke scoringskans ontneemt via een overtreding, dient dat met veldverwijdering bestraft te worden.’ Halverwege de eerste helft werd Stompwijk spits John Onderwater buiten het strafschopgebied onreglementair gestuit door keeper Stefan van der Meer van RVC’33. De scheidsrechter van dienst floot onmiddellijk hoewel de bal nog in het doel hobbelde. ‘Rood’ was de gedachte bij een ieder die de tackle had gezien. Scheidsrechter Sarwan Gajadien oordeelde anders. Het bleef bij geel. Verontwaardiging bij Stompwijk, intense opluchting bij RVC’33. Een doelpunt werd evenmin toegekend. Als je dan bedenkt dat de thuisploeg ook nog eens zag dat tot drie keer toe een bal ban de lijn gehaald door een speler toen de keeper al geslagen was, kan men zich de gevoelens van frustratie bij Stompwijk’92 voorstellen toen men richting kleedkamer ging voor de thee. Uiteindelijk kwam voor de manschappen van Erik van Manen alles nog op zijn pootjes terecht, maar het kostte bloed, zweet en tranen.

Al in de eerste minuut ontsnapten de gasten uit Reeuwijk aan een doelpunt. Een puike voorzet van Enrico Geus werd door Dennis van der Linden bij de tweede paal ingegleden. Van der Meer kon met een reflex op de doellijn redding brengen en had luttele seconden later de hulp op de doellijn van een medespeler nodig op een inzet van dezelfde Van der Linden. Het was een opmaat van het verdere verloop van zeker de eerste helft. Met kunst en vliegwerk en een uitstekende doelman bleef RVC in de wedstrijd. De ploeg oogde ongeïnspireerd en was als los zand. Stompwijk was de baas op het veld, maar kon de score maar niet openbreken.

Daar was een heel merkwaardig doelpunt in de tweede helft  voor nodig. Bo van Viegen, de man die verantwoordelijk was voor de treffer was  eerlijk na afloop: ,,Ik stond bijna op de achterlijn. Het was een voorzet die licht geschampt werd door een tegenstander en zo maar binnen viel. Zo maak je er maar een in je voetballeven. Wat maakt het uit, we komen op 1-0 en daar gaat het uiteindelijk om. Het bleef te lang 0-0 en dan kan er nog van alles gebeuren.”

Zijn doelpunt brak de ban. Stompwijk voetbalde vanaf dat moment vrijuit, zette de tegenstander nog meer met de rug tegen de muur en besliste de wedstrijd kort daarna definitief. Van Viegen werd na een prima actie onderuit gehaald in het strafschopgebied, waarna Geus de bal onberispelijk inschoot vanaf de elfmeterstip. Het mooiste bewaarden de mannen van Van Manen tot het laatst. Eerst tikte de jonge Koen Kemna een tegenstander door de benen en passte voorwaarts. Nick Ammerlaan besloot tot een geniaal overstapje waarna het leer bij de ingevallen Bart van Boggelen terecht kwam. De pas negentien jarige A-junior controleerde, dribbelde en ramde de bal tegen het net. Het was de kers op de taart voor de thuisploeg en  een welverdiend toetje. RVC’33 was er deze middag absoluut niet aan te pas gekomen en Stompwijk liet zien ondanks de afwezigheid van mannen als Rick Luiten en aanvankelijk ook Ammerlaan qua strijdlust en voetballend zeker niet het lelijke eendje te zijn in de tweede klasse.

Van Viegen vervolgde: ,,We speelden bij vlagen goed combinatievoetbal en lieten ons niet kennen na die in onze ogen foute beslissing van de scheids. Of rood, of 1-0, en zelfs  beide waren mogelijk. We snapten er helemaal niets van, maar we zetten onze schouders eronder en verslapten niet. Die 1-0 was een lucky, maar wel een resultaat van ons voetbal. Misschien denken mensen dat onze penalty een goedmakertje was, maar ik werd echt aangetikt, dus die strafschop was terecht.”

 

 

Lachend: ,,Nu scoorde Enrico, maar je snapt wel dat ik ook gescoord had als ik niet gevloerd was.” Stompwijk, nummer elf van de ranglijst, vloerde inmiddels de nummer twaalf, dertien en veertien. Van Viegen tot slot: ,,We hebben wat kansen laten liggen om eerder punten te pakken. Tegen ESTO en nu tegen RVC zijn we wel effectief. Het voorjaar komt er straks aan en dat dit ons seizoen is  hebben we vorig jaar aangetoond; lekker zonnetje, aangename temperaturen, kortom Stompwijk weer. We kijken eerder naar boven dan naar beneden.”

Stompwijk-RVC’33 3-0 (0-0). Van Viegen 1-0, Geus 2-0, Van Boggelen 3-0. Scheidsrechter: Gajadien. Toeschouwers: 75.

Stompwijk’92: Bennis, S. van der Salm, Van den Bosch, Van Marwijk, Van Viegen (78. Ammerlaan), Van der Linden, Knijff, Onderwater (74. Kemna), Van der Arend (61. Van Boggelen), Geus, Bennis.

Basisopstelling RVC’33: Van der Meer, Verbeij, Van Dijk, Zanzibar Booy, Blanken, Sluijs, Frank Stolwijk, Tol, Robin Stolwijk, Mees Booy, Giorgini.