Afgelopen maandag verloor Stompwijk’92 na verlenging van DONK. Daardoor werd de ploeg van Erik van Manen tot de verliezersronde veroordeeld. Daarin moest hoe dan ook gewonnen worden en het vervolg was op dat moment onduidelijk. Ondertussen kwam er beter nieuws uit de koker van de KNVB.

De KNVB district West II heeft gisteren het schema van de nacompetitie (2C/D-3A/B) aangepast. De winnaar van de derde ronde die aanstaande zondag wordt gespeeld promoveert/blijft tweedeklasser. Het finaleduel op donderdag 20 juni vervalt.

Dat betekent dat Stompwijk’92 bij een overwinning op Xerxes/DZB en RKDES bij een overwinning zondag op Concordia (2D) zich alsnog tweedeklasser mag noemen. De wedstrijd van RKDES wordt gespeeld op het terrein van Voorschoten’97. Bij verlies blijven de Kudelstaarters derdeklasser. Vandaag lijkt bekend te worden waar Stompwijk’92 zal moeten aantreden.

De KNVB kwam tot de aanpassing omdat op het laatste moment enkele zondagclubs in West II alsnog besloten over te stappen naar het zaterdagvoetbal. Onder meer SVV uit Schiedam was een van die clubs.

Nacompetitie 2C/D-3A/B
10 Juni 2e Ronde
A   ESTO-RKDES 4-3
B   Concordia-COAL 2-2 (COAL wns)
C   DONK-Stompwijk’92 5-4
D   XerxesDZB-DIOS 0-4

(winnaars A-B-C-D lijfsbehoud/promotie, verliezers naar 3e ronde)

16 Juni 3e Ronde (neutraal terrein)
E   RKDES – Concordia (Delft) op terrein Voorschoten’97
F   Stompwijk’92- XerxesDZB
(Winnaar E en F lijfsbehoud/promotie)

Bron: VoetbalinAalsmeer