Lopend vuurtje (35), 17-24 mei

Het 35ste ‘Lopend Vuurtje’ van het seizoen 2018-2019 is daar. Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en meer relevante informatie. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Vaak verwijzen we voor een deel van de informatie naar de websites van de clubs. Raadpleeg daarom altijd de site van de genoemde club. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: [email protected]

  • Onze club Voorschoten’97 werkt sinds vorig jaar samen met de Hartstichting. Onderdeel van deze samenwerking is nu een nieuwe sponsoractie helemaal gericht op het jeugdvoetbal. Wij vragen u 50 of 100 euro bij te dragen voor de jeugd van onze club. U helpt ons daarmee bij enkele belangrijke voornemens om volgend seizoen het voetbal voor onze jeugdleden verder te verbeteren. En van deze bedragen gaat 12,50 of 25 euro naar het goede doel, de Hartstichting. Voorschoten wil onder andere meer trainingsdoeltjes aanschaffen, meer opgeleide jeugdtrainers en de kleedkamers moeten gerenoveerd worden.
  • UVS: Na de domper van de teleurstellende laatste thuiswedstrijd afgelopen zaterdag tegen kampioenskandidaat DSO was er na een uurtje toch nog ruimte voor een paar ontspannen momenten voor het eerste elftal. Toen werden in de businessruimte de prijzen uitgereikt aan de spelers, die in het afgelopen seizoen de beste trainingsprestaties hebben geleverd. Speler van het jaar met de beste trainingsprestaties bij UVS werd Marvin Sloos. Aanvoerder Bart van der Weijden ontving de tweede prijs en Jeffrey van Kempen en Ruben Leugering deelden de derde plaats.  Mart Spierdijk reikte de prijzen uit en deed dat met verve.
  • Eens per jaar zet RCL de vrijwilligers in het zonnetje, want zonder vrijwilligers geen voetbal en daarom nodigt het bestuur ze graag uit voor de vrijwilligersborrel seizoen 2019/2019 inclusief buffet. De borrel vindt plaats op zaterdag 22 juni, vanaf 16:30 uur in het RCL clubgebouw. Tevens roept de club leden op om zich juist als vrijwilliger op te geven.
  • Op 1 juni 2019 bestaat TAVV maar liefst 70 jaar. Om dit niet geheel geruisloos voorbij te laten gaan heeft onze Activiteitencommissie niet stil gezeten en in het laatste weekend van mei en de maand juni een mooi programma in elkaar gezet! In de foto vind u een overzicht van dit programma waar we u uiteraard van harte willen uitnodigen! Het bestuur nodigt iedereen in ieder geval van harte uit om gezamenlijk het glas te heffen op zaterdag 1 juni! Vanaf 16:30 zullen we starten met de receptie. Rond 17:00 zal onze voorzitter Ruud Zonderop kort het woord nemen en proosten op dit bijzondere moment! Daarna maken we er met zijn allen een gezellig feest van.
  • Het is al zo vaak gezegd: lief en leed liggen angstig dicht op elkaar. Op dezelfde site van TAVV valt het volgende te lezen: ,,Vanmorgen vroeg ontvingen wij het trieste bericht dat oud-speler, voormalig bestuurslid en voormalig wedstrijdsecretaris Fred Ubink op 55 jarig leeftijd is overleden. Fred heeft als uitstekende en betrouwbare doelman vele jaren ons 1e elftal vertegenwoordigd en hier ook menige successen behaald. Na zijn carrière als speler heeft hij als vrijwilliger ook diverse functies bekleed binnen onze vereniging. Een waar clubman ging heen.”
  • De fietsenstalling van FC Oegstgeest wordt aangepast, waardoor deze tijdelijk niet gebruikt kan worden. Ook twee rijen parkeerplaatsen voor auto’s zijn tijdens de aanpassing niet beschikbaar.
  • Kagia viert nog eens feest:  ,,Het seizoen afsluiten met je team genoten bij Zweten & Eten! Ga jij samen met je teamgenoten voor een sportieve uitdaging met de Run – Bike – Run wedstrijd of kiezen jullie voor het Foodtruck festival, of beide?? Er is live muziek, gezelligheid en fun. Met vorige jaar 1500 bezoekers verwacht de organisatie dit jaar naar de 2.000 te gaan. Dit wordt georganiseerd voor het Goede Doel om sporten voor iedereen mogelijk te maken, dus ook voor gezinnen die het financieel niet kunnen betalen! Zweten & Eten heeft maar één doel; een dag voor iedereen! Een Run-Bike-Run in combinatie met een Foodtruckfestival waarbij kinderen rijkelijk worden vermaakt. Toegang is gratis en alle opbrengsten gaan naar het Jeugd Sport en Cultuur fonds.”
  • Een verhoogde bloeddruk, klam zweet over het hele lichaam, trillende handen en na afloop een bijna onlesbare dorst; dat zijn de symptomen van de spanning die menig volger van een club dit weekend staat te wachten. Wordt degradatie ontlopen? Komt er nog een verlenging van het seizoen door een nacompetitie? Kan er een (periode)titel worden gevierd?  Vragen die dit weekend allemaal worden beantwoord. Zondag en maandag is alles op onze website weer terug te lezen!!!