woensdag, mei 8, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend vuurtje deel 8, 28 september-3 oktober

Lopend vuurtje deel 8, 28 september-3 oktober

-

Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en meer relevante informatie zijn te lezen in deze rubriek. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Vaak verwijzen we voor een deel van de informatie naar de websites van de clubs. Raadpleeg daarom altijd de site van de genoemde club. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: redactie@leidenamateurvoetbal.nl.

  • In een eredivisiewedstrijd scoorde een zekere speler (wiens naam wij niet noemen in verband met de privacygevoeligheid) drie keer. ‘Een hattrick’ jubelde een deel van de landelijke pers. Tussen zijn eerste en derde doelpunt lag echter niet alleen de rust, maar ook een medespeler en een voetballer van de tegenpartij doelpuntte. Fout dus en géén hattrick. Een echte hattrick is wanneer 1 speler in 1 helft 3 keer achter elkaar scoort zonder een tegendoelpunt of een doelpunt van een medespeler tussendoor. Leidenamateurvoetbal hanteert de juiste voorwaarden, dat spreekt vanzelf.
  • Een (geslaagde) staaroperatie weerhoudt Roodenburger in hart en nieren Jan Lovink er niet van het ‘Laatste Nieuws’ te vullen met interessante feitjes. Dit keer gaat het over sprinttrainingen.
  • Stompwijk’92 meldt dat er in de kantine vanaf dit seizoen alleen met de pinpas betaald kan worden. Dit geldt voor veel meer clubs. Check even of het ook geldt voor de club waar u heen gaat. Het is toch afgrijselijk te bedenken dat u koffie- of bierloos blijft.
  • Meerburg: ,,Ook dit jaar vindt de ‘Week van de Scheidsrechter’ weer plaats. De Week van de Scheidsrechter is van 5 tot en met 13 oktober 2019. Bij Meerburg zijn we afhankelijk van vrijwilligers van onze eigen vereniging om de wedstrijden in goede banen te leiden. Al deze scheidsrechters doen dit werk voor hun plezier, in hun vrije tijd. En dan is het extra leuk als zij hiervoor gewaardeerd worden door de spelers, de coaches en het publiek. De Week van de Scheidsrechter is een mooie aanleiding om de scheidsrechter eens extra te bedanken. Meerburg zorgt voor iets lekkers voor de scheidsrechters in de commissiekamer, hoe bedankt jouw team de scheids?”
  • Ook FC Rijnvogels besteedt aandacht aan de scheidsrechters: ,,Bij deze willen we jullie uitnodigen om aan te schuiven tijdens de scheidsrechtersavond. Al onze scheidsrechters, jeugdleden, ouders en geïnteresseerden zijn meer dan van harte welkom. Deze avond wordt georganiseerd in het kader van de “week van de scheidsrechter.” Dit evenement wordt van 5 tot 12 oktober georganiseerd door de KNVB. Tijdens deze week willen we de scheidsrechters bedanken voor hun waardevolle inzet. In de Week van de Scheidsrechter willen we zoveel mogelijk scheidsrechters extra in het zonnetje zetten.
  • Op de TAVV site een stukje van voorzitter Ruud Zonderop dat uit ons hart gegrepen is. Na een voor de club teleurstellende wedstrijd meenden een aantal ‘supporters’ de scheidsrechter aan te moeten wijzen als zondebok en gingen verhaal halen. Zonderop laat heel duidelijk blijken hier niet van gediend te zijn. Respect voor de leidsman al is er niet het resultaat behaald dat gewenst is staat bij hem bovenaan. Ook wij hebben vaak stelling genomen tegen het gebrek aan respect dat bij sommige clubvolgers tonen. Bravo Ruud Zonderop!
  • Het is bijna weer zover!!! Noteer het in uw agenda. De tweejaarlijkse Valken’68 veiling heeft tot doel om met de opbrengst de accommodatie van Valken’68 structureel te verbeteren(verduurzamen) De kavels stromen langzamerhand al binnen. Heeft u nog interessante kavels voor de veiling, geef dat dan even door één van de leden van de veilingcommissie.
  • Kagia doet mee met de Rabo ClubSupport Bollenstreek actie. Met de actie steunt de Rabobank de verenigingen en stichtingen met een geldbedrag. Het motto van de actie is “Samen vieren we de winst!” Kagia wil het geld besteden aan een leuke aankleding van de vriendjes- en vriendinnetjesdagen.
  • Nu we het toch over acties hebben vragen wij nog één keer aandacht voor de Grote Clubactie. Onze oproep: koop loten om uw eigen club wat extra armslag te geven om tal van zaken binnen de club te verbeteren.
  • Op 19 oktober is er een grote pubquiz bij RCL. Meedoen? Ga naar de website van de Racing Club en schrijf je in.
  • De weergoden waren onze verslaggevers en voetballers bepaald niet gunstig gezind het afgelopen weekend en tijdens de wedstrijden om de RABO LAV Cup. Als de voortekenen niet bedriegen gaan we een redelijk zonnige zaterdag en zondag tegemoet. Wat een verademing!
  • Er is deze week weer wat geoefend. FC Boshuizen versloeg hoofdklasser SJC knap met 0-2. Zondagtweedeklasser Foreholte was zaterdagvierdeklasser Warmunda met 4-1 de baas.
Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read