Herhaling- Net zoals alle andere media (kranten, tijdschriften) moet ook LeidenAmateurVoetbal (LAV) kosten maken om zijn artikelen te plaatsen. Omdat LAV vindt dat iedereen eenvoudig toegang moet kunnen krijgen tot alle LAV-artikelen, biedt LAV de voetbalcontents gratis aan. LAV is daarom afhankelijk van de bijdragen van sponsoren om ook in de toekomst voort te kunnen bestaan. LAV is blij met hun steun en vindt dat deze sponsoren middels de nieuwe rubriek  ‘LAV-sponsor van de maand ’ een plekje in de spotlights verdienen. Deze keer ging LAV in Zoetermeer op bezoek bij Kees van der Burg, medepartner van BOS VAN DER BURG Advocaten.

Kees van der Burg is voor de volgers van het Leidse regiovoetbal een bekende naam. Van der Burg is voormalig voorzitter (én ere-voorzitter) van RCL en onder zijn bestuurlijke leiding kwam, na jarenlang gesteggel in het Leiderdorpse, het prachtige nieuwe clubhuis in De Bloemerd tot stand.

Kees, wat is jouw binding met het amateurvoetbal in de Leidse regio?

,,Ik ben op 7-jarige leeftijd begonnen bij Lugdunum en heb daar mijn hele jeugd gevoetbald. Het was een prachtige tijd en ik kijk met veel plezier terug op die periode. Ik woonde toen in het Morskwartier en fietste een paar keer per week met Hennie Braxhoven, die ook in de Mors woonde, naar de Kikkerpolder. We kregen training van Theo Boot en meneer Van der Heijden en we waren altijd met voetbal bezig. Een voetbalclub is trouwens veel meer dan op zaterdag met elkaar een balletje trappen, het is ook de plek waar mensen met verschillende achtergronden elkaar ontmoeten en vriendschappen opbouwen. Dit element van het verenigingsleven wordt door de lokale politiek nogal eens onderschat. Ik heb bij Lugdunum vrienden voor het leven gemaakt, die ik tot op de dag van vandaag regelmatig zie. Ook in mijn zakelijke contacten heb ik er trouwens profijt van dat ik vroeger heb gevoetbald, als je een andere oud-voetballer treft dan praat het vaak toch net wat gemakkelijker.”

Vervolgend: ,,Ik ben ook een keer uitgenodigd voor een voorselectietraining van het Nederlands Elftal onder 14 jaar in Zeist. Ik was de enige speler die bij een amateurclub speelde, al die andere jongens waren van een profclub afkomstig. Jongens als Gerald Vanenburg en Sonny Silooy van Ajax zaten daar ook bij. Nee, de selectie zelf heb ik net niet gehaald, maar voor mij, als spelertje van Lugdunum, was dit natuurlijk al prachtig om mee te maken. Toen ik naar de selectie van Lugdunum overstapte, maakte ik mijn debuut onder Ruud de Groot en heb daarna een paar jaar in het 1e gespeeld met jongens als Wim Oppelaar en de gebroeders Robert en Ben de Roo. Daarna ben ik gaan studeren en ben gaan zaalvoetballen in een studententeam met o.a. Hans de Kruijs. Hij was toen de spits van UVS en kon een aardig balletje trappen. Hans is trouwens tegenwoordig ook werkzaam bij ons kantoor.”

‘RCL is en blijft mijn club, de club zal nooit tevergeefs een beroep op mij doen’   

Hoe ben je uiteindelijk bij RCL terecht gekomen?

Kees: ,,In de jaren negentig zijn we als gezin in Leiderdorp komen wonen en toen onze oudste zoon Floris lid wilde worden van een voetbalclub kwamen we automatisch bij RCL uit, dat bij ons om de hoek ligt. Later gingen ook onze andere 2 zoons, Tobias en Sebastiaan, bij RCL voetballen en zo rol je er een beetje in. Uiteindelijk heb ik bij RCL een mooie periode als voorzitter gehad, waarbij de bouw van het nieuwe clubhuis toch wel een hoogtepunt was. Ik ben er erg trots op dat we dit op eigen kracht hebben weten te realiseren. Daarnaast was RCL de eerste voetbalclub in Nederland, die een volledig rookvrije accommodatie had. Dit is allemaal trouwens niet alleen mijn verdienste geweest, hoor. De andere twee leden van het toenmalige dagelijks bestuur, Bert de Kroon en Kees van den Kommer, hebben zich ook met hart en ziel voor RCL ingezet en ik heb daar veel steun aan gehad. Tegenwoordig ben ik bij RCL voorzitter van de Commissie Normen en Waarden en bezoek nog regelmatig de wedstrijden van mijn zoons en het eerste elftal. Ik geniet trouwens nog het meest van de blije gezichten van de kinderen, als ze op zaterdag eerst lekker hebben gevoetbald en daarna met elkaar naar het clubhuis gaan. RCL is en blijft mijn club, de club zal nooit tevergeefs een beroep op mij doen. Voor mij blijft RCL een club van klasse.”

Kees , dank voor het gesprek. Tot slot, waarom heb je  besloten om LeidenAmateurVoetbal te steunen?

Kees: ,,Ik was al een trouwe lezer van de LAV-site en toen Rob Schouten (eigenaar van BeautyX Schouten, SN) mij benaderde om ook aan te sluiten bij de Businessclub van LAV, hoefde ik daar niet lang over na te denken. Een prettige groep mensen die heel veel werk verzetten. Mijn favoriete rubriek is Oude Clubhelden van Cees Mentink. Cees schrijft op een geweldige wijze over de Leidse voetbalcoryfeeën van weleer en het is altijd een genot om die verhalen van vroeger te lezen. Ik ben regelmatig voor zaken in het buitenland, maar ook daar ik check ik de site van LeidenAmateurVoetbal. BOSVANDERBURG zal LeidenAmateurVoetbal in de toekomst dan ook zeker blijven steunen’’, aldus Van der Burg tot besluit.

Voor meer info, ga naar de website van BOS VAN DER BURG:

https://bosvanderburg.nl/nl

Adres: Röntgenlaan 31,  Zoetermeer