zaterdag, april 27, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseDennis Hendriks nieuwe keeper van FC Boshuizen

Dennis Hendriks nieuwe keeper van FC Boshuizen

-

Met Dennis Hendriks haalt FC Boshuizen een ervaren doelman in huis die meerdere malen bewezen heeft in wedstrijden een eenmans vesting te zijn die amper te nemen is. ,,Toen Marcel IJzendoorn nog trainer was bij Foreholte heb ik met RKDEO een aantal keren tegen hem gespeeld. Blijkbaar deed ik het goed, want ik kreeg de complimenten van hem voor mijn keeperswerk. Het ging met opeen geklemde kaken en niet echt van harte, maar het was wel degelijk gemeend. Hij heeft dat onthouden blijkbaar, want ook vorig jaar benaderde hij me al. Ik wilde echter eerst bij RKDEO proberen in de eerste klasse te komen. Nu dat weer mis loopt ben ik op zijn aanbod in gegaan. Ik heb al ervaring in de eerste klas met VELO en Wilhelmus en dat niveau smaakt naar meer, vandaar FC Boshuizen.”

De manager sales bij een autoleasebedrijf kwam eigenlijk toevallig tussen de palen te staan. ,,Tot mijn veertiende voetbalde ik gewoon. Toen speelde ik met TONEGIDO een toernooi waarbij ik noodgedwongen tussen de palen ging staan, omdat onze keeper ontbrak. Blijkbaar viel ik op, want twee weken later lag er een brief op de mat of ik bij ADO stage kwam lopen. Uiteindelijk belandde ik via DWO, de Sparta amateurs, VELO en de laatste vijf jaar bij RKDEO. FC Boshuizen is echt een stap hogerop en wellicht twee stappen als ze promoveren.”

Hendriks blijkt het Leidse voetbal te kennen en ook leidenamateurvoetbal is hem niet onbekend. ,,Leiden kent veel clubs met een roemrucht verleden, maar het is jammer dat zo’n grote stad geen vereniging heeft in de hoofdklasse of zo. Dat moet FC Boshuizen dan dit jaar of anders volgend jaar maar worden. Ik ken de ambities van de club en ik denk dat ze in IJzendoorn een trainer heeft die vakbekwaam, rustig is en in staat is een eenheid te smeden van een groep. Ik heb er zin in.”

Voor de wantrouwige Boshuizen supporter die zich afvraagt: ‘wie is die vent nou weer’?  Googel eens op Dennis Hendriks RKDEO en je komt termen tegen als ‘redt fraai’, ‘onneembare vesting’ ‘man of the match’. De Leidse club lijkt een gouden greep te hebben gedaan.

Foto: met dank aan haagsamateurvoetbal.nl

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read