Home Hoofdklasse en eerste klasse FC Boshuizen FC Boshuizen toont grote vorm en Sohrab Safi bulkt van vertrouwen

FC Boshuizen toont grote vorm en Sohrab Safi bulkt van vertrouwen

SAMSUNG CSC

Zondag 1 december

Eerste klasse B

Voorbeschouwing- In de voorbije drie wedstrijden moest FC Boshuizen het ware gezicht laten zien en dat deed het. In de ontmoetingen met drie kanshebbers op de prijzen vergaarde de Leidse eersteklasser zeven punten. Bij het sterke TAC’90 werd het 4-4 na een hoogstaand duel, TOGB moest in Leiden met 3-0 capituleren en DHC werd j.l. zondag met 3-2 verslagen. Het leverde de ploeg van Marcel IJzendoorn ondertussen de vierde plaats op met een achterstand van vijf punten op TOGB. Gezien het resterende programma voor de winterstop lijkt een klassering in de top van klassement geen onmogelijkheid.

Sohrab Safi, een vaste waarde op het middenveld en ondertussen bezig aan zijn derde seizoen, ziet het helemaal zitten met zijn ploeg. ,,We hadden in de laatste drie wedstrijden resultaten nodig om aan te sluiten bij de kopgroep en sowieso om onszelf weg te spelen aan de onderkant van de ranglijst. De opgaande lijn die al zichtbaar was, hebben we door kunnen trekken. Het grootste compliment is dat DHC, naar Leiden gekomen als koploper, inzakte in de wedstrijd. Hun trainer (Rob de Lange, HK) had ons zien spelen tegen TOGB en was kennelijk onder de indruk geraakt. Zij wilden met name onze levensgevaarlijke aanval beteugelen, maar dat is niet echt gelukt. We hadden er best meer mogen maken en de twee tegengoals waren oprecht weggevers. Maar goed, we hebben in die en andere wedstrijden laten zien dat elke club vanaf nu rekening met ons moet houden.”

De aanval met Gerson Pisas, Mike Bekooij en Ismail Adsalmis liet inderdaad zien waartoe het in staat is en dan heeft IJzendoorn Rahim Abdul onder meer nog achter de hand. De spits speelde eerder ook de nodige sterke wedstrijden, maar bleef geblesseerd aan de kant. ,,We hebben veel aanvallende mogelijkheden, maar er is buitenom die linie ook een luxeprobleem op andere posities voor de staf. Dat is een prachtig gegeven, want zo zal elke speler scherp moeten blijven. Neem bijvoorbeeld Frank van Gils en Cristian Cabrera Ortega. Eerstgenoemde was lange tijd basisspeler en Cristian speelde eerder al hier. Zij kunnen ook zo een basisplaats innemen op het middenveld. Het is zeker niet zo dat IJzendoorn snel spelers vervangt. Hij geeft elke speler veel vertrouwen. Dat neemt niet weg dat je er wel rekening mee moet houden dat je na drie slechte beurten wel eens het kind van de rekening kan worden. Daarom moet je ook altijd zelfkritisch blijven. Zo vonden zowel de trainer als ik dat ik tegen DHC wat minder speelde. Daar praat je over en leer je weer van. Ik ben altijd de eerste die erkent dat het minder was. Ook wanneer het wel lekker loopt, blijf ik bescheiden.”

FC Boshuizen wil mee met de besten en dat lijkt geen kansloze missie. ,,Klopt, maar het is een sterke competitie en op tachtig procent ga je het niet redden. Daarnaast moeten we per wedstrijd kansen blijven creëren en afmaken. Dat laatste lukte tegen CVV Zwervers bijvoorbeeld slecht en ondanks onze suprematie werd het daardoor 1-1. Dan kan je dus nog zoveel sterker zijn geweest, maar loop je wel een deuk op.”

Zondag speelt FC Boshuizen in Rotterdam tegen Hillegersberg en daarna komen Olympia en Spartaan’20 naar de Sleutelstad. Tegen die tijd zijn er twaalf duels gespeeld en kan de tussenbalans worden opgemaakt. Safi: ,,Dat zijn drie tegenstanders die onder ons staan, maar dat zegt lang niet alles. We spelen tegen geen enkel team met koekenbakkers. Ik ben een speler die me inleest over tegenstanders en die filmpjes van clubs bekijkt. Daarnaast zorgt de trainer ervoor dat we altijd op de hoogte zijn van de sterke en zwakke punten van de tegenstander. Dat nemen we mee naar onze trainingen. Deze trainer wil ons altijd helpen. Elke procent die maakt dat we beter worden, laat hij niet liggen. Gezien de huidige vorm moeten we in staat zijn om de opmars voort te zetten. Vanuit een positie in de top drie zien we vervolgens weer verder. Vast staat dat we het goed met elkaar hebben. Er staan een heerlijke groep, de staf is top en de kleine kern daaromheen ook heel belangrijk. Samen hebben we veel lol. Kijk, het is niet zo dat de loper uitlegt. Maar waar de club kan, worden de zaakjes goed geregeld. Het voelt voor mij als een voorrecht om al twee seizoenen basisspeler te zijn.”

Waar de toekomst ligt van Safi is nog ongewis. ,,Voorlopig hier want we spelen graag ergens om. Ik ben en blijf wel ambitieus. Met mijn 26 jaar ben ik nog niet te oud. Ik leer graag, want daar kan je beter van worden. Een voorbeeld daarvan: tegen VUC pakte ik een domme gele kaart en dat was mijn tweede. Ik moet zien te voorkomen dat dit nog eens zal gebeuren. En zo heeft elke speler bij ons zo zijn verbeterpunten. De groep is zich er echter van bewust wat we wekelijks moeten opbrengen om ergens te komen.”