HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Boshuizen wint, houdt de nul en blijft in de achtervolging

FC Boshuizen wint, houdt de nul en blijft in de achtervolging

-

Eerste klasse A (zondag, West I)-Zonder formidabel te spelen haalde FC Boshuizen drie punten op in Naarden. De beide concurrenten, en koplopers,  JOS Watergraafsmeer en RKVV Velsen wonnen eveneens, terwijl het op de vierde plaats staande Uitgeest juist verloor. Met nog zeven wedstrijden te gaan hebben de Leidenaren drie punten achterstand op het leidende duo en lijken deze drie clubs uit te gaan maken wie er rechtstreeks promoveert door kampioen te worden en wie dat gaat proberen middels de nacompetitie. Saillant detail: FC Boshuizen krijgt beide ploegen nog thuis.

Marcel IJzendoorn spreekt van een terechte zege: ,,We waren dominant en creëerden de nodige kansen. De organisatie stond goed en we gaven eigenlijk helemaal niets weg. De 0-1 van Gerson Pisas was dan ook een logisch gevolg van ons betere voetbal. Toch was ik niet tevreden, net als bijvoorbeeld vorige week en tegen Legmeervogels hadden we meer moeten scoren; met 0-2 zit de wedstrijd op slot. Nu hield NVC toch het geloof in een beter resultaat. Dat viel weg toen we in de twintigste minuut van de tweede helft nogmaals scoorden. Daarna konden we de wedstrijd vrij gemakkelijk uitvoetballen. Wat ik heel belangrijk vond was het feit dat we de nul vasthielden. De volgende wedstrijd is tegen DSOV. Die moeten we ook weer spelen met het geloof dat we als team genoeg kwaliteit hebben om te winnen. Dan pas zijn de wedstrijden tegen JOS Watergraafsmeer en Velsen interessant. Als het gat te groot is verliezen die wedstrijden aan belang.”

De woorden van IIzendoorn winnen nog eens aan kracht als er gekeken wordt naar het verlies van een Amsterdamse club, waardoor het treffen met de koploper opeens van minder belang lijkt.

Ook middenvelder Frank van Gils spreekt van een overwinning die verdiend was: ,,De eerste tien minuten hadden we het even moeilijk, maar naarmate de wedstrijd vorderde kwamen we beter in ons spel. De tweede helft was gewoon goed: de zijkanten werden meer gebruikt en de een-tweetjes en de driehoekjes lukten steeds vaker. NVC heeft eigenlijk geen schijn van kans gekregen. Toen Gerson zijn tweede scoorde was het over en sluiten. Ik kijk niet naar wat de concurrentie heeft gedaan. Wij moeten alleen naar onze eigen wedstrijden kijken en die winnen. Zo komen we vanzelf waar we heen willen.”

Na het gelijke spel tegen FC Uitgeest en het verlies tegen AGB al met al een prima herstel voor de Leidenaren.

NVC-FC Boshuizen 0-2. Pisas 0-1, Pisas 0-2.