Home Hoofdklasse en eerste klasse FC Boshuizen Knap voetballend Boshuizen zet TOGB de voet dwars

Knap voetballend Boshuizen zet TOGB de voet dwars

Eerste klasse B (zondag)- Het gebeurt veel te weinig dat zoveel toeschouwers het veld omzomen bij FC Boshuizen. Vorige week kreeg de wedstrijd tegen TAC’90 bijna een tien qua amusementswaarde en ook zondagmiddag werd het publiek verwend. Vooral het contigent uit Berkel trok de aandacht met het logo van de club op de jacks. De ruim 150 meegereisde supporters waren gekomen om hun club de periodetitel te zien binnen binnen halen; een gelijkspel was daarvoor genoeg. Zover kwam het niet: een gedreven en prima spelend FC Boshuizen maakte er een zwarte middag van voor de bezoekers. Op de 3-0 zege van de Leidenaars viel niets af te dingen.

Voer voor discussie in de rust was het feit dat TOGB nog steeds met elf man op het veld stond. Zelfs de meest doorgewinterde fan van de ploeg uit Berkel moest erkennen dat Jordan Weegman en Glen den Uyl dankzij de clementie van de leidsman aan rood ontsnapten. Zij moesten aan aantal keren fors aan de noodrem trekken na acties van de watervlugge Boshuizen spelers als Gerson Pinas.

De mannen van trainer Marcel IJzendoorn lieten zich niet intimideren en bleven ijzig kalm hun eigen spel spelen. En terecht, want het voetbal van de thuisploeg was meer dan goed genoeg om TOGB behoorlijk onder druk te zetten. Ook tactisch stak het goed in elkaar getuige het feit dat de voorwaartsen van TOGB geheel geïsoleerd stonden. De 1-0 van Pinas in de eerste helft was een frommeldoelpunt, maar niet minder verdiend.

TOGB begon getergd aan de tweede helft in de hoop snel de gelijkmaker te forceren. De voor deze gelegenheid in het rood gestoken Kadeploeg rook kansen door de ruimte die er zo geboden werd. Ismael Adsalmis maakte er gebruik van. Met een gelukje kreeg hij de bal mee, omspeelde in een razendsnelle sprint een verdediger en schoof de bal in de verre hoek langs keeper Jesper Stijnman. Toen TOGB twee opgelegde kansen miste via Martin la Cruz en Ian Bakker hees de ploeg de witte vlag.

De kers op de taart voor FC Boshuizen was het derde doelpunt. Bij de vorige thuiswedstrijd tegen ROAC had de toen ook al sterk spelende Mike Bekooij aangegeven wel toe te zijn aan een doelpunt. Die kreeg hij tegen TOGB en het was een ‘once in a lifetime’ goal ook nog. Met de rug naar het doel joeg hij een harde, halfhoge voorzet met de hak tegen het dak van het doel. Geen wonder dat de spits uitbundig door zijn teammaten gefeliciteerd werd. De gunfactor was duidelijk hoog.

TOGB liep door de afgetekende nederlaag de periodetitel mis. DHC kan wel een feestje bouwen. De vorm van FC Boshuizen is groeiende en juist de verzameling van voetballend vermogen maakt de ploeg gevaarlijk voor alle tegenstanders. De razendsnelle aanvaller Pisas: ,,Jesper is achterin onklopbaar in de lucht, Ismael is het cement tussen de stenen en ijzersterk aan de bal op het middenveld en aanvallend zorgt Mike voor de balvastheid en ik kan met mijn snelheid voor gevaar zorgen. Dat kwam er vandaag allemaal uit. Ik denk dat TOGB eigenlijk geen schijn van kans heeft gehad.”

Met TAC’90 en TOGB trof FC Boshuizen twee topclubs achter elkaar en deed het uitstekend. Volgende week komt absolute titelfavoriet DHC op bezoek. Gerson (inderdaad vernoemd naar de legendarische Braziliaanse middenvelder) kijkt er naar uit: ,,We voetbalden niet slecht in de eerste wedstrijden, maar pakten de punten niet. De puzzelstukjes vallen nu steeds meer in elkaar. Ik zie ons zeker als kandidaat voor een periodetitel. Laat DHC maar komen. Het vertrouwen is er nu.”

FC Boshuizen kan terugkijken op een uitstekende, collectieve prestatie waarbij de ploeg TOGB de eerste nederlaag toebracht. Volgende week staat er dus weer een echte krachtmeting op het programma. Staat de afspraak al in uw agenda?

FC Boshuizen-TOGB 3-0 (1-0). 25. Pisas 1-0, 55. Adsalmis 2-0, 80. Bekooij 3-0. Scheidsrechter: Broekhuizen.

FC Boshuizen: Hendriks, Boutachekourt, Winkelman, Adsalmis (70. Goodett), Owel, Safi, Sinteur (73. Van Gils), Bekooij, Neuteboom, Seghrouchni, Pisas (85. Cabrera Ortega).

TOGB: Stijnman, Vaudo (65. Gerritsma), Weegman (46. Assaih), Zandbergen, La Cruz, Bakker, Bosch, Van Wichen, Paternot, Doumajd (46. Luyken), Den Uyl.

2 REACTIES

  1. Viel me laatste tijd op dat mijn naam verkeerd geschreven wordt. Het is Younes Seghrouchni. Alvast bedankt 🙂

Comments are closed.