zaterdag, april 27, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorbeschouwing Hoofdklasse A: FC Rijnvogels en ARC treffen elkaar al

Voorbeschouwing Hoofdklasse A: FC Rijnvogels en ARC treffen elkaar al

-

Op sportpark de Kooltuin staat er nu al een heuse kraker en regionale derby op het programma. FC Rijnvogels, dat vorige week met 1-3 te sterk was voor AZSV waarbij de inbreng van Jaap van Duijn (op foto) met twee doelpunten en een assist best nog eens aangestipt mag worden, is gastheer van promovendus ARC. De Alphenaren deden vorig seizoen het gehele seizoen mee om de prijzen en in de nacompetitie kwam de beloning.

De ploeg van Mark Evers speelde vorige week in de openingswedstrijd op eigen veld gelijk tegen Smitshoek (1-1). In die wedstrijd zat een forse kentering. De Barendrechters kenden een prima start en de thuisploeg moest alle zeilen bijzetten om in de tweestrijd te klimmen. Via Thom Nouwens werd een achterstand weggewerkt en vooral na rust kwamen de roodzwarten bovenop te liggen. Kansen kwamen er, maar het bleef bij twee doelpunten die middag.

Evers was toch een gematigd tevreden trainer: ,,In de tweede helft zag ik een ploeg zoals ik het graag zie. Met druk naar voren en met lef. Voor de rust hadden we het wel moeilijk en daarom kan ik wel redelijk tevreden zijn met dat punt.”

Beide ploegen troffen elkaar vorig seizoen in de strijd om de districtsbeker. ARC won toen aan de Eerste Mientlaan en speelde die avond uitstekend. De FC wil bij de bovenste ploegen meedoen in elk geval en ARC is zeker niet van zins om een bescheiden rol te gaan spelen. De Alphense ploeg bleef grotendeels in tact en speelde vorige week met veel spelers die de promotie meemaakten. In de selectie is Huib Oversloot wel weg. Hij speelt nu bij Noordwijk. Nouwens is zonder meer een aanwinst te noemen. De middenvelder/ hangende linksbuiten kwam over van Alphense Boys. Een voorspelling is moeilijk te doen, maar het zou wel eens een heerlijke derby kunnen worden. Om 14.30 uur gaat de bal rollen in Katwijk.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read